15 cele mai bune citate de Omar Khayyam

Omar Khayyam - salvie, matematician, astronom și poet. În acest articol am compilat cele mai bune citate Khayyam în formă poetică - Rubaie despre viață, dragoste și vin.

În lucrarea sa Rubai Khayyam ridică întrebări cu privire la sensul vieții, castitate, fericire, dragoste, prietenie și, desigur, băutura lui preferată - vin.

Nu invidiez pe cel care este puternic și bogat. În timpul apus de soare zori vine întotdeauna. Cu această viață este scurtă, egală cu suspin, sunt tratate ca acest lucru va angaja.

Cine a mușcat de viață, cu atât mai mult se va realiza. Sărurile pud mâncat deasupra valorilor de miere. Cine lacrimi turnat în jos, râde autentice. Cine moare, el știe că trăiesc!

„Raiul și iadul - în cer“ - susțin bigoți. Mă uit la mine, convins de o minciună: rai și iad - nu un cerc în palatul universului, raiul și iadul - sunt două jumătăți ale sufletului.

Tot ceea ce poate fi cumpărat și vândut, și viața râde în mod deschis la noi. Suntem indignați, suntem indignați, dar vândă și să cumpere.

Nu plânge, moartea, pierderile de ieri, întreprinderile de azi mâine nu mer unitate de măsură. Nici trecutul, nici viitorul în joc nu cred. Crede minute cu curent - să fie fericit acum!

Da, o femeie, la fel ca în carte, există înțelepciune. Abilitatea de a înțelege sensul ei mare numai competente. Și nu fi supărat pe carte, din moment ce, analfabet, nu putea să le citească.

Într-o mână, florile, cealaltă - de sticlă necontestată, piruy cu iubita lui, uitând întregului univers, atâta timp cât moartea unei tornade brusc alege cu tine, ca petalele unui trandafir, viața muritoare chemise.

Cine lesina care om frumos - nu cunoaște pasiune. La dracu 'Sunt de acord prost în dragoste acolo. Indiferent în dragoste, ce să poarte, care se pune pe sol, care pune sub cap.

A cărui inimă nu arde dragoste pasionat de dulce, fără a trage consolare viața lui plictisitoare. Zilele petrecute fără bucuriile dragostei, simt o povară de inutile și plin de ură.

Pentru a iubi și de a fi iubit - aceasta este fericirea. Ai grijă de vreme rea simplu. Și a luat frâiele iubirii împreună cu nerăbdare în mână, nu lasa nici măcar nu a trăit în afară ...

Statornic ca bețivii în iad te rog. Toate prostii! consumatorii de alcool au fost a fost trimis în iad, dar omul toate doamnele la fel după ei, gol ca palma, pentru a deveni gradina ta de Eden.

Inima! Să viclean, conspirație în același timp, condamnând vinul, spune el, este dăunător. Dacă doriți ca sufletul să se spele și corpul - de multe ori asculta poezie în timp ce bea vin.

Garden înflorit, un prieten și un bol de vin - asta e paradisul meu. Nu vreau să te găsesc în alta. Da, nimeni nu a văzut paradisul ceresc! Atâta timp cât ne consolam în pământesc.

Dar învață aceeași înțelepciune a vinului pe fiecare ceasca - reteta de viata: „gura Cling - și veți vedea în partea de jos!“

Vinul este interzis, dar există patru totuși: în funcție de cine, cu cine, când și la cele mai bune de vin de băut l. Sub rezerva condițiilor de patru vin permis astfel încât toate sensibile.

Odată citat despre „vina“ și „dragă“, ar avea ca rezultat o explicație care a însemnat Omar sub acești termeni, și ce fel de viață el însuși a condus. Și să conducă filosofică, în sensul profund, și „despre vin“ și „dragoste“ sunt practic Rubaie religioase sub titlul, e ușor. chiar și cuvintele nu pot ridica. În general, Omar a crezut că toată lumea va înțelege activitatea sa la cele mai bune din creierele lor. Pentru care „băutură“. Este „adevărul“ pentru cineva „bl. Ki“, pentru care „cunoașterea Celui Prea Înalt.“

Da. Nu pot să înțeleg de ce majoritatea crede că Rubaie a spus despre vin și femei în adevăratul sens al cuvântului.

Cred că, uneori, sapi prea adânc, și toate aparentă pe suprafață.

articole similare