Deja de câteva luni au trecut de la plecarea noastră din China. poate că eu sunt foarte dependent de glutamat în produsele alimentare, gătite de chinezi. dar un astfel de gust bogat mănâncă în memorie - așa că acum vă spun despre opt feluri de mâncare *. care ar trebui să încercați cu siguranță în China.
Camera 1: tchega (Jag)
Antena de satelit cu un nume simplu se traduce ca „ea“. Pur și simplu pune, atunci când vin în China, în subteran veți obține de la aeroport la hotel, arunca lucrurile și du-te în primul chifanku în timp ce dicționarul de chineză este doar „Nihal“ și „tsaytszen“ și brațele da un meniu complet de caractere, în cazul în care nu există nicio imagine, atunci nu dispera, este necesar să se utilizeze un truc vechi, care a fost folosit, probabil, încă tații și bunicii noștri - aleatoare.
Poke în meniu, și este necesar, de fapt, să spună ceva: „tchega“ - va fi doar dreapta. Apoi, ospatarii pot pune întrebări incomode, nu puteți include română, ci doar zâmbet, poke vasul selectat și se repetă: o, o, tchega (这个), jugul (de exemplu, unul). chegi mai multe specii, toate chelnerilor pot fi comandate cred ei înșiși, atunci coardă finală: Sese.
De exemplu, supa Bir tibetan Colonie am comandat la Wangfujing la întâmplare și au primit unele amestec de fidea, carne și organe, cea mai mare parte mananca supa - nu cel mai bun hit.
Bucătăria chineză este incredibil de diversă, ea a evoluat prin provincii, există diferite tendințe ale gustului, care din nou a evoluat punct de vedere istoric, dar nu vom săpa adânc în secole, și, desigur, cei care au fost în provinciile occidentale, o mulțime de timp petrecut în partea centrală a „Regatul Mijlociu“. Ei spun că suntem părtinitoare, dar noi numim cele mai bune descoperiri si rateaza ei.
Le veți găsi în coșuri aburinde Ferry Street - 包子.
Se face delicioase cu atât carne și vegetariene. Cel mai bun lucru pe care am luat în Baoding. orașul vinde diferite tipuri de Baoji încerca totul pentru a nu judeca greșit - foarte satisfacatoare. Aș adăuga aici și găluște. de multe ori în astfel de instituții combină vânzarea acestor feluri de mâncare, toate fierte la abur, pentru o parte din Jiaozuo și Macao într-un sos delicios, care baozi - oțet și ardei iute sau diluat Mahjong (unt de arahide). Unul dintre avantajele acestor feluri de mâncare - disponibilitatea și costurile, tot ce am întâlnit nu mai mult de 3 yuani pe actiune (un coc imens), dar deliciul - o parte din 10 lucruri pentru șase până la paisprezece sau 1-1,5 yuani bucata. Cerem trecătorilor: bao zi cai pe ea? În yao bao zi! (我 要 包子!)
oală 3. Mala
Vreau ceva puțin ascuțit? Atunci nu trec de restaurante de tip Nadu. Acolo veți vedea un contor de mare, în cazul în care căptușită cu diferite produse. Tu le introduceți într-o găleată poate fi ajutându-vă, nu uita despre „Bir tibetane Colony.“ Tradus, înseamnă combinația de onemlyayuschego fel de mâncare (麻 - ma) si acute (辣 - la), în cazul în care toate ingredientele pe care o alegeți să se amestecă în același bazin și gătite în sos și ulei determinat gradul de severitate, puteți alege, de asemenea tine.
Asigurați-vă că pentru a avea o gustare de orez, pot fi spălate în jos cu ceai rece. Este o placere (麻辣 香 锅), în diferite moduri, de exemplu, Nadu în Shenzhen și Baoding am petrecut 70-120 yuani pe oală, plus orez și băuturi nelimitate de a alege. Când ne-am dus din nou la Guangzhou. apoi ne-am dat peste un restaurant excelent, în cazul în care ne-a costat un set similar de vegetarian 35 de yuani. Porțiune pentru doi a fost doar dreapta.
