După ce a aflat personal că o astfel de durere de-a lungul ultimilor ani, am dat seama că atunci când vine momentul când trebuie să mângâie persoana îndurerată, oamenii pur și simplu nu știu ce să spun sau nu.
Și această lipsă de competențe ne face să spunem ceea ce pare rezonabil, dar este de multe ori doar o încercare de a ascunde propriul nostru disconfort. Deci, în acest articol vă voi arăta lucruri care nu merită să vorbesc cu oameni îndurerați. Voi fi direct și chiar un pic cinic în legătură cu unele lucruri. Dar eu chiar vreau să obțineți punctul meu de vedere era de înțeles.
Știu cum te simți
Nu, de fapt, nu știi ce mă simt. Și chiar dacă ai pierdut, de asemenea, tatăl tău, nu pierde tatăl meu. Chiar dacă ați pierdut nepotul dumneavoastră, nu a pierdut nepotul meu. Linia de jos este că este posibil să fi fost în aceeași situație, dar atitudinea - aceasta este ceea ce face chiar și aceeași situație este foarte diferită. Dragostea mea pentru tatăl meu, probabil, la fel ca și dragostea fiecăruia fiul tatălui său, dar mai ales în relațiile noastre - atât bune și rele - fac dragostea mea pentru el este unic și face dragostea ta pentru unic tatălui tău. Da, poate că sunteți familiarizați cu durerea pierderii tatălui său. Și poate că această durere este parțial similar cu al meu. Dar durerea noastra este unic pentru oameni, și amintirile pe care le-am pierdut. Deci nu, nu știi ce mă simt.
A fost voia lui Dumnezeu / Toate au propriile lor motive / Dumnezeu are totul sub control
o dată ce am auzit-o spunând că nu ar trebui să vorbim despre Dumnezeu nu este nimic pe care nu ai putut spune că în picioare în fața porților de la Auschwitz. Voi spune mai mult - nu spune nimic despre Dumnezeu, atunci nu s-ar spune părinții care au pierdut un copil.
Spun părinții care au pierdut singurul lor copil, că „pentru tot ceea ce există un motiv“ și că „a fost o astfel voia lui Dumnezeu“ înseamnă că Dumnezeu a făcut acest lucru pentru ei. Pentru a spune evreilor în lagărele de concentrare că „Dumnezeu are totul sub control“ implică faptul că Dumnezeu a făcut este cu ei.
Dacă pur și simplu nu cred că este Dumnezeu ucide copiii sau să susțină naziști, atunci ai evita mai bine toate aceste fraze.
Poate Dumnezeu aduce binele în locul răului? Da. Desigur! Dar acest lucru nu înseamnă că Dumnezeu controlează răul și îi permite să se întâmple. Acest lucru nu înseamnă că Dumnezeu are un motiv pentru care el ia copiii de la părinții lor.
Este dificil de explicat de ce nu a spus mai bine, pentru că o astfel de întrebare dezvăluie simpatia noastră. Se pare că, în loc de cuvinte lungi, mai bine să ceară doar o întrebare.
Cu toate acestea, esența problemei face interzis. Problema presupune că oamenii au suficient pentru a înțelege sentimentele lor, pentru a le explica. Această întrebare, de asemenea, sugerează că o persoană nu se limitează la a face cu sentimentele lor, dar că el vrea să le discute cu tine.
În plus, muntele atât cu multiple fațete, că, dacă mă întrebați cum am fost, eu sincer nu ar ști cum să răspundă la întrebare. Cum mă simt acum? La urma urmei, valurile de munte, iar acest lucru înseamnă că, la un moment dat, atunci când mi pune o întrebare, răspunsul nu poate fi atât, ceea ce ar fi o oră mai târziu.
În plus, problema nu este specific, așa că nu va ști cum să răspundă. Și datorită faptului că am astfel de sentimente amestecate și durere care se rostogolește în valuri, și pentru că știu că nu pot explica complexitatea totul, eu, probabil, va alege răspunsul ușor (ușor pentru amândoi): Sunt bine, totul bine, bine. La urma urmei, ați fost întrebat o întrebare simplă pentru a înțelege problema complexă. Așa că prefer răspunsul ușor. Iar răspunsul la această întrebare reală nu va fi niciodată.
E într-un loc mai bun
În primul rând, nu știi. Eternity fiecărui individ nu este a mea, și nu în competența dumneavoastră. Această expresie de multe ori aruncat, presupunând că dacă toată lumea ajunge în cel mai bun loc pentru un motiv. Știm prea puțin despre viața de după moarte, și poziția unui om după moarte pentru a se asigura că convingerea noastră că toată lumea devine din ce într-un loc mai bun.
