4 pași pentru clienții reveni
Întrebarea este cum să se întoarcă clienții decedați în legătură directă cu o altă întrebare: de ce au plecat? Deși acesta din urmă a plătit mult mai puțină atenție, în ciuda faptului că răspunsul se află în baza revenirii clientului. De fapt, înțelegerea cauzelor - este primul pas spre restabilirea relațiilor cu clientul.Pasul 1: Înțelegerea cauzelor
Există mai multe motive! Acest subiect nu poate aloca un singur articol. Cu toate acestea, fiecare companie va fi în măsură să le identifice fara dificultate.- Situația sa schimbat în piață, și în loc de un singur furnizor, care a lucrat cu clienții pe principiul „care ar trebui, prin urmare, el cumpără“, există mai multe astfel de companii. Și clienții a mers la concurenți.
- Directorii de vânzări nu sunt interesați de lucru cu clienții care au trecut sau nu știu cum să-i motiveze.
- Calitatea sau unicitatea produselor competitorilor inferioare.
- Clientul nu este multumit de calitatea serviciilor.
- Alte motive.
Pasul 2: Fix
Fără corectarea erorilor situația nu se schimbă radical. Și vei ieși din nou în pe aceeași greblă. Desigur, recunosc greșelile lor - nu o ocupație plăcută, dar cineva care este cu adevărat interesat de dezvoltarea companiei lor, probabil, va înțelege că este în valoare de ea. În cele din urmă, prima poziție va lua compania, care poate să fie flexibil și să se adapteze la schimbările de pe piață.
Pasul 3. devin Încă o dată interesant
Atunci când bug-uri sunt fixe - este timpul pentru a face o ofertă atractivă pentru clienții a plecat. Numai aceasta propunere ar trebui să fie foarte interesant, iar centrul nu ar trebui să fie interesele și interesele clientului. Clientul nu este un prost și nu înghiți momeala goală. Cum se poate motiva clienții decedați vin înapoi la tine?- Motivația financiară este - vechea metodă dovedită, deși nu toți își pot permite.
- Utilizați emoțiile clienților ca indicii. Vindem nu este o marfă, ci un vis, rezolvarea problemelor și client sarcini. Ce probleme ajută la rezolvarea produsului, care ajută să pună în aplicare dorința?
- întâlnire personală mai bine suna. În cadrul reuniunii, puteți evalua mai obiectiv atitudinea clientului a companiei, și el, la rândul său, aprecia sinceritatea intențiilor tale.
- Asigurarea unor garanții. Toată lumea se teme de a pierde ceva, și toate temerile. Oferi garanțiile clientului pentru a arăta că el nu pierde nimic dacă ne-am încerca, dar el poate obține!
Pasul 4. Asigurați clienții unic
Arată că valoarea clienții lor, nu numai în cuvinte, ci în practică. Arată că tratează fiecare client ca un singur. Comunicarea cu clientul ca vechiul tău prieten, lasă-l să se simtă atitudinea inima ta. Și vă asigurați-vă că factorul uman este întotdeauna cazul în procesul de luare a deciziilor.
Și, în sfârșit, încurajând exemplu din cartea Igorya Manna și Anna Turusinoy „repatriate“:
Mulți ani în urmă, când am lucrat ca director comercial, am pierdut un client - femeile antreprenor, care a dat aproximativ 4% din cifra de afaceri totală. Mai precis, a pierdut înainte de a veni să lucreze în companie, și nimeni nu sa deranjat să se întoarcă.
Am decis să arate colegii lor un exemplu personal. Învățat motivele pentru părăsirea (desconsiderare aproape completă pentru cererile sale de manager personal, managerul a fost concediat înainte de sosirea mea). Am cumparat un buchet mare de flori a venit la biroul ei, a ajuns pe un genunchi și a cerut, în numele societății și în numele meu pentru iertare - „iarta, uita, du-te înapoi“ Ea a spus unsteadily, „nu“. Am stat pe al doilea picior și din nou pocăit. Și ea a spus „da“. Timp de șase luni, care nu lucrează pentru corect cu noi este să-și pună pe spate, așa că nu avem 4, și 7% din cifra de afaceri noastre în ordinele sale.
Un fragment din cartea Igorya Manna și Anna Turusinoy