10 reguli de supraviețuire pentru cei care vor să studieze în străinătate schimb, Shutova

10 reguli de supraviețuire pentru cei care vor să studieze în străinătate schimb, Shutova
Ei bine, prietenii mei, iepuri, mulți dintre voi au decis în cele din urmă să renunțe la studierea undeva peste deal? Chiar dacă pentru scurt, la data de 1 semestrik - în orice caz, veți obține o mulțime de experiență și de o experiență de neuitat - doar levelapnetes, ca să spunem așa.

Între timp, am decis să gătesc câteva sfaturi pentru cei care sunt dornici de a cuceri alte orașe și țări. Personal, am fost destul de sentimente amestecate înainte de a pleca în Germania: Am fost foarte fericit că totul sa dovedit, în același timp, nu cred că acest lucru se întâmplă cu mine, și încă foarte mult îngrijorat. Adyn savsem adyn într-o țară străină, fără rude, fără paturile lor confortabile și papuci moi, cu arcuri! Vino papuci, Dumnezeu să-i binecuvânteze, mult mai rau pentru mine a fost gândul de a învăța o limbă străină. Aici sigur dacă sunteți obtinerea gata pentru a merge să studieze în străinătate, acum aceeași mizerie în capul meu, pentru că vreau să vă ajute să-l rupe în jos, și pentru a sărbători, nu uitați despre cele mai importante puncte. Deci nu te duci.

1. Traducere

În cazul în care singurul lucru care oprește să meargă în străinătate pentru a studia pe schimbul - este incertitudinea în cunoștințele unei limbi străine, nu ezitați pentru a elimina orice îndoială. În țară de limbă engleză cunoștințe de bază de limba engleză pentru a începe cu, va fi destul de mult, și după o lună de imersiune completă va face truc, și sunteți liberi să zashprehaete. Pentru elevii schimb profesorii sunt întotdeauna loial și de a face concesii, în plus, în situații extreme, limba este întotdeauna învață mai repede. Cel mai important, de a comunica cât mai mult posibil cu studenții locali, să participe la activități studențești, încercați cât mai mult posibil să se integreze și să absoarbă o nouă cultură. Toate acestea vor accelera doar procesul de învățare a unei limbi străine. Dacă veniți să studieze într-o țară în care limba engleză nu este un oficial, inițial încă nu fi plecat, pentru că în Europa, aproape toate spun destul de bine în limba engleză. Dar când va adaptarea, este încă foarte recomandăm să încercați să practice limba țării în care se studiază, sau ce ceea ce înseamnă că a trebuit să merg aici?

2. Locuințe Problemă

Niciodată, niciodată nu merg în străinătate pentru a studia, nu pentru a vă asigura că aveți o casă acolo. Cel mai adesea, aceste probleme sunt tratate de către universitatea-gazdă. Deci, în cazul meu, găsirea de cazare pentru studenții implicați într-o organizație specială, sub numele de „Societatea pentru studenți.“ care lucrează în strânsă colaborare cu universitatea. Principalul lucru - timp pentru a aplica pentru un loc într-un cămin și să facă o contribuție pentru prima lună (acest lucru va ajuta la universitate). Mulți sportivi extreme merge în străinătate în speranța că ei se pot găsi cu ușurință acolo o casă. Ei bine, nimic, am avut câteva dintre acestea, ca urmare a șase luni, care trăiesc într-o mașină. Sper că vă dați seama ce înseamnă asta?

3. Un pic de birocrație

Ceea ce am să spun, deci de la sine înțeles, dar cu toate acestea, încă o dată: înainte de a pleca, verificați dacă vă aduce toate documentele necesare. În primul rând, este o invitație din partea universității, și doar apoi un pașaport cu viză, asigurare medicală, posibilele dovezi ale sprijinul financiar (trebuie să obțină un permis de ședere în cazul în care datele șederii în țară este mai mare de 3 luni) ... Și să încerce să se pregătească în avans câteva lor pozele pentru student ID-ul și alte valori mobiliare, așa cum o fac în străinătate mult mai scumpe. Mai ales atunci când vine vorba de fotografii biometrice.

4. elementele de selecție și perezachet

Chiar înainte de plecarea în străinătate urca pe site-ul web al universității gazdă și facultate sale, a se vedea lista de articole și să încerce să găsească pe cei care ar fi căile cumva încrucișate cu studiile la domiciliu. În acest caz, dacă treci examenele în străinătate (pe măsură ce treci), instituția de origine poate stabili pe aceste rezultate. De asemenea, vă recomandăm să îl aleagă 1-2 subiectului „pentru sine“, o zonă complet diferită (în universități din străinătate, iar acest lucru este posibil). Să fie ceva interesant și neobișnuit pentru tine, să zicem, teatru sau retorica. Dacă studiu Informatică aplicată în economie, cu greu acasă, aveți posibilitatea de a fi ca aceste cursuri, deci va trebui să profite de moment!