Cu toate acestea, chiar dacă suntem destul de siguri că cineva este deja în viața veșnică, este faptul că Dumnezeu ne-a creat să trăiască pe pământ. Realizat din praful pământului, oamenii - legate de terenuri și creaturi iubitoare de teren. Locul nostru cel mai bun, un loc pentru care am fost creați - aici.
Ceea ce înțelegem prin „un loc mai bun“? Că oamenii sunt în prezența lui Dumnezeu și nu mai suferă. Ei bine, cu asta sunt de acord. Dar mi se pare greu de crezut, având în vedere modul în care am fost creați, că cerul este o țară mai bună, sau că oamenii sunt mai aproape de Dumnezeu, pentru că ei sunt „în ceruri.“ Nu, cerul și pământul biblic sunt unite, iar Dumnezeu este aici, în acest loc.
Încă va avea un alt copil / În final, aveți alți copii
În primul rând, nu știu dacă mama / tatăl, care tocmai și-a pierdut un copil va fi capabil de a avea alti copii. Nu poți ști asta. Și că, în sine, nu vă permite să spun așa. Dar, dacă se îngropa în continuare - indiscret să spun așa, încercând să aline durerea părinților, deoarece le-au distrage atenția o alternativă. Este abilitatea de a avea copii este în mod automat a ușura durerea pierderii, sau face mai putin vizibile? Nu. Nu o fac. Și nu ar trebui. Deci, să nu mai spui asta.
Dumnezeu a vrut doar un alt înger
Nu numai pentru că în această afirmație există o eroare teologică (oamenii nu devin îngeri după moarte, ei rămân ființe umane), dar chiar și mai rău, că rezultă din aceasta că Dumnezeu este implicat în faptul că părinții săi au fost luate departe de copil. Faptul că Dumnezeu a vrut să ia în mod egoist el însuși copilul, așa că a furat părinții săi, pe care el însuși nu a fost atât de mult timp în urmă a dat.
Deci, de fapt, această afirmație spune despre natura lui Dumnezeu? Ceea ce Dumnezeu dă părinților copilului și părinții săi să le separe după o perioadă scurtă de timp, doar pentru că el a vrut să fie cu copilul ei?
Și pot să menționez o a treia problemă teologică? Adoptarea implică o separare strictă între cer și pământ - această distincție este contrară textelor biblice. La urma urmei, în Biblie, Dumnezeu este deja prezentă printre noi pe pământ, așa cum este în cer. În special, Duhul lui Dumnezeu este întotdeauna la om. Acest lucru înseamnă că Dumnezeu nu are nevoie de încă un alt înger, sau o persoană din cauza singurătății sau altceva. Dumnezeu este prezent cu noi.
Copiii au fost create pentru viața de pe pământ. Să nu fie îngeri. Eu nu fac pentru cer. Ele au fost create pentru a reflecta chipul lui Dumnezeu. Și ei nu ar trebui să moară. Și pentru a apela un astfel de motiv prostesc - Dumnezeu avea nevoie de un alt înger - așa că nu au știut și nu au înțeles natura lui Dumnezeu.
Deci, a venit timpul sa
Nu sunt destul de sigur ce înseamnă că, în special în ceea ce privește moartea din cauza unui accident sau din cauza unei boli. Dacă o persoană moare o moarte liniștită, pașnică, bătrânețe, atunci poate că am putut înțelege o vorbă. Dar moartea liniștită, pașnică în vârstă nu este ceva ce noi percepem ca o „tragedie“. În cazul acestei tragedii este legată tocmai o parte din durerea care nu a fost încă timp să moară pentru om. A plecat prea devreme. Împotriva voinței sale, din cauza unei boli sau a unui accident. Îndurerați oamenii spun că rudele lor a fost „timpul să plece“ - nu este doar neglijat durerea lor, dar este, de asemenea, total fals.
Trebuie sa fii puternic de dragul X ...
Acest lucru este prea mult pentru persoana indurerata. La urma urmei, le conferă acestuia sarcina de a „revigora“ și pretind că totul este în regulă, atunci când, de fapt, tot ceea ce nu este în ordine.
Acel om și nu se simt suficient de durere si presiune, suntem încă mai vorbesc cu el, că rudele sale ar fi chiar mai rău dacă nu „se trage împreună“, și nu se va preface că totul este normal.
