- absolvenți care termină școala în acest an școlar și care sunt în curs de admitere la orice universitate;
- studenții care dosdat examene;
- tineri profesioniști, care sunt încă doar visând cel puțin una până la două săptămâni de vacanță în această vară
- și, probabil, voi, care și-au dedicat timpul lor liber pentru a lucra pentru Dumnezeu în lagăre și excursii de misiune.
Să învățăm de restul lui Isus și ucenicii Lui?!
Principiul 1: Relaxați-vă!
Și a chemat pe cei doisprezece, și a început să-i trimită câte doi și le-a dat putere asupra duhurilor necurate ... Au ieșit și au predicat ca oamenii să se pocăiască au scos mulți draci, și ungeau cu untdelemn pe mulți bolnavi și ia vindecat ...
Și apostolii s-au adunat la Isus, și i-au spus tot ce au făcut și au învățat. El le-a spus, Veniți singuri la o parte, într-un loc pustiu, și odihniți-vă un timp - pentru că erau mulți vin și pleacă, astfel încât acestea au fost anterior. Și au intrat într-un loc pustiu cu vaporul.
Mark 6: 7,12-13,30-32
La sfârșitul acestui pasaj I, Isus îi trimite pe ucenicii Săi să odihnești. Ei au avut o lucrare activă. Ele sunt obosit, nu au avut timp să mănânce, ei pot corny picioarele frecat sandalele. Isus nu ia condus înapoi în luptă, dar el le dă o șansă să se odihnească un pic și să câștige puterea de a fi singur.
Astăzi, în secolul 21 viața noastră se caracterizează printr-un ritm furios și o mulțime de gamă largă de informații, din care obosim și de la care trebuie să se odihnească prea.
De exemplu, misionarii coreeni au practica așa-numitul „an sabatic“: în fiecare al șaptelea an lasă în țara lor de origine într-un an întreg să se odihnească și să se pregătească pentru următoarea fază a serviciului.
Dar, de multe ori vacanța noastră ca un necredincioșii de vacanță - să se relaxeze, viziona un film ... Și am învățat că vacanță adevărată - este de a merge undeva departe și poekzotichnee la stânga cât mai multe impresii și amintiri!
Dar, personal, impresia mea cea mai vie a verii sunt adesea asociate cu ministerul în tabere creștine și călătorii de misiune, adică, nu doar din împâslirea în nisip pe plajă (deși îmi place!), Dar, de când am realizat de dragul altora.
Deci, sfatul meu: relaxați-vă răcească în această vară! Dar restul cu beneficii! Petreceți vacanța la minister sau misiune - ceva care va lăsa un semn în viața ta și viețile altora. Setați un obiectiv să se familiarizeze cu o carte a Bibliei sau a citi întregul Noul Testament. Doar citește o carte bună. Vizitați lagărul de conferințe sau de tineret.
Principiul 2: Utilizați posibilitățile de slujire și evanghelizare
Oamenii au văzut ei pleacă, și mulți l-au cunoscut, și a fugit pe jos într-acolo din toate cetățile, și le-a avertizat, și a venit împreună la el. Isus a ieșit, a văzut mulți oameni, și i sa făcut milă de ele, pentru că erau ca niște oi fără păstor; și a început să-i învețe multe lucruri. Și cât de mult timp a trecut, ucenicii Lui au venit la el, spunând: Locul este pustiu, iar timpul pentru mulți - trimite-le departe, ca ei pot merge în mediul rural și satele din jur și cumpere pâine, pentru că ei nu au nimic de a mânca. El le-a spus: Dați-le voi să mănânce.
Mark 6: 33-37
Deci, Isus merge cu ucenicii săi într-un loc retras unde se pot retrage din mulțimile, că acestea sunt în mod constant înconjurate de. Dar, dintr-o dată planul lor începe să se destrame atunci când își dau seama că oamenii știu unde au înoate și să se întoarcă din nou. Dacă ne-am pus în locul studenților, atunci vom înțelege modul în care acestea ar putea displace. Isus nu alege să plutească departe de oameni, de dragul de elevi odihnă bine meritat. El a simțit rău pentru acești oameni - El începe să-i învețe, și să aibă grijă de nevoile lor fizice.
Poate că în timpul vacanței sau vacanta, va veni, de asemenea, peste oameni care, ca și crezi că poți să le strica. Dar uita-te la ei prin ochii lui Hristos, nu se abate de la oameni care încearcă să „devină“ o parte din vacanță. Poate că acest lucru este Dumnezeu le trimite la tine, prin tine să se manifeste lucruri mari!
Exploatați puterea de propovăduire a Evangheliei și în timpul sărbătorilor! Acest lucru se va manifesta caracterul lui Hristos.
Principiul 3: Petrece timp cu Dumnezeu
Și îndată a silit pe ucenicii Săi să intre în corabie și merge mai departe de cealaltă parte a Betsaida, în timp ce el a respins mulțimea. Și da drumul ei, el a urcat pe munte să se roage.
Mark 6: 45-46
Isus de multe ori s-au retras pentru rugăciune. Și aici, din nou, vom vedea cum El trimite elevii și merge la munte să se roage. La ce se ruga? Nu știm ... Poate acele mii de oameni care au auzit cuvintele Sale despre Împărăția cerurilor, și a văzut minunea înmulțirii de pâine și pește. Nu știm sigur ... dar vom vedea că, după slujba oamenilor, Isus se retrage să-și petreacă timpul în comuniune cu Tatăl.
În practică, există preoți catolici se retrag atunci când se duc departe de mediul lor obișnuit (de obicei, în mănăstire) să-și petreacă timpul în rugăciune și meditație asupra Cuvântului lui Dumnezeu. Cred că toți creștinii, uneori, trebuie să se aranjeze astfel de retragere. Și nu neapărat pentru a merge undeva departe. Poți să stai undeva în parc sau du-te la cabana.
Un prieten de-al meu a spus odată ceva ce cred că este foarte bună descriere a multora dintre noi: „Nu am timp să se oprească și să se gândească. Nu, nu am timp să se gândească la ceea ce eu nu am timp să se oprească și să se gândească. "
Dumnezeu spune: „Fii încă, și știu că eu sunt -! Dumnezeu“ (Psalmul 45:11) Să fie „Versetul“ din vara!
Îmi amintesc unul dintre prietenii mei a fost bucuros că a contractat pneumonie și a fost în spital, timp de câteva săptămâni. El a fost fericit, nu din mediul spitalicesc sau de boală, precum și posibilitatea de a opri și de a învăța despre Dumnezeu în tăcerea episcopiei!
Asigurați-vă că pentru a evidenția în timpul programului de vara pentru Dumnezeu și Cuvântul Său. Rezerva acest timp în programul dvs. vacanta ta înainte de a vă rezervați-vă un hotel!
Nu petrece vara în zadar!