Bunul meu prieten, Steve îi place filmele și vrea să scrie script-uri. El doar ma întrebat cum să intre în această afacere. Steve - un pragmatic și a vrut pentru a obține un răspuns concret. Ce anume trebuie făcut pentru a vinde un script care să-i permită să părăsească locul de muncă - este pentru el și a însemnat „pentru a rupe în afaceri.“
Am gândit niciodată la asta. Am împărtășit cu Steve ideea de film, pe care l-a mulțumit, și a scris o scrisoare - „23 pași: de la idee la vânzare“. Această listă vă permite să aruncăm o privire proaspătă la locul de muncă: din punct de vedere al scopului final - vanzarea de scenariu. În același timp, eu nu cred că diminuează rolul creativității. O copie a scrisorii este prezentată mai jos.
Gândește-te, te departe de mine același sfat pe care cei mai buni prieteni!
Dragă Steve,
Așa cum am discutat, eu vă trimit 23 pași simpli care conduc la vânzarea primului dvs. script-lungime întreagă. Ai nevoie de mai mult de un an sau doi pentru a le face. Observați că unele dintre etapele pot fi executate în același timp:
Încă atât de multe lucruri care pot face o listă separată. Ei bine, bine - atâta timp cât cumpăra aceste cărți. Citește. Înțelege.
6. Să ne uităm la termenii și condițiile cooperării noastre. O să-ți dau această idee și de a ajuta la dezvoltarea script-ul, proiectul va deveni un producător. În schimb, aș dori să primesc următoarele: noi toți discuta și decide împreună, dar în acele rare ocazii (Ha!), În cazul în care nu putem fi de acord, ultimul cuvânt revine cu mine. Acest lucru se aplică la tot, inclusiv numele filmului, personajele, intriga, descrierile scene, dialoguri, strategii de distribuție, etc. De ce? Pentru că am experiență. Ai toți banii din vânzarea de script-ul, este numele tău, îl puteți folosi ca un exemplu al stilului său. Dacă nu putem vinde scenariul pentru un an, el a fost complet convertit la tine, și în dreapta „ultimul cuvânt“ (adică, puteți schimba orice vrei, dacă ceva nu este îndeplinită, sau poate niciodată nu a fost îndeplinită). Prin urmare, se referă la cazul când spui: „Dacă acest scenariu - un exemplu de stilul meu, să-l dracu 'va fi scris în opinia mea,“ - sau: „Sunt sigur că ne-ar fi vândut numai în cazul în care Terry a schimbat acest nume stupid. Niciodată nu-mi place! „Atâta timp cât script-ul este în viață, voi lua producătorul său. Și eu sunt în măsură să atragă alți producători. Basm, și nu condițiile!
- Scopul tau este de a scrie un script umplute cu idei, și momente amuzante se răcească.
7. Exploreaza filmele care sunt filmate pe teme similare, într-un mod similar cu ceea ce încercăm să scrie. Chiar și un rău în valoare de film de aducere aminte, pentru a înțelege cum se face. Obligatoriu de revizuire și filme bune. Fii atent la stilul, ritmul și starea de spirit. Instrucțiunea este simplu: Selectați filmele corespunzătoare. Cumpara-le. Uite ce-i. Se repetă după cum este necesar.
8. Explorați mai mult: trebuie să citim cât mai multe cărți pe această temă. Dacă avem noroc, vom găsi o carte care este posibil să se filmeze. Adică, produsul care este aproape de ceea ce ne-am planificat să scrie, sau chiar atât de bine încât se va schimba punctul nostru de vedere a subiectului. Trebuie să se uite la cărți, specializat în ficțiune detectiv, întrebări pozadavat pe forumuri, adresați-vă în jurul valorii de prieteni care citesc mult, să comunice cu experți genuri, vizita câteva convenții și amatori ficțiune detectiv, etc.
9. Explorați mai mult: evenimente reale legate de ideea noastră. Desigur, au existat multe cazuri în care evenimentele pe care le scrie, de fapt, sa întâmplat. Trebuie să le cunoaștem, iar acest material, fără îndoială, ne va spune situația pentru script. (Sponsor al bibliotecii Sunt încântat să preia.)