Să recunoaștem. Ceea ce cerem persoanei de a face - chiar în fapt se află. L-am cere să pretindem că el este în lumea de margarete și soare, atunci când în jurul valorii de pietre funerare și întuneric. Și noi cerem persoanei să mintă pentru binele familiei sale, dar cine suntem noi să spunem că știm nimic despre ce trebuie să-l închidă? Poate că rudele sale vor să vadă durerea și vulnerabilitatea lui. Poate cineva care încearcă să falsifice că totul este în regulă atunci când nu este exact așa - este ultimul lucru pe care trebuie să-l închidă.
Dumnezeu nu ne dă niciodată mai mult decât putem suporta
De unde știi că Dumnezeu nu ne dă niciodată mai mult decât putem suporta?
Serios. De unde știi asta?
Ai citit undeva că e în Scripturi? Sau ai văzut pe un abțibild? Sau, Dumnezeu a venit în jos și a spus acest lucru pentru tine?
din tot ceea ce știu despre Dumnezeu Pentru că, două lucruri absolut clare:
Dumnezeu nu „da“ poporul tragediei. Dumnezeu nu provoacă rău. Dumnezeu ce face rău (pentru testare sau pentru că „avea nevoie de un alt înger“) - un zeu rău. Am înțeles că există o mulțime de nuanțe filozofice care ar putea fi discutate aici, dar faptul că voi insista întotdeauna că Dumnezeu nu este cauza sau sursa răului.
Al doilea, pe care eu sunt sigur că atunci când vine vorba de Dumnezeu, aceasta este ceea ce permite întotdeauna Dumnezeu oamenilor să se găsesc în situații care sunt mai grele decât pot suporta. Deci, noi învățăm să avem încredere în Dumnezeu și de a înțelege iubirea și grija Lui - totul se bazează pe ideea că, atunci când vom pierde controlul și nu poate gestiona, Dumnezeu rămâne credincios și continuă să lucreze, schimbarea întuneric și moarte pe care le putem și nu poate controla, dar care poate fi valorificat, schimbat.
Deci, din toate punctele de această declarație pierde, și el, de asemenea, ar trebui să fie evitate.
Pot face ceva pentru tine?
Această întrebare sună, de obicei, de intenții bune. Spre deosebire de condoleanțe și clișee anterioare, problema în cele din urmă a apelat la nevoile umane, care pe munte, ca să nu disconfort persoana care și-a exprimat condoleanțe răsuflate.
Cu toate acestea, vă sfătuiesc pentru a evita această problemă, pentru că nu este suficient de precisă. Dacă mă întrebați dacă există ceva ce poți face pentru mine, alegerea este prea mare. I poate fi prea ocupat pentru toți cei care au nevoie, pentru a alege doar un singur lucru, așa că am răspuns, „Nu, e în regulă.“
Același lucru se întâmplă și în restaurant. Când meniul este prea multe poziții, mă derutează și, în schimb, pentru a alege ceva unic și specific acest restaurant, eu de multe ori doar du-te inapoi la bucatile de pui. Asta pentru că selecția este prea mare.
Atunci când o persoană durere, există prea multe lucruri pe care el ar putea avea nevoie, chiar și cele pe care el însuși nu știe ... Când o persoană durere, există prea multe lucruri pe care el ar putea avea nevoie, chiar și cele din care el și el nu știe încă. În loc de o astfel de întrebare, încearcă să găsească prin intermediul familiei sale, prin biserică, ceea ce oamenii cu adevărat nevoie, și apoi întreabă: „Pot să fac X pentru tine ...? Sau cineva a fost deja face acest lucru? „Și dacă există ceva ce puteți face în mod specific, puteți răspunde,“ Nu, altcineva deja o face, dar ar putea face Y ...?
În cele din urmă, lucrurile cele mai stupide pe care le spunem oamenilor indoliate, care ar fi putut fi evitate prin simpla ți ții gura. Tăcerea este mai bună prostie, cred. Unele dintre aceste lucruri vorbim cele mai bune intenții, dar nu pot exprima cu adevărat simpatia și sentimentele noastre. În alte situații, noi chiar nu le pasă de o persoană, suntem preocupați de propriul lor disconfort. Deci, în cazul în care, în acest articol, am prins ceva ce, de obicei, vor spune persoana care are durere, amintiți-vă mereu că nu este necesar să vă ceva mult mai bun obyasnyali.Obyatiya ajutor. Dacă Isus a spus adevărul, și Domnul îi binecuvântează pe cei ce plâng, ultimul lucru de care avem nevoie - este de a fi un blestem pentru ei, spunând lucruri care fac mai mult rău decât bine.
Există ceva ce v-ar adăuga la această listă? Ai vorbit o dată un astfel de lucru? Cum reacționați? Ai vorbit cu cineva asta? Cum au reacționat?