4. Duck Peking
Poate cineva pare un tribut adus tradiției, cum ar fi: „Nu ați încercat rață Peking, dar nu au fost în China, la toate!“ Încă o dată, acest tribut pentru a da - sosul la rață doar excelent, o jumătate dintr-o rață face mai multe feluri de mâncare pentru doi oameni pot fi chiar mai multe. De obicei, restaurante, care servește rață Peking sunt imagini pe meniu, puteți cere «北京 烤鸭» (beijing kǎoyā).
Pentru mai multe informații: de obicei, în restaurante, prezentate in aceasta sau că produsele alimentare, asa ca cere rață Peking într-un magazin musulman va fi, probabil, de puțin folos.
5. Deși sudoare
poporul chinez - oameni foarte prietenos, și în mod tradițional, pregătirea companiilor pentru produsele alimentare cota de masă, la toate. Deși potul - o oală fierbinte sau (火锅 - huoguo) pot fi găsite în două variante: bănci în aer liber, în cazul în care stick-uri cu diferite tofu, carne și produse din pește semifinisate fierte, prețurile sunt pentru lucruri pe Yuan-o jumătate sau două. Vor exista oameni total diferite și partaja o masă între ele. Pentru un gust la aceste tije de a da un castron cu o matszyanom plăcută (sos de arahide) și plante aromatice.
Hotpot alt tip găsit în mod normal, în restaurant, există mii care se specializează în acest tip de produse alimentare. Restaurantele sunt de obicei mai grave, iar cazanul cu două sau trei tipuri de diferite grade de severitate bulion și sosuri, condimentată diferite pe care le poti amesteca intr-un castron și, în cele din urmă, produsele de alegere din meniu. Toate ingredientele sunt diferite, este una dintre cele mai bune optiuni pentru cina cu prietenii: gătit în comun și ingestia de alimente.
La acasă, ne-am iubit să ia o oală mare și cină de sudură cu toate gustările pentru hotpota pe care le puteți cumpăra în supermarket-uri din China. precum și sos Mahjong (Majunga) și condimente pentru hotpota.
6. Chao tse tse
Vorbind în limba rusă, este un vinete prajite (炒 茄子). Dar nu este simplu, și cu un ardei iute ascuțite, care nu oferă claritate puternică a unui bun prăjire și caramel dulce adaugă eliberarea de endorfine în creier. Atunci când acest fel de mâncare aduce fierbinte, emoțiile avem un foarte pozitiv: „Ce yummy“ Dish este caracteristică bucătărie dunbeyskoy (nord-estul Chinei) și vinete cele mai bune prajit Suntem în găluște baodinskoy.
Nu numai că, există găluște au fost mari, vinete noastre preferate disponibile, iar prețurile sunt destul de accesibile - asa ca am construit o tradiție: în fiecare duminică la elektrobayk a sărit și s-au grabit la cină la această unitate minunată. Shenzhen a găsit, de asemenea, un fel de mâncare similar, dar gustul de caramel nu a fost așa, și a adus un pic răcit, impresia a fost răsfățat. Este important ca totul se face corect.
7. tofu mirositor (Chow Tofu)
Acest fel de mâncare poate fi identificat prin miros, și voi lua la categoria de test de anduranță pentru fanii de tot felul de bug-uri, viermi, ouă stricate și alte specii exotice.