10. colecta idei, anecdote, informații, situația referitoare la acest subiect. Așa că lucrează la „vânătorii fantomă“: Ramis, Aykroyd și Murray a petrecut mai multe luni în căutare de glume și idei interesante pe tema de vânătoare de fantome. Ei au acumulat o mulțime de material original, care a fost folosit în scenariu. (Cred ca stilul tau este similar cu stilul Aykroyd - stai jos, arunca pe hârtie ideile în loturi, chiar dacă filmul este format direct în pagină, apoi otshlifuesh, dovedesh în minte.) - Scopul tau este de a scrie un script umplute (cum ar fi primul film, „Înapoi la viitor „), idei, și momente amuzante se răcească.
11. Dezvoltarea personajelor. Pentru că, cel mai probabil, vom adera la cele mai multe reguli de gen, trebuie să acorde o atenție specială acelor aspecte ale filmului, care depășesc, în special în dezvoltarea personajelor. În filme, cum ar fi al nostru, publicul „oferit“, primele idei unice și situații, și în al doilea rând, personaje unice și relațiile lor - nu neapărat noi intrigi. (Cu alte cuvinte, putem folosi, probabil, o poveste tradițională, dacă o facem destul de bine sau foarte amuzant.) Exemple - acestea sunt filme, cum ar fi „Masca“ și „Dumb and Dumber.“ Loturi de construcții - tradiționale, idei și personaje - unice. Deosebit de importante pentru a dezvolta poveștile personajelor principale.
Definiți script-ul temă - acesta va ajuta pentru a prinde starea de spirit a filmului, va facilita alegerea între versiuni similare ale povestii, ea devine un fel de piatră de temelie.
12. complot. Desigur, personajele și intriga poate fi rece să vină. Pentru a face acest lucru, cumpara o placa de plută și atașați de frunze cu o descriere a scenei. Ar putea fi util pentru a face a doua placă cu schițe de cadre. Începeți cu studiul de filme clasice, pentru a alege structura scenariului clasic, se joace cu ea. De exemplu, „Sunset Boulevard“ începe cu un cadavru plutind în piscină, iar apoi spune povestea cum a ajuns acolo. Nimeni nu ne forțează să folosească această structură, doar spunând că, uneori, trebuie să știți genul, și să încerce să înțeleagă că este interesant să realizăm punctele de cotitură clasice în poveste. Chiar dacă ultima versiune a script-ul nu va primi oricare dintre idei clasice, este util să se cunoască trecutul pentru a înțelege ceea ce este unic, și că - nu.
13. Subiect. Citește clasici, zicerile, poezii. În mod clar definit script temă - acesta va ajuta pentru a prinde starea de spirit a filmului, va facilita alegerea între versiuni similare ale povestii, ea devine un fel de piatră de temelie. Subiectul poate ajuta chiar în a face structurile de film.
14. Editați structura. Faceți o structură pas, reorganizat structura, revizuirea structurii, expune întrebarea ei, arată o altă structură, găsiți punctele slabe din structura, regândească de câteva ori, până când nu sunt în întregime încrezător în ea - în caz contrar, atunci când scrie, veți petrece o mulțime de timp pierdut. Această abordare Disney pentru a lucra la filmul de animatie, care este foarte asemanator cu Ted și cu mine, ni se pare că studiul atent al istoriei pe o placa de plută, vă permite să „salveze“ scenariul unu la doi alege. Apropo, nu toți vor fi de acord cu noi.
vizualizator de film bun controlează emoțiile. Scopul acestei etape - pentru a determina ce se va simți publicul nostru.
15. În cele din urmă, este timpul pentru a scrie scenariul. Asta e treaba ta. Scrie-l ca te confortabil.
proiectare atentă a structurii vă permite să „salveze“ scenariul unu la doi alege.
16. Decide cu privire la strategia de distribuție. În paralel cu celelalte faze vor discuta scenarii de strategie de distribuție, care este extrem de important dintr-o perspectivă de afaceri. De fapt, trebuie să răspundă la următoarea întrebare: cine va primi scriptul nostru pentru a inspecta și când. Când va implica regizorul, actorii din rolurile principale, producătorul? În acest moment, scopul meu ca producător, se poate abate de la scriitor dorințe. Aproximativ vorