5 întrebări despre Sfânta Binecuvântați Xenia din Sankt-Petersburg

Moscova, Protoiereul Victor

1. Părinte Victor, pentru ce anume, pentru faptele spirituale canonizat Xenia din Sankt-Petersburg?

- Biserica canonizat Fericita Xenia, mai presus de toate, pentru dragostea ei pentru poporul lui Dumnezeu, pentru răbdarea ei, pentru rugăciunile ei. Ea a realizat feat ei de rugăciune, și în frig și în căldură - rugat pentru întregul oraș București, în întreaga țară.

Pentru fapte bune, pe care le creează literalmente toată lumea, în special durerea și suferința. Dacă Binecuvântată Xenia mîngîie copilul, a fost o bucurie pentru părinți, dacă este cu cineva condus de un coș - a fost considerat ca un semn bun. De aceea, iubire, compasiune, puritate spirituală, pentru aL sluji pe Dumnezeu și poporul cu dedicație - toate acestea au format baza pentru canonizarea Xenia din Petersburg. Se poate observa, și faptul că venerarea populară a sfintei Xenia a început cu mult înainte de canonizarea ei, dar este, de asemenea, o mulțime de dovezi.

2. În general, modul de a trata proști rang, pentru că știm că la un moment dat nebunia am fost interzis în țară?

- Nebunia - acesta este un cadou special și rar, o realizare spirituală, care este dat omului peste. În acest caz, darul este dat nu este pentru toată lumea. Și aici merită să ne amintim că, atunci când a început canonizarea Fericitului Xenia, unii oameni au încercat să-l imite, chiar a încercat să copieze stilul ei de viata, a mers cu picioarele goale. Cu toate acestea, după o - două luni aceste persoane sau am ajuns la spital, sau încetează să o facă, pentru că nu li sa dat. Din nou, nebunie - un dar de sus, un dar de la Dumnezeu.

În ceea ce privește relațiile cu autoritățile, este necesar să se înțeleagă că, înainte de a avea acest dar, omul a venit la împărat, guvernatorul și nobilul l-ar putea condamna în condiții de siguranță de păcatul său, să spună adevărul. Pentru a face acest lucru, am nevoie de o putere specială a lui Dumnezeu. O persoană obișnuită acest lucru, desigur, nu a putut face. Și cel mai important, că conducătorii ascultă această mustrare cuvintele proștilor. După aceea, au schimbat oarecum viața mea, a schimbat atitudinea față de oameni, corectat.

În acest caz, se pare că, acești oameni ar putea fi similar cu anormale, dar în interior erau curate. Ar putea fi oameni destul de discret, dar au făcut o afacere mare, pentru că în cuvintele sale către autoritățile, acestea reflectă detresă oamenilor, dificultățile și problemele sale.

- Aducerea note la Xenia - este o tradiție care a dezvoltat într-un mod special. Faptul este că, pentru o lungă perioadă de timp capela a fost îngrădit și închis, oamenii nu se pot ruga, nu a putut transforma cuvintele sale la Xenia Sfânt nu a putut face o rugăciune sau atentă la mormântul binecuvântat. Deci, oamenii au început să aducă note și le-a lăsat la capela, forța de tracțiune în diferite locuri de gard, în fantă.

Astăzi, este o astfel de necesitate, în principiu, nr. Puteți veni în condiții de siguranță la capelă, o carte de rugăciuni, a scrie o notă normală, care spune preotul. Cu toate acestea, tradiția de note aduc continuă să existe. Noi nu rupe, pentru că este, probabil, nu ar fi destul de bine. Am făcut-o cutie speciala in care oamenii ar putea părăsi notele lor.

Dărâmă această tradiție, desigur, imposibil. Prin acest fenomen ar trebui să fie tratate cu atenție, deoarece mulți oameni în aceste note vărs sufletul său, vorbind despre problemele lor interne, cere mijlocirea Sfântului Ksenia. Și, în același timp, în orice caz, imposibil să-l trateze ca o magie primitivă pe principiul: a face o dorință - și adevărat. O notă de acest fel este tot același tip de rugăciune creștină, părtășie creștină cu sfinții, și nu aparatul pentru executarea dorințelor.

4. Cum astăzi se poate distinge un om bolnav mintal de prost de dragul lui Hristos?

- Această întrebare nu este ușor. Rețineți că, uneori, la noi în biserică vin la oameni care încearcă să se comporte ca niște proști - încearcă să spună ceva special, cum ar fi un mod special de a acționa, dar este clar că ele sunt darul lui Dumnezeu nu li se acordă. De aceea, eu personal nu am văzut încă proști, poate că pur și simplu nu le văd dat. Și, în general, astăzi, o nebunie, cel puțin similare, de exemplu, Fericitul Xenia, nu este vizibil. Dacă acești oameni erau acum, probabil, pentru ei devenise cunoscut, oamenii ar ști despre ele.

Cu toate acestea, nu pot spune că nu au chiar acum. Deny că undeva există un imposibil whacky. Acești oameni nu pot fi atât de vizibile astăzi, pot ei trăiesc departe de noi, la periferie. Poate undeva o persoană care poartă o astfel de ispravă și un singur Domn, Dumnezeu știe despre ea. Dar, din nou, pentru mine personal Domnul nu a dat să o vadă și să fie responsabil de astfel de oameni.

5. Ce, în opinia dumneavoastră, valoarea serviciului pentru Xenia Sf din Sankt-Petersburg pentru omul modern? Ceea ce este important pentru noi să fie trase din viața ei?

- Pentru omul modern, poate servi ca un exemplu Fericitului Xenia a fost departe de nevoile umane pasionale. Ea a dat altora tot ce avea ea însăși. Binecuvântată Xenia da casa ta un sejur peste noapte gratuit pentru cei care au nevoie, este distribuit în întregime proprietatea ei de a face fapte bune, ajutând oameni decât ea ar putea. În acest caz, se pare, că a fost o femeie foarte modestă. Astăzi, Fericitul Xenia ne dă un exemplu de decență, de puritate spirituală, rugăciuni nestyazhatelstva. Ea ne oferă un model de cum să trăiască un om care iubește pe Dumnezeu. Este clar că o societate diferită, reguli diferite de comportament pe care nu le putem reproduce pe deplin feat sale - să meargă pe stradă în haine zdrențuite, cu picioarele goale. Dar putem repeta feat sa reflecte spiritual aceste virtuți, dragostea pe care o binecuvântase Xenia.

Lydia. De altfel, atunci când cumpără un pumnal la fiul său, întreb vânzătorul despre Sf Fericiți Xenia PETERBURGSKOY.Doma pe citirea pe internet despre viața Xenia și a fost lovit de curajul ei. Fiul meu are nevoie de un loc de muncă, el găsește după instituta.Shodila biserica a cumpărat acatist Xenia și să cerșească o să ajute pe fiul său se află în viață și a obține un loc de muncă. Eu cred și roagă-te!

Maica Kseniya.prosti mine și soțul meu pentru faptul că ne MF rugaemsya.pomogi de multe ori înapoi dragostea vechi și dobrotu.radi detey.pust noastre soțul meu va fi din nou imediat ce fel și blând pentru a ne mne.day toată sănătatea și detkam.pomogi nostru stroyke.i-ne să ne ajute astfel încât nu a existat nici un contact între scandaluri.

Sfânta Maica Ksenyushka! Vă mulțumim că ați venit la salvare. Eu cer ajutorul, să se vindece, și dinții proteză. Doar au nevoie de o sumă mare de bani. Mulțumesc. Slavă Domnului și toți sfinții

articole similare