Cărți despre acest subiect este acum vândut foarte mult, putem face doar alegerea potrivită, dar pentru a avea timp pentru a citi. Astăzi vreau să vă prezint hits mele publicații pentru părinți, la care am atras atenția în timpul sarcinii.
1. EO Komorowski „Sănătatea Copilului și bunul simț al rudelor sale.“
Aceasta este - una dintre primele cărți de către medicul pediatru. Acum, gama lor sa extins - din jurnalele de povești în sus. Închid poziția și punctele de vedere E.O.Komarovskogo, cum ar fi modul său de prezentare a textului - doar recomandări simple, care nu sunt împovărate cu detalii inutile.
Informații despre boli și medicamente este de înțeles chiar și pentru persoanele fără pregătire medicală, deși, Fizică / Chimie / cunoștințe de bază de anatomie aici, desigur, necesar.
Ideea principală a cărții este listat în titlu: „bunul simț“, iar pe ea este construit în grijă un copil și tratamentul său. În carte, dr ușor și la prețuri accesibile risipește multe mituri - oțet de ștergere și de vodca la un muștar temperatură în șosete, etc.
Mi-a plăcut, de asemenea, rezumatul bolilor multor copii - principalele simptome și tratamente. În ciuda faptului că versiunea completă a cărții este disponibilă pe internet, am apelat în mod repetat, pentru ajutorul ediției tipărite. De câteva ori chiar am luat pe „sănătatea copilului și bun simț al rudelor sale“ la darul pentru gravide și a dat naștere la prietenele.
2. YB Gippenreiter „Confruntarea cu copilul. Cum? "
Yuliya Borisovna Gippenreyter - profesor de renume mondial de psihologie (nu numai de copii, de altfel). Eu v-aș sfătui să citiți această carte părinților, care nu pot găsi un limbaj comun cu copilul lor.
Este din cauza acestei cărți, am învățat că ceea ce sa întâmplat în relația noastră cu fiica ei este complet natural și de lungă durată concept în psihologia copiilor și părinților. Book este motto-ul: „Cum ai un copil să asculte?“, Dar aș numi în mod diferit. De exemplu, „Cum să vă asigurați că copilul nu este doar auzit, ci, de asemenea, a ascultat.“
Probabil, îmi voi aminti întotdeauna o frază din cartea: „Este mai bine de a priva un copil de bun decât să-l facă rău.“ Și timp de mai mulți ani, este motto-ul meu în educarea fiicei sale. Și, știi, copilul meu este într-adevăr mă și aude și ascultă.
3. B.Spok „Copilul și de îngrijire pentru el.“
Nu fi rău, și informații cu privire la modul în care cartea a fost publicată pentru prima dată în anii '50 ai secolului trecut. Voi presupune că unele puncte in pediatrie in aceasta perioada poate fi schimbat.
4. Enciclopedia despre copii.
De multe ori, în astfel de cărți cantitatea minimă de informații utile, în special pentru cei care au citit deja cartea doctorului Komarovsky. Sfatul meu pentru tine: nu fi leneș, pentru a parcurge mai multe pagini ale publicației, și dacă citiți prostii Frank, a pus cartea înapoi pe raft.
De exemplu, acum am înțeles să ia o fotografie, deschis pe prima pagină disponibile, și ce văd? Sfat picură în urechi ulei de masline! La următorul viraj - este izbitoare, de fapt, originalitatea că „pentru dezvoltarea a copilului oasele au nevoie de calciu.“ Mai mult, nu am citit, și este păcat banii cheltuiți. De obicei, aceste cărți conțin fapte bine cunoscute, fără descriere specifică a moduri de a face cu probleme.
Aș putea fi greșit, dar mi se pare că într-o măsură mai mare pentru femeia a spus textul. Într-un fel dureros de clar, accesibil în scris. Citiți rapid și ușor cartea. Mi se pare că poate fi atribuită în condiții de siguranță la masa de stare, împreună cu prima carte a listei mele.
Și ce cărți pentru părinți insarcinate v-ar recomanda? Ce ai citit în timpul sarcinii?