5. Pregătirea pentru învățare

Desigur, este foarte dificil să vină într-o țară străină și aici, astfel încât în ​​curând începe să învețe o limbă străină. Prin urmare, multe universități în ultima lună înainte de începerea școlii se vor organiza cursuri intensive de limbi străine pentru studenții străini. M-am vizitat aceste 5 zile pe săptămână timp de 4 săptămâni, și nu cât de mult regretat. Ea mi-a ajutat nu numai pentru a strânge germană, dar, de asemenea, pentru a întâlni oameni noi cu care am fost prieteni pe parcursul semestrului. Desigur, o astfel de plăcere nu gratuit (cursul meu costa 280 de euro), dar merita. Universitatea organizează, de asemenea, așa-numita „săptămână de orientare“ pentru schimbul de studenți nou sosit, în care sunt ajutați să rezolve lucrurile birocratice, se obișnui cu liceu într-o nouă țară ca întreg. Participarea, ca regulă, obligatoriu și gratuit.

6. Ce este un prieten și ce mănâncă

În cazul în care universitatea-gazdă vă oferă asistență într-o țară străină pentru a se adapta mentor (partener amicul sau tutore), nu ezitați să fie de acord. De obicei, acesta este un elev de liceu obișnuit, care este fluent în cel puțin o limbă străină, iar sarcina sa - cât mai mult posibil pentru a facilita primele zile (sau chiar săptămâni) șederii dumneavoastră în țară. Dacă ești norocos, te va întâlni la aeroport sau gară, se va muta într-o pensiune și să găsească drumul lor în bibliotecă universitară și spectacole de audiență, și poate chiar întâlni cu prietenii lor, așa cum a fost pentru mine. În general, la începutul prietenului atât de mult depinde. Nu uita să-i aducă un suvenir, pentru că este de a vă ajuta să fie pe bază de voluntariat, precum și orice, chiar și cea mai mică încurajare pentru munca - este întotdeauna frumos.

7. „Condiții de viață în Erlangen, stea în Amsterdam“

Acest slogan ar dori literalmente un fir roșu prin tot timpul studiind în străinătate. Fie că te duci în Europa, SUA sau China - înainte de a deschide o mulțime de oportunități de a călători. Acest lucru este valabil mai ales a UE: toate țările din spațiul Schengen la dispoziția dumneavoastră. Așa că rucsac pe umeri, carduri în mână, și înainte spre aventură, mai ales că există mai multe modalități de a salva pe de călătorie în Europa (mai mult pe acest lucru mai târziu).

8. Fii deschis la tot ce este nou

Important: Dacă ai de gând să învețe, să zicem, Republica Cehă, atunci cu siguranță acest lucru nu este un accident, prin urmare, că sunteți interesat de cultura cehă, limba și tradițiile. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să comunice numai cu cehii și beau bere de dimineața până seara. Din moment ce va fi de învățare aceleași schimb de studenți din întreaga lume, deci utilizați posibilitatea de a învăța alte culturi prea. Astăzi, să se întindă pe iarbă, în parc cu americanii, mâine du-te la filme cu turcii, iar a doua zi la o petrecere cu fierbinte spaniol. Ca un burete, absorbind totul nou, și după o astfel de experiență din lumea ta interioară va fi îmbogățit uneori.

9. O pereche de cuvinte plictisitoare despre responsabilitate

Da, petreceri și petreceri - asta e grozav, dar amintiți-vă că sunteți în primul rând un reprezentant al universității și a țării în ansamblu. Apoi, ce opinie a fost format cu străini pe români, acum depinde de tine, deci încercați să nu piardă față. Cât de distractiv nu ar fi fost entertained zi și noapte, nu pierde controlul asupra situației și asigurați-vă că toate utilitățile și alte proiecte de lege au fost plătite întotdeauna la timp și temele predate la timp. Acolo, în străinătate, nu au părinți care vor avea grijă de tine, astfel încât toate problemele să fie ele însele rezolvate.

10. Du-te activ la succesul

Ca o regulă, în prima lună a universității gazdă organizează o serie de activități de agrement pentru schimbul de studenți: seara de film internaționale, seara, mese comune, excursii și călătorii. Pentru a participa este necesar, deoarece aceasta este o mare șansă de a întâlni alți studenți de schimb din întreaga lume, face noi prieteni, și doar să se distreze! Și amintiți-vă: șederea în străinătate este limitat, așa că încercați să-l petreacă cu beneficiul maxim și se stoarce fiecare ultima picătură. Care va fi schimbul de student depinde de tine, deci du-te pentru ea!

Dvs. experimentat Năstase.

P.S. Dacă doriți să aflați mai multe despre studiul în străinătate pe un schimb sau pe studierea și trăind în Germania, ca un întreg, voi fi întotdeauna fericit să împărtășesc cu voi experiența și cunoștințele. Adresați-vă aici sau aici.

articole similare