Ce să fac dacă plictisit la calculator, și vremea și șoptește? Cum de a obține plăcerea estetică în week-end, fără a părăsi Bashkortostan?
1. Iremel
- Distanta de la Ufa: aproximativ 253 km.
- timpul de deplasare cu masina: aproximativ 4 ore.
călători condimentată știu că Muntele Iremel o mulțime de secrete. Dar secretul principal al ei - în nepokorimosti ei. La fel ca 1500 de metri, și ei sunt oh cât de dificil! Cu toate acestea, cel care ajunge la partea de sus, va fi recompensat - frumusețea nespusa peisajului și norii, care par să fie atins cu mâna. Apropo, pe partea de sus a turiștilor face o dorință și pretinde că este obligat să devină realitate.
2. Parcul Natural "Shulgan-Tash" (Burzyansky District)
- Distanta de la Ufa: aproximativ 381 km.
- timpul de deplasare cu masina: aproximativ 5 ore.
Un obiect-cheie în „Shulgan-Tash“ Parcul Natural - peștera cu același nume. Ea este una dintre cele mai mari pesteri din Urali, si una dintre cele mai vechi - este aproximativ un milion de ani. Fenomenul în ilustrațiile sale pline de culoare paleoliticul ori. Aceste cifre sunt doar în peșterile din Franța și Spania. Aici, în cazul în care vă puteți atinge antichitate!
3. Muntele "Yuraktau"
- Distanta de la Ufa: aproximativ 117 km.
- timpul de deplasare cu masina: ore aproximativ un an și jumătate.
Wikipedia raportează că Yurakatau - o rămășiță de recif, Permian de Jos (Late paleozoic) masivul recif, format în urmă cu peste 230 de milioane de ani in mare tropicala. Doar o citire atentă a acestor cuvinte, murazhki pielea. peisaje Pristine, izvoare și lacuri - toate condițiile pentru centrele culturale și de divertisment!
4. Ridge "Avdyrdak"
- Distanta de la Ufa: aproximativ 155 km.
- timpul de deplasare cu masina: aproximativ 3 ore.
Este un loc fabulos în zona trece „limba Teschin“ (Ruta Ufa-Beloretsk). Munții, roci, pante accidentate. Locuri surd și prietenos cu mediul. În aceste locuri sunt de obicei organizate drumeții. Și de ce nu. Cu un rucsac pe pădure virgină Bashkiră! Fascinant!
5. Jakty-Kul Lake (Lacul Bath)
- Distanta de la Ufa: aproximativ 311 km.
Lacul este de origine tectonică. Jakty-Kul Lacul este cel mai adânc corpul de apă nu numai în Trans-Urali, ci în întreaga țară ca un întreg. Apa lacului este proaspăt, transparent. Coasta este abruptă, uneori abrupt. Și acest lac se numește „baie“. Și știi de ce? Deoarece Emelyan Pugachev a ordonat trupelor sale înainte de „sistemul de ban odată activat,“ luptă, care este de a curăța în Yaktykul apă alcalină. Ei bine, că merge „sistemul de ban activat odată?“ Sau "Yaktykul"?
6. Iazul lângă satul Kaga
- Distanta de la Ufa: aproximativ 288 km.
Acest loc este în zona Beloretsk într-adevăr ma atins. Numărul populației satului Kaga - 964 de oameni, ei se numesc „picături mici din România.“ Ei au lor biserică proprie, grajduri, obiective turistice istorice și confort incredibil. Vizitati site-ul lor si vei fi uimit. Un cap mai bun pentru oaspeți - sătenii se dezvolta ecoturismului. Atunci spune-mi, eu sunt foarte interesat.
7. Satul Kutanovo (Burzyansky District)
- Distanța de la Ufa: aproximativ 338 km.
- timpul de deplasare cu masina: aproximativ 5 ore.
Puțini oameni știu de existența acestui loc ceresc. Satul Bashkir pe malul râului White. Aliaje, vacanțe pe plajă, unitate cu natura. ospitalitate locală! Ușile tuturor celor 84 de case din sat sunt mereu deschise pentru turisti! „La fel ca acum o sută de ani, puteți mânca o mulțime de lapte proaspăt, smântână reală, pâine proaspătă țară, carne, ouă, miere, legume proaspete. „- spun sătenii. Eu personal a început să curgă saliveze. Ei bine, de ce astfel de „gustoase“ detalii?!
Altele decât cele turistice dvs. week-end!