3 parabole scurte și foarte vitale

1. Pilda. Cum de a trăi?

Într-o zi, în căutarea unui răspuns la întrebarea cum să trăiască, tânărul a apelat la un anumit bătrân:

- Spune-mi, cum mă duc cu acest râu de viață? Ce este corect?

- Nu fi la fel ca toți ceilalți, - a replicat el. și a adăugat - Nu Du-te cu fluxul în mulțime general gri și indiferente. Înota în ciuda tuturor! Life - lupta. Taie valurile! Straduiti! Pentru a realiza! Pentru a depăși dificultățile pentru binele comun și o lume mai bună!

Tânărul a dat din cap și a urmat sfatul unei alte persoane în vârstă.

- Așa cum am naviga pe râul vieții? - întrebă el. - Ar trebui să ne opunem fluxului?

- Nu, - a spus omul, ca răspuns. - Acest lucru nu are sens. Râul vieții este Tao. Resist-l - înseamnă să intre în conflict cu universul. Dă-te la el, soluția în ea, înoată în curgerea sa - și vei cunoaște adevărul de unitate cu universul.

Mulțumit tânărul, iar al treilea a fost să respecte persoanele în vârstă.

- Spune-mi, omul meu bun, cum trăiesc? Pentru a înota împotriva curentului acolo, lupta și de a câștiga? Sau în aval, dizolvarea în fluxul lumii?

- Cheia nu este de a merge cu fluxul și nu împotriva ei, și oriunde doriți. Aceasta este înțelepciunea și inteligența pentru a fi volan, iar sufletul - vela.

Și pe drumul de intoarcere, el a întâlnit un alt bărbat bătrân. Poate preveni sfaturi inutile?

- Spune-mi, cum trăiesc? Du-te cu fluxul? Sau împotriva curentului? Sau sub conducerea minții în cazul în care am nevoie pentru a merge?

- Fluxul? - Surprins om în vârstă. - Ce pentru. Îmi pare rău, nu am observat. Îmi place de înot.

2. Parabola „vreme“

Călătorul întrebat ciobanul:

- Care este vremea de azi?

La care ciobanul a răspuns:

- Asta ce-mi place.

- De unde știi ce vremea va fi exact asa, ce iti place?

- Realizând că nu se poate obține întotdeauna ceea ce vă place, am învățat să iubesc ceea ce este. Prin urmare, sunt absolut sigur că va fi exact vremea, ceea ce îmi place ...

Nu uita - doar suntem responsabili pentru vreme în sufletele noastre.

3. Pilda „La coafor“

Un om a venit la frizerie. In timpul tunsori si ras a vorbit la coafor despre Dumnezeu.

- Orice ai putea spune-mi, și nu cred că Dumnezeu există.

- De ce? - clientul a cerut.

- Doar pas în afara pentru a vă asigura că nu există nici un Dumnezeu. Spune-mi, dacă Dumnezeu există, cum atât de mulți oameni bolnavi? Unde copiii străzii? Dacă el a existat într-adevăr, nu ar exista nici suferință, nici durere. Este greu de imaginat iubi un Dumnezeu care permite toate acestea.

Clientul a crezut. Atunci când frizerul a terminat, clientul a plătit cu generozitate. Ieșind din frizerie, el a văzut pe stradă, omul supradezvoltat și bărbos. Apoi, clientul a revenit la frizer, frizerul invitat la fereastră și, arătând spre cărucior, a declarat:

- Frizerii nu există! - înclinat politicos pălăria și a plecat.

articole similare