Eu însumi Mă refer la toți iubitorii de feluri de mâncare exotice: poate că nu am avut un buletin de vot în Filipine. dar lăcuste în Bangkok gustat vreodată. Când am venit în China și simt mirosul de tofu put, nu mă tem, și gustat dulce. tofu galben, prăjit în ulei. durianovym sos aromat - este delicios și foarte gustoase. Când Julia și m-am dus să lucreze ca profesori din Baoding. Am decis să-l văd prin intermediul și să încercați tofu negru - într-adevăr fault. Am luat o cutie chiar pe colț, nu departe de casa noastră, ne-am decis să mănânce pe drumul spre piață. Mutat un pic și a luat unul ... Băieți, sosul nu a salva o astfel g..na atroce încă nu am încercat înainte. Mănâncă nu am făcut, și eu pot afirma că acesta este singurul fel de mâncare exotică, pe care ne-am aruncat.
Pentru cei care nu sunt entuziasmați de exotic, am oferit o alternativă: Mapu Tofu (麻 婆 豆腐) - este un tofu proaspăt, prăjit în ulei cu ardei iute si aromat cu diferite ierburi. Sharp și foarte gustoase! Serviti acest fel de mâncare este, de obicei, în restaurante.
8. Frigarui (shao Kao)
Jocul tradițional chinezesc - sta afară cu un grătar (烧烤). Pregătirea lor - este prerogativa nu numai sintszyanrenov care ar putea atrage cu ușurință influente din Orientul Mijlociu, de asemenea, Han prăjit liniștit bunătăți peste cărbuni. Pentru kebab chineză caracterizate prin bucăți mici pe un băț, puteți alege modul în care diferitele tipuri de carne și ciuperci, pâine, legume - aceeași vinete sau verde, de exemplu, usturoi. Chef de obicei apar pe stradă, în seara și locale cu siguranță știu unele locuri bune pentru a pregăti shao Mighty kao.
Acesta este prăjit pe cărbuni, mieros perie obmazyvaya sos fierbinte, se presara cu ierburi.
În Baoding prietenul meu Lee ma dus pentru a încerca un adevărat gratar eluosy. Într-adevăr, este gătită într-un alt mod: piesele mai mici decât ale noastre, ceapă și roșii pe o frigare nu atârnă, și o abundență de mirodenii are gust ca restul gratar, ceea ce nu este rău, în principiu. Aceasta a avut loc pentru mine că fiecare popor în propria străină adapta feluri de mâncare pe gustul dvs., precum marca si varietate de kebab românesc poate lucra bine: „? Poate că azi va avea un gust kebab românesc“
informații utile
* Opt - un numar norocos pentru chinezi. simbol infinit rotit, un simbol al bogăției. Opt mașini în cameră sau mobilă au un atu.
Un pic la dicționar:
1. 我 饿 了! - mi-e foame! (Wǒ ELE!)
2. 我 要 吃饭 .- Vreau să mănânc. (Wǒ yào chīfàn.)
3. 可以 看 菜单? - Puteți lua o privire la meniul? (Kěyǐ kàn dào càidān)
4. 我 饿死 了! - Mor de foame! (Wǒ è sǐle!)
5. 饭馆 而 在 哪里 -? Unde este un restaurant? (Fanguǎn zai nǎlǐ?)
Apel prietenii chinezi la cină, de exemplu, pe gratar, dacă acestea sunt mai simple, sau Hotpot. dacă trebuie să stai mai solid, și să încerce să plătească factura. Atunci când aproape nici o mâncare pe masă, atunci ai nevoie pentru a comanda mai mult. Dacă prietenii tăi nu sunt tovarăși europenizat (care pentru locuri fără deșeuri), tradiția va rămâne pe masa de masă după masă, la sfârșitul anului - în cazul în care chinezii știu exact ce toate hrănite și au nimeni altcineva nu poate avea. Dacă totul este mâncat, așa că ți-e foame.
pentru a trimite
Ați putea fi interesat
viză de muncă se eliberează pentru o luna (Durata șederii în pașaport - 000), care lucrătorul ar putea intra în țară, iar această perioadă este suficientă, astfel încât să poată aranja un permis de ședere de lucru în China.
