Crede-mă, aceste cuvinte probabil va irita copiii și nepoții lor, nu respectă! Desigur, o experiență mare uneori capabil de a veni la îndemână. Dar a spune această frază, te umilească doar o persoană, ca și în cazul în care pentru a ascunde al doilea sensul său: „Nu ai crescut!“.
„În vremurile noastre, acest lucru nu a fost“
Dacă ne angajăm să învețe pe copiii lor și să le dea sfaturi valoroase, atunci vom argumenta în mod obiectiv. Zilele tale sunt de mult apuse, nu există nici un motiv să se bazeze pe ele sau mutați hrisoavele vechi în lumea contemporană. Planeta este capabilă să se schimbe dramatic într-un an sau doi, să nu mai vorbim de decenii! Aruncați tot ceea ce și-a pierdut mult timp relevanța.
Nu este nevoie pentru a atinge obiectivele lor, folosind astfel de tehnici de manipulare mici. Pentru că în cele din urmă va deranja familia ta și ei nu vor mai accepta oricare dintre reclamațiile dumneavoastră în serios. Amintiți-vă povestea băiatului care a strigat lupul despre? Asta e la fel!
Sau „Cum poate un astfel uzat?“. Am înțeles că o faci din cele mai bune intenții! Dar, odată ce părinții nepoții tăi au decis să se îmbrace în acest fel, înseamnă că trebuie să luați. În cele din urmă, nu e copilul tău, orice bunica are mult mai puține drepturi în creșterea copiilor lor decât propria lor mamă. Și da: poate ai doar un pic din spatele modei moderne?
„Ce a copilului în cele din urmă crește“
Orice bunică adoră cu pasiune propriul său nepot. Și îngrijorat de viitorul lor îndepărtat. Dar a spune această frază, sunteți contextul cel mai direct greșit și nepoții și părinții lor. La urma urmei, sună ca și cum crezi serios că nu pot face față cu creșterea sau pentru a administra rea. Ce fel de mamă sau tată de genul asta?
„El are nevoie de disciplină strictă“
Disciplina - o chestiune foarte delicată. Nu vă fie teamă că nepotul său să crească Sissy dacă părinții vorbesc cu ei ușor, și în acest sens, a înțelege totul.
O altă frază inteligent din arsenalul manipulatoarelor bunicile. Pe de o parte, ai pus un fel de imediat o persoană conștientă de faptul că doresc doar să împartă un sfat nevinovat, iar pe de altă parte - apoi le ghiont în față, și amenințând chiar în orice moment pentru a deveni parte plin de resentimente și neapreciat. Să cei dragi pentru a decide ce să facă, mai ales atunci când vine vorba de propriul lor copil.
„Desigur, eu nu sunt o bunica buna“
Uh, uh! Stop. Nu este necesar să se solicite recunoașterea exclusivității sale. Și suficient pentru a fi gelos pe de altă bunica. Nu conduce o pană în relație. Dacă voi doi bunici, vă cu acest lucru și de a trăi.
„Nu te-am văzut timp de trei săptămâni“
Deci, ce? Cu cât se plâng mai mult, cu atât mai mult se pare ca molestarea. Surpriză! copiii și nepoții tăi și au propria viață: muncă, școală, prieteni. Nu strângeți focalizarea pătură numai pe tine. Nimeni nu a forțat iubit nimeni.
Sau mama. Sau sora, de trei ori mai îndepărtată nepoata - nu contează. Nu puteți utiliza o comparație cu un esuata (in opinia ta) relativă. Orice comparații într-un mod negativ, ar trebui să fie excluse.
„Fiul vecinului a fost de cinci luni plecat“
Ei bine, în cazul în care copiii altor oameni sunt înainte de ritmul de dezvoltare. Dar nu trebuie să-l transporta pe propriile lor nepoți. Toți copiii sunt unice și de a dezvolta în mod diferit. Și da, aceste remarci vor atinge orice mama!
Îmi pare rău, dar dacă nu lucrează în Ministerul Sănătății? Sau cel puțin citit recomandările dietetice actuale? În cursul laptelui de vacă, care nu mai dă copiilor sub un an? Atunci de unde știi că nu poți?
„Eu trăiesc exclusiv pentru tine“
Nu este necesar să trăiască numai pentru cineva, este o acuzație voalată. Încercați să trăiască pentru ei înșiși. O discuție cu mai tânără numai atunci când este cu adevărat o bucurie pentru tine și pentru ei. Bunica stelare tinere