Noi nu ghiciți întotdeauna cât de mult relația noastră cu mama afectează viața noastră. Crescând, capul familiei, avem încă nevoie de mama lor, care ar sprijini, să înțeleagă și să aprobe. Din păcate, nu toți dintre noi au o astfel de relație cu mamele lor. Cineva deschis rebel, cineva încearcă să mențină o atitudine neutră, cineva pretinde că totul este bine, dar la inima, nu ne-am uitat rănile și resentimentele copiilor.
Într-un efort de a afirma și de a dovedi ceva de mamele lor, noi nu vrem să înțelegem cât de important este să se stabilească o relație bună cu ea. Acest lucru ne-ar face mai fericiți, mai calmi și mai încrezători, dar greutatea resentimentele copiilor nu ne dă pace.
Este posibil pentru a rupe ciclul de resentimente eterne și învinuiri? Lor experiență împărțită scriitor, psiholog și mama Olga Valyaeva.
Patru etape în relația dintre mamă și fiică
Pentru o lungă perioadă de timp mama mea nu a fost. Ei bine, adică a fost întotdeauna, fizic. Dar înăuntru nu am simt rădăcinile, a existat sentimentul că ea este mai veche și mai mare. Nu a fost respect, dragoste. Am putea jura, împăcați, frumos pentru a vorbi, bea ceai în litri seara. A fost primul meu bărbat.
Dar mama ... Mamă, mă simt că nu este atât de mult timp în urmă. Când el a oprit-o în cele din urmă să facă ceva să aștepte, ceva care să dovedească ei și să încerce să-l refacă. Atunci când crescut și nu se mai angajeze în acest nonsens.
Aceasta este, de fapt, adevărul. O mamă ca persoană. Ceea ce este de la un alt secol. Ea este dificil de a stăpâni tehnica - și eu nu înțeleg ce este atât de greu. Și acolo am fost, care citește tot felul de cărți inteligente - și vede toate problemele în această carte. În plus față de cursul. Mai ales mama mea. Și te pot învăța să trăiască - de aceea nu ești căsătorit. Asta în cazul în care ai greșit, atunci nu ai făcut-o. Ca și cum aș fi fost mai în vârstă, mai experimentat.
Și atunci există resentimente. Nemulțumiri o fetiță care nu au avut suficientă atenție mamei. Dar nu în 15 de ani, atunci când acest lucru a devenit o atenție prea mult. Am nevoie de ea a fost atunci. Amintiți-vă, la fel ca în glumă: „Dacă aveți un 5 ani, nu a fost nici o bicicletă, iar în 25 ați cumpărat un Mercedes, atunci nu avea încă o bicicletă în 5 ani.“ Deci, aici. Me astăzi, așa cum am făcut-o ca un adolescent și mai în vârstă - atenția mamei mele a fost prea mult. Și, ca să-mi cinci ani. Eu, copil. Apoi. Și că „dacă“ este deja de neatins.
Și acum sunt atât de inteligent și cu o pungă de plângeri. Și mama mea. Mama, care a făcut totul pentru mine că am putut. Mama mea, care l-au iubit, așa cum a putut și cum am putut. Uneori mai mult decât plăcut. Mama, care a urcat din piele, așa că am supraviețuit. Mama, care nu este mult și este necesar pentru mine. Acceptarea. Respect. Multumesc.
Numai cu nemulțumiri sac nu respectă. Nu da dragoste. Memoria durerii copilului face construi ziduri, încetând de a comunica inima la inima. Și continuă să filozofeze și să învețe viața. Deci, poți trăi toată viața ta. Și n-am văzut pe mama mea pentru acest sac. Nu l-am văzut în persoană. Și ea - soarta ei.
Și acest lucru este de fapt o piedică. Nici o armonie și acceptarea cu mama ei - nici feminitatea, nici maternitatea deliberată și plin de bucurie. Ei spun că recunoștința și respectul vin pe cont propriu, atunci când deveni o mamă singură. Lie. În unele moduri în care puteți începe să înțeleagă mai bine. Dar, adaugă un alt „eu sunt mama celuilalt, cu atât mai bine!“ - și resentimente sunt în creștere de furtunos. Nu pot - de ce ar fi ea, nu?