Lanya de munte se întinde până vârfurile lor ca „dintii Volchi“ - un loc creat pentru iubitorii de drumeții, în plus față de scara principală, există mai multe opțiuni pentru auto-alpinism. Ne-am plimbat de-a lungul scara principală, aproape tot drumul în sus și a durat două ore. Puteți face o oprire si uita-te la vederile impresionante și distanța parcursă, și dacă sunteți obosit, vă puteți înapoi la plimbare cu masina prin cablu. Pe drum există o peșteră, iar la partea de sus, vom avea un monument al armatei chineze, care nu s-au predat japonezilor, și a sărit în jos.
Ne place parcuri și grădini, așa că baodinskom Gradina Botanica ne-a plăcut. Am fost acolo doar a avut loc un eveniment pe peluza cu școala lui, și de mai multe ori a venit pe biciclete electrice pentru a umbla acolo.
În cazul în care intrarea oficială este închis în seara, puteți trece prin tufișuri și umbla în tăcere. Oamenii nu mai merg de zi și noapte, și în toate parcurile din primăvară pentru a prinde mormolocii în iazuri, cântă, plimbare vioi și stau pe bănci. Există un foișor frumos pe un deal - puteți vedea întregul parc.
Îmi place să rătăcească în jurul peninsulei Reilly, puteți înota pentru o lungă perioadă de timp, cu toate că umbra în timpul zilei pe plajă un pic. Forme frumos, atunci când obosit de înot, puteți urca la Viewpoint, uita-te peste toate spațiile deschise, plaja este un instructor de alpinism, de asemenea, pot încerca. Cu toate acestea, puteți rula toate plajele din jur, cel mai plăcut Franang doar la nivelul de maree puțină apă, vă puteți tăia pe cojile.
„Numai poporul nostru merge la piață cu cinci mii,“ - o expresie a scăzut de la piață Evpatoria cumpărător casual.
Și acest lucru este surprinzător faptul că numai cărțile nu pot plăti încă off. Așa îmi place să rătăcească prin bazaruri parfumate, constând din condimente, muraturi, fructe și plante aromatice.
Această „relicvă a trecutului“ trebuie să rămână „o insulă a“ lumii spălate, curate, morcovi, ambalate în folie de plastic.
De obicei, o invitație în China, puteți obține gratuit dacă face un acord cu compania chineză cu privire la vizita sa. De asemenea, veți primi invitație gratuită sub contract (la munca), pentru a participa la conferință, puteți să-l în e-mail pentru expoziție (cum ar fi Canton Fair). Dacă te duci la o companie de intermediar, vă oferă un serviciu complet de obținere a unei vize, pentru care va face o invitație. Costul acestor servicii diferă în funcție de durata dorită a vizitei și firma.
Camerele pensiunii sunt ieftine, dar Steve - proprietarul pensiunii Blue Lagoon, unul dintre cei mai primitori care sunt implicați în afaceri de hotel. A încercat să ne ajute sfatul, vă simțiți că nu este la fel ca și relaxați-vă în Cha-am oaspeții săi. Am stat într-o cameră cu un ventilator la ultimul etaj pentru aproape o săptămână, a fost confortabil, camera a fost îndepărtat și a adus prosoape noi. Pentru nivelul Gest - este mult mai bun. Seara, diverse evenimente au loc la bar, care organizează proprietarii, în după-amiaza poate fi bun pentru a mânca, prețul calitate este mai bună decât în restaurante, vizavi de plaja - un loc perfect!
Următoarele produse de la chinezi nu sunt foarte populare, astfel încât găsirea le-ar fi dificil și, probabil, prețul va fi mult mai mare: produse lactate și cafea. Kefirul și lapte acru, pe care le iei cu tine, nu va dura mult timp, dar încă nevoie pentru a apuca câteva pachete pe pistă. Lapte în magazinele din China răspândit destul de departe de frigider si nu se deterioreaza. Întrebarea este, ce fel de lapte ea?