15 Cele mai faimoase fotografii Hubble

Horsehead Nebula

M16 sau Pilonii Creației

Nebuloasa Ochi de pisică

Andromeda Galaxy

Nebuloasa Crab

Nebuloasa Crab sau M1 a fost rezultatul exploziei unei supernove în constelația Taurus. Conform înregistrărilor de astronomi chinezi și arabi, au observat explozia înapoi în anul 1054. Nebuloasa umplut fibre misterioase, iar în centrul său este un pulsar - o stea neutronică, cu o masă egală cu masa Soarelui, care emite impulsuri gamma puternice.

V838 Mon

nebuloasa Inel

Ring Nebula a fost descoperit Antuanom Darke în 1779 și a primit numele de acumularea de gaz inelar clar exprimate. Nebuloasa este format din nori de gaz, stele care emit înainte de sfârșitul vieții sale. Până în prezent, Nebuloasa Inel este cel mai popular obiect de observație în astronauților entuziaști, este clar vizibil chiar și cu iluminare puternică a orașului în orice moment al anului.

Pilonul și Jets în nebuloasa Carina

Această fotografie minunat luată de Hubble arata un imens de gaz si praf cosmic pilon situat în nebuloasa Carina. In interiorul coloanei se află o mulțime de stele în formare, care formează jeturi puternice - și emisiile plasmatice observate de-a lungul axei de rotație.

nebuloasă Butterfly

supernovă

Galaxia Sombrero

TumannostS106

stele masive IRS 4 se răspândește aripile sale. stele nou-nascut, in varsta de 100.000 de ani, aruncă afară de gaz și praf intestinele sale, formând o nebuloasă Sharpless S 106, prezentat în această fotografie.

Artificii Celestial

web Brilliant de grupuri de stele tinere care amintesc de artificii colorate. Fotografia a fost luată de către aparatul de fotografiat în infraroșu de Hubble, capacitatea de a reduce zgomotul și pentru a ascunde praful din jurul stelei.

Whirlpool Galaxy

M 51 - o galaxie în constelația câinii de vânătoare, la o distanță de 23 de milioane de ani de la Pământ .. Galaxia Whirlpool este o mare galaxie spirală NGC 5194, care se află pe mâneca dreaptă este galaxia NGC 5195 pitic.

Dacă ați citit până la sfârșit, s-ar putea fi interesat

arhive imense de fotografii realizate de Hubble, poate fi văzut pe HubbleSite site-uri web. subsite oficial NASA sau ESA. site-ul dedicat 25-a aniversare a telescopului.

Te rog iartă-mă, Vladislav. Eu te vainly reproșat din greșeală, pentru că eroarea a fost admisa de mine, și mi-e rușine. N-am dat seama că, până când lumina se zboară Pământ și vine timpul pământesc. Prin urmare, pentru a compara lumina și anul pământ este mai mult decât adecvat. Dar eu tot la fel au găsit o greșeală :) Din nou vom lua expresia „o explozie care a format pilonii a avut loc acum aproximativ 6000 de ani, iar distanța până la Nebuloasa Eagle este de 7000 de ani lumină. Acest lucru înseamnă că Stâlpii reale ale Creatiei nu mai există, și distrugerea acestora putem observa în lume doar printr-o mie de ani. " Dacă lumina merge la nebuloasa Eagle 7000 de ani pe Pământ, astăzi telescopul Hubble pentru a vedea ce era o nebuloasă în urmă cu 7000 de ani. În cazul în care telescopul este văzut, atunci în urmă cu 7000 de ani, nebuloasa a fost. Prin urmare, explozia care a format nebuloasa ar putea întâmpla în urmă cu 6.000 de ani. Expresie ta va avea sens în urmă numai dacă 6000 de ani a existat o explozie care a distrus nebuloasa. Apoi, da, dar în 1000 vom vedea distrugerea nebuloasă. Încă o dată îmi cer scuze și vă mulțumesc foarte mult pentru oportunitatea de a aminti școala adevărului și pentru detectarea lacunelor în cunoștințe.

Întrebarea este: cum știm că a existat o explozie de 6.000 de ani, în cazul în care lumina este zboară 7000 de ani. aceasta se bazează pe calcul prospectiv, sau unele lumină se deplasează mai repede? dacă ești bun în această voi fi recunoscător pentru răspunsul dumneavoastră

articole similare