Și noi trăim. Mamele dovedesc ceva, vorbesc în sus. Și cred că noi trăim. Recent, am văzut o poveste despre cum ambulanta a sosit femeia care locuia cu fiica ei. Mama de 95, fiica 75 - reciproc denumit „hag vechi“. Și multe astfel de cazuri. Nu este întotdeauna rostit cu voce tare. Dar exact cât de multe femei încă trăiesc - de lângă fizic la mama lui, dar în adâncul sufletului într-o pauză completă cu ea.
fiica de multe ori, chiar căsătorim, este sufletul mamei. Și continuă cu fundul ei, uzura și așa mai departe. Uneori, chiar și copiii pentru mamele care nasc. Pentru că mama mea vrea nepoți. Și, uneori, conexiunea este întreruptă - nu se văd deloc. Și ambele suferă de separare. Uneori fiica încearcă să rupă relația nesănătoasă, dar nu dă un sentiment de vinovăție ....
Atunci când, de fapt, este simplu. Într-o relație cu mama mea are 4 etape. Vrei să trăiești, pentru a supraviețui. Pas cu pas. Nici unul nu se poate sări sau șterge.
De la bun început, tu și mama - unul. Ai corporală totală, sunteți continuarea acesteia. După nașterea unui copil este, de asemenea, considerată o parte a mamei sale. Prin urmare, separarea atât de teribil, el plânge când mama ei părăsește camera.
Cineva blocat în această etapă. Și toată viața mea încercând să vă rog pe mama mea, pentru a face ei fericit, nu susțin. Pentru că mama fericit - fericit sunt. Dar aceste relații sunt dăunătoare - mai ales pentru fiica mea. 7-8 ani înainte de a fi mod corect și sănătos de a trăi - să fie cu mama mea o singură entitate, pentru a absorbi iubirea și grija ei. Și atunci ai nevoie pentru a merge mai departe.
La un moment dat, copilul începe să realizeze că eu și mama mea - ei sunt oameni diferiți. Deci, am putea avea puncte de vedere diferite, dorințe diferite, nu pot fi aceleași opinii cu privire la diferite probleme. Și fiica mamei mele începe să se certe, pentru a dovedi nevinovăția lui.
Sensul acestui pas este să se rupă. Găsiți-vă. Găsiți puterea de a merge propriul drum. Dar îl puteți închide. Și toată viața mea cearta. dovedesc toată viața mea .... Eu nu sunt tu, eu sunt mai bun decât tine, eu știu mai bine ....
Următoarea etapă, atunci când fiica, nu numai în cuvinte, ci și în fapte își începe viața. Frunze, poate merge departe. Poate înceta să comunice deloc. În viața ei mamă încetează să mai fie o persoană importantă.
„Sunt singur. Am crescut. Sunt mare. Tu nu ești un decret. " În această etapă, puteți, de asemenea, închide - și multe de pierdut. Resurse generice, comunicarea cu sexul feminin ...
4. Vă mulțumim și respect
Și numai atunci când ne-am rupt și a început să trăiască viața lor, putem trece la etapa finală - mama mulțumesc. Când mama mea a devenit aproape și dragi om. Atunci când este posibil să se vorbească din inimă - și altele asemenea. Din aceasta doar devine mai bine. Există o resursă puternică ...
Fiecare ciclu este potrivit în mod ideal în 7 ani. De la zero la șapte, cu șapte-paisprezece, paisprezece la douăzeci și unu douăzeci și unu până la sfârșitul anului. Aceasta este, la 21 de ani au deja resursele necesare pentru a merge la a patra etapă. Dacă ați trecut deja prin toate cele trei anterioare. Dacă nu ai plutit. Dar asta este o lungă perioadă de timp am prăbușit în a doua etapă. Apoi a venit a treia - dar eu sunt cu ea tot timpul, rostogolit până la al doilea. A susținut, a argumentat ....
Și doar în ultimii ani, am o mamă. Pentru reală. cunoașterea vedică, aranjament, comunicare cu profesori .... Datorită tot ce am maturizat. Stânga traumelor cul. Am văzut mama în persoană.
Am învățat să-l respecte. Și am dat seama cât de mult recunoscător pentru ea - mama mea a făcut atât de mult pentru mine ...
Da, uneori am inclus din nou în jocurile obișnuite. Pe scurt. Și apoi mă gândesc la recunoștință, fac un arc mintal ... Și din nou totul a căzut în loc. Așa cum ar trebui să fie.
Și îmi doresc toate fetele, fetele si femeile pentru a găsi mama lui. În propria inimă.