Mulți ani în urmă, încercând să îmbunătățească jocul a început să exploreze alte instrumente. pian, chitară și bas. Beneficiile unui astfel de exercițiu este dublu: în primul rând, a existat o înțelegere a limbajului muzical, diferențele dintre cheile. În al doilea rând, ca un șoc parte prochustvovat afectează ceilalți muzicieni din grup. Și chiar și atunci nu mă așteptam, așa că aceasta este noua mea dragoste pentru chitara bas.
Motivat mi-a zis Bill Bruford [Bill Bruford] - „Pentru a deveni un muzician, uita tot ceea ce știi și tu înveți nouă zonă necunoscută.“
Sunt lucrează în prezent ca un basist profesionist din New York, și am propria mea viziune asupra rolului bateristului. Cred că ar trebui să învețe toate toboșari instrumente melodice si instrumentisti nu va dura mai mult de câteva lecții de toboșarul de calificare.
De regulă, cei mai mulți muzicieni nu pot explica cu adevărat ceea ce doresc de la un om așezat pe scaun tambur, și, de asemenea, pentru a înțelege de ce este mai bun decât un alt joc baterist.
Am pus împreună zece greșeli comune care afectează foarte mult calitatea jocului în ansamblu.
Eroare №1. Percepția muzicii în ceea ce privește instrumentul exclusiv.
Tot ce prefera muzica este cel mai bun instrument de nostru. problema este bateristul viziune miopi a abordării partidului interior. Acest lucru înseamnă că, în primul rând baterist crede că va juca, și nu modul în care tamburul linie transmite muzică. La început, muzica în sine, și marele tambur de una dintre componentele sale esențiale. Ascultați muzică bună, nu numai un baterist bun.
Eroare №2 Nesupunerii să învețe un cântec.
Spre deosebire de ceilalți, nu toboșarul este de învățare cântare, ureche de formare. Lucrăm pe tehnica. Dar dezavantajul acestei abordări nu învață cum să construiască de partid într-o manieră orchestrale. Din moment ce nu este nevoie să-și amintească toate modificările coarda, toboșari cred că în timp de biți, în timp ce atunci când este mai bine să se gândească fraze dictate de aranjamentul. Acest lucru permite atât pentru a spune o poveste prin cântec.
De aceea, mulți admirat joc Ringo [Ringo Star], în timp ce altele ridica din umeri pierderea lor nu știe ce e atât de bun. Cum poate o astfel de tehnică limitată și idei simple pentru a fi numit un mare baterist? - ei cer. Motivul pentru această capacitate extraordinară de a face acompaniament adecvat Ringo cântec. Partea A este combinat cu succes cu partea B, care aduce ascultătorul la partea finală a C. Aceasta este o nuanță foarte subtilă, dar foarte puternic.
Eroare nevalidă №3 ridica ritmul.
canelură fundație necesară a conceptului - pentru a ridica viteza corectă. Acest lucru este mai mult decât doar juca bine în timp. Am nevoie de un ritm care permite altor muzicieni se simtă confortabil.
Cei mai mulți toboșari tind să joace într-un ritm confortabil pentru ei exclusiv. De aceea, trebuie sa experimentezi mai mult si compozitie.
Încercați să scrie un număr de părți diferite, fiecare la o viteză diferită. De-a lungul timpului, se va clarifica care dintre ele se încadrează în pânză și ceea ce nu este. O astfel de revelație nu vine în joc. Dar cel mai evident văzut atunci când joacă instrumentul în care a fost scrisă piesa, compozitorul se simte tempo-ul corect atunci când scrieți.
Eroare excesivă №4 stratificarea biți pentru a conferi intensitate.
Toni Vilyams [Tony Williams] a fost un maestru de astfel de cazuri. Dar nici unul dintre noi nu este Toni Vilyamsom. Jocul grafica sunt prea departe de bit principal nu face nimic, dar se arunca cu capul în haosul tema cântec și grabă nejustificată. Ați putea crede că cere căldură reală, în timp ce bandmates gândesc la sunet sălbatic.
Eroare №5 intenționată încetinirea un pic pentru a aprofunda canelura.
În cele mai multe situații, nu ajută. Există situații în care este acceptabil, mai ales în locuri în care muzicienii se simt bine. Dar mult de strângere, riști să îngroape forța motrice a grupului și canelura prea adânc poate fi un mormânt [mormânt]. Kontsertiruya ca basist, de multe ori am tras pe sine baterist excesiv plecat.
Eroare №6 înrudire imaginar.
Nu există nimic care îmi place mai mult decât să vină cu modele polyrhythmic împreună cu un baterist capabil. Cu toate acestea, nu este întotdeauna un lucru bun.
A fost o vreme când eram în trupa, tobosarul cu o uimitoare a gestiona cu ușurință cu polyrhythms, dimensiuni ciudate și modele complicate. Dar când zborul nostru general fantezie stins departe de el a fost imposibil de a obține un ritm clar.
La solicitarea de a juca împreună cu mine la butoiul cu accent pe o miză puternică în placa de el a refuzat, argumentând că este prea evident, și evită clișee. Ei bine, trebuie să spun: uneori, este un clișeu care este necesar. Acesta funcționează, și, prin urmare, a devenit un clișeu.
Această eroare este legată de cele anterioare, dar pentru aspectele mai generale ale performanței. Muzicienii se bazează pe bateristul, nu numai în ritm. Trebuie să fie în măsură să sublinieze modificările tonale ale unei părți din cealaltă, dinamica a crescut, un final puternic, iar în umplutura trebuie să se simtă rolul de punți de legătură. La prima vedere, pare simplu, dar vei fi plăcut surprins de fiecare dată când înveți să observi aceste nuanțe.
Eroare №8 îngrămădite prea petrecere.
Și nici, de altfel, desigur. Deci, de ce sunt atât de mulți toboșari continuă să facă acest lucru? Probabil, acest lucru se datorează de ani de practică pe gingii, și o atenție insuficientă pentru componenta muzicală.
La un moment dat, soarta mi-a adus la bateristul foarte competent. Dar el a alunecat de multe ori tendința de a inserarea necorespunzătoare. Ar putea fi un accident farfurioara în mijlocul unei propoziții sincopa, jazz-ul într-o baladă sau acompaniament vocal al butoaielor duble.
Toate tobosari sunt conștienți de necesitatea de a îmbunătăți abilitățile tehnice. Dar mulți dintre marii muzicieni nu au tehnica perfecta. Acestea sunt idei bune. Puteți fi punct de vedere tehnic bun baterist, dar idei bune au nevoie de înțelepciunea și talentul. Și nu vine prin picioare și mâini și merge direct de la cap și inima ta.
Eroare №9 simplificată parte.
Mulți toboșari, temându-se pare să joace un joc simplu, cu un accent clar pe timp. Pentru un joc delicios, care nu este suficient și nu este necesar să se aștepte focul asupra grupului. Un ascultător poate deveni plictisit.
Eroare №10 lipsa de încredere.
Nu e nimic mai rău decât a asculta un tobosar, un grup de candidat. Prin natura, toboșari lideri. Tobele sunt instrument atât de puternic, încât nu poate fi invizibil. Amintiți-vă de vechea zicala. „Pune un tobosar bun într-un grup slab, și se va schimba.“ Acest lucru este valabil și în cazul invers, un baterist slab se poate transforma într-o mână de echipe mari nume de pionieri.