10 pasi pentru o vârstă înaintată

În 30 sau 40 de probleme atât de mult, nu numai că nu a vrut să se gândească la bătrânețe, dar nu există nici un moment. Și ar fi meritat. Ce se poate face astăzi pentru calitatea vieții la bătrânețe a fost mai mare?

Îmbătrânire începe la 27

Răspunsul exact la întrebarea când imbatranire începe, nr. Există variații biologice: aproximativ 16 la corpul deja pe deplin format, iar atunci când o persoană ajunge la 25-27 de ani, creșterea se oprește și începe procesul de îmbătrânire. Moartea celulelor are loc, precum îmbătrânirea organelor interne.

În „Reflecții asupra sănătății“ chirurg Nikolai Amosov gândesc la îmbătrânire și să se pregătească pentru schimbările recomandate chiar și departe de durerea ipohondria si oamenii incepand de la 30 de ani.

"Îmbătrânirea incepe in utero, ca o glumă, gerontologists", - spune medicul-Gerontologist Eduard Karyuhin.

Dar când e deja vârsta foarte vechi?

întotdeauna dintr-o dată

Unul dintre răspunsurile biologice: bătrânețea începe cu pierderea posibilităților biologice pentru a continua cursa (parametrul foarte individuale).

„De la înălțimea de 64 de ani, pot spune că bătrânețea vine în toate moduri diferite, dar cel mai interesant, este vorba dintr-o dată. Până când aveam 60 de ani, eu nu simt: energie si entuziasm la locul de muncă, am avut de multe ori mai mult decât cea a multor fete tinere.

La două săptămâni după aniversarea, m-am îmbolnăvit și a început să se transforme rapid într-o bătrână. Există sens interesante: de exemplu, toate simțurile devin mai luminoase, memoria pe termen lung este de vise excepționale, minunate. Mă trezesc în fiecare zi la ora 5 dimineața. Pofta de viață și cunoașterea tuturor, și o anticipare că în curând va dezvălui misterele cele mai uimitoare de viață și de moarte, „- descrie experiența sa de o femeie în vârstă.

„Primele mele semne de bătrânețe - este sentimentalism excesiv, grouchiness, dorința tuturor să predice și să învețe“ calea adevărată „și ceea ce nu este folosit pentru vizionarea - curiozitate sporita“ - raspunde la alte ei.

Există, de asemenea, opțiuni aici plin de umor: bătrânețea începe atunci când nu se poate spăla picioarele în chiuvetă; sau atunci când începeți să observați pașii; sau când știi toate răspunsurile, dar nimeni nu întreabă.

Eduard Karyuhin, gerontologists. Foto: twitter.com

„Când sa aplecat pentru a lega șireturile și uite că ar crește în același timp - nu este o vârstă înaintată, iar noul său nepotrivire umană (în) capacitățile - în mare parte din cauza subestimării nevoilor organismului, atitudinea neglijentă față de el“, - a declarat Eduard Karyuhin gerontologist. Această discrepanță poate prinde și cu mult înainte de a treizecea.

Starea de sănătate în vârstă se datorează nu numai eforturile personale ale omului, dar, de asemenea, genetica, ecologie și noroc. Mulți au concluzionat din aceasta că este posibil să trăiești viața este ca: mine sau nu prinde, sau nu poate fi ajutat. Cu toate acestea, corpul ne va spune multumesc pentru ceva timp și trebuie luate măsuri în mai multe locuri podstelennuyu paie. Problema, desigur, este faptul că stratul de bază de paie trebuie să fie în mod constant.

Pasul unu. Jos cu stresul

Nici un sfat medical este mai amuzant decât „nu fi nervos.“ Nu se poate evita stresul - să învețe să-l scoată, spune gerontologist Eduard Karyuhin. Și muzica clasică în căști în timpul unei plimbare de seara poate ajuta în acest mult mai bine decât alcoolul.

Pasul Doi. Găsiți o modalitate de a merge

Mersul pe jos - exercițiu ideal. „Pista de alergare - o sabie cu două tăișuri, dar mersul pe jos si te elibereaza de stres si oboseala mentala si taxe fizic foarte bune. O mulțime de muncă și conduce o mașină? Pune-o departe de casa sau la birou și du-te pentru ea pe jos „- sfătuiește gerontologist.

„Away“ nu este de 200 de metri, și cel puțin o pereche de kilometri. Acest lucru de mers pe jos, de altfel, va fi destul de energic: unii colegi vor continua sa puna masina de aproape și, uneori, pentru a începe întâlnirea fără a aștepta pentru tine.

Pasul trei. Renunțe la fumat și nu să fie un dependent de muncă

„Toate obiceiurile proaste - o relicvă a trecutului“ - a spus Gheorghii Karyuchin. Trite dar adevărat: dacă arunci (mai bine să nu înceapă) fumat, inima și plămânii, în viitor, va spune „mulțumesc“. Dar contraindicații medicale la doze mici de alcool (nu „da, eu sunt un pic!“, Și 9-36 ml de alcool pe zi) într-o persoană sănătoasă, în general, nu este, și chiar și vinul roșu este considerat a fi util.

Măsura este importantă nu numai în băuturi. „Utilizarea excesivă a alcoolului sau dacă locul de muncă - out și pot fi urmate de diabet, hipertensiune“ - avertizează Eduard Karyuhin. Dispensați băuturi multe, poate chiar mai ușor.

Pasul Patru. În cazul în care gadget-uri - ceva util

Este util să cumpere o brățară care măsoară tensiunea arterială și pulsul în același timp, cu un pedometru încorporat. „Dacă treci 10.000 de pasi pe zi - poate fi de un relativ calm“, - spune Gheorghii Karyuchin. Aparent, pentru liniștea proprietarilor multe pedometre supraestimeze foarte mult probele, luând gesturi pentru mersul pe jos. Unele bratari chiar promit masura nivelul colesterolului din sânge.

Există aplicații - contoare de calorii, și chiar dacă nu sunteți pasionat de aceste calcule în tinerețe, cu vârsta, metabolismul intens incetineste, meniul asieta în mod rezonabil. Dacă ai probleme cu zahăr din sânge va trebui să cumpere un contor de glucoza din sange - oțel modern, suficient de compactă.

Pasul cinci. Produsul „camion“

„În căruciorul de supermarket de persoane de vârstă activă - o imagine tragică pentru mine - plângându-Eduard Karyuhin. - Ei au ajuns la un anumit statut al materialului - și, în opinia mea, consuma prea mult nepotrivit vârstei lor și un aliment stil de viata sedentar. O mulțime de grăsime, o mulțime de sare, o mulțime de dulce ... "

Cum se poate mai puțin zahăr și sare, carne rosie si prajita; mai multe fibre si lactate cu continut scazut de grasimi produse, fructe și legume, pește și acizi grași omega-3 marine - Sfaturi rapide pentru o alimentație sănătoasă mare, rămâne doar să se aplice și nu bea lor „Tarhon“ sau „Coca-Cola“.

Pasul șase. Nu-ți fie frică de medici

Pentru a se referă la teama că medicii au un singur cuvânt - yatrofobiya. Motivele pentru care poate fi setat pe experiența personală neplăcută la ipotetice „și dintr-o dată descoperi că ceva teribil.“ Iar consecințele sunt destul de frecvente: o vizita la medic am pus pe la ultima, și noi „găsi“ a bolii într-un stadiu atunci când acestea nu mai sunt ascunse. În acest fel, la o limită de vârstă și nu poate supraviețui, să nu mai vorbim de îmbătrânire sănătoasă.

examen medical anual (și nu sub forma unei convenții de a rescrie lecturi de anul trecut într-o nouă hartă pagină în clinica congestionate, iar acest sondaj!) - este o șansă de a trage în farmacii doar o parte din salariul la Vitaminka, nu toate pensie pe medicamente.

De exemplu, are sens pentru a verifica densitatea osoasă (în special pentru femeile în menopauză), nu numai pentru a afla mai multe despre friabilitate și fragilitatea ei, de mers prudent, dar, de asemenea, pentru a ridica suplimente de calciu și vitamine din grupa D. Ei, la propafenonă, după cum arată practica gerontologist Eduarda Karyuhina permite pierderea de umplere osoase.

Dacă începeți să schimbați în articulații, medici, de asemenea, importante, cât mai curând posibil, pentru a le vedea pe ultrasunete. În cazul în care nu există boli sistemice - cum ar fi artrita, - dureri articulare încă depăși multe femei de 45 de ani încoace, și mulți oameni un pic mai târziu, în jurul vârstei de 60 de ani. „Cu tinerii dependenti de droguri diferite, eu nu l-ar recomanda pentru tratamentul articulațiilor, ci un stil de viață sănătos, mersul pe jos - modul perfect de prevenire a durerii la nivelul articulațiilor, - spune Georgiy Karyuchin. - Rosturile sunt furnizate de capilare, care sunt activate cu un mers activ, și o capacitate de deplasare va persista mai mult timp. Acum, este, de asemenea, un bun medicamente care îmbunătățesc starea țesuturilor, previne dezvoltarea artrozei și a artritei. Acest lucru, de exemplu, produse cu acid hialuronic pentru a imbunatati cartilajului trofică - chiar și în rândul copiilor noștri, într-o vârstă foarte vechi, am vedea un efect pozitiv izbitoare ".

Stare bună de sănătate fizică - o consolare mică dacă ai deja nu am realizat (dar sunt livrate cu un corp puternic mai puțin probleme decât în ​​cazul în care a venit în jos).

În cazul în care cursa a fost îndeplinită boli ereditare (boala Alzheimer, boala coronariana, diabet, probabilitate mare repetate din generație în generație), atunci medicul recomandă gerontologist face teste arată probabilitatea de dezvoltare a acestora.

Testele genetice nu sunt foarte ieftine, dar prognosticul este slabă - nu este o propoziție, și totuși, care a avertizat - că este armat. „Dacă observați o destul de simplu reguli de prevenire, este posibil să se amâne în mod semnificativ sau chiar preveni, și coronariene si hipertensiune arteriala, si diabet. Cu boala Alzheimer mai dificil, dar dezvoltarea merge în această direcție „, - spune Eduard Karyuhin.

În cazul în care o predispoziție la o anumită boală este - aveți nevoie pentru a obține imediat în contact cu profesioniști corespunzătoare. În cazul în care nu imediat, atunci la bătrânețe, și debutul bolii există speranță de a găsi acei medici care sunt într-adevăr de gând să aibă încredere. În ceea ce privește Alzheimer și alte forme de demență, la Moscova, de exemplu, pot fi consultate în Centrul de Cercetare de Sanatate Mintala Kashirka, spune Georgiy Karyuchin.

Puteți, desigur, în loc de diagnosticul începe să învețe o nouă limbă sau Cram versete pentru a mai păstra mobilitatea minții. Dar aceasta necesită o mare cantitate de timp, iar dacă schimbările din creier deja, poezia nu este de ajuns - avem nevoie de medicamente care incetineste imbatranirea tesuturilor si formarea unei proteine ​​toxice care impiedica transmiterea impulsurilor intre celulele din creier.

Pasul opt: în toate examinate

Materialele despre care dieta este cea mai corectă, ce produse sunt cele mai utile, care completează cele mai nocive, este acum mai mult decât suficient. Singura problemă este că acestea contrazic de multe ori reciproc. Ia vitamine, sau este o povară zadar asupra ficatului, precum și utilizarea de tablete în vreun fel? Excludeți condimente, sau multe dintre ele utile? Jog sau cu bicicleta?

„În cazul în care orice problemă de sănătate din familia ta este deosebit de relevant, va trebui fie să găsească un profesionist care aveți încredere, sau de a examina, de exemplu, cauzele osteoporozei și cum să încetinească și să ajusteze meniul și modul de viață, în conformitate cu aceste cunoștințe, - spune Eduard Karyuhin. - În domeniul prevenirii precoce și poate decide pentru sine ce să aleagă, cum să se protejeze de mediul extern și intern agresiv, dar în tratamentul bolii au arătat deja - ai nevoie de un aviz expert de încredere ".

Pasul Nouă: Marshall link-uri orizontale

Pentru calitativ la vârstă, chiar și un cont bancar mic cu greutate - dar o sută de ruble, o sută de prieteni au nevoie. Dacă participați la evenimentele din viața celor dragi, orașul lor și terenul lor - netezi efectul izolației după de la locul de muncă la pensie, va fi pentru a obține ceea ce în dimineața și schimbarea de haine de acasă în stradă, pentru a spăla părul meu ... O mulțime de opțiuni de voluntariat pentru persoanele aproape de pensionare, și chiar vârstă foarte vechi.

Pasul Zece: Comunicații verticale

Peter Paul Rubens și Jan van Bokhorst, "Regele David cântând la harpă" (1616 - 1640), un fragment. Fotografii de pe site-ul qobuz.com

De fapt, acest pas - probabil cel mai important pentru un creștin, dar în agitația de rugăciune este adesea la aproape ultimul loc.

„Am trăit la 86 de ani în mintea lor dreaptă, pentru că ceea ce sa întâmplat cu mine a fost întotdeauna un sport și rugăciune“, - spune Ekaterina Fedorovna de la casele de ingrijire medicala Tovarkovsky.

„Cast-mă în timpul bătrâneții, mea cetate vnegda nu mă părăsi oskudevati“ - cere Domnului să regelui David. Cum și ce mijloace de prevenire și de medicamente vor lucra - în mâinile lui Dumnezeu; În cele din urmă, el este liber să ne salveze de la necesitatea de a le aplica.

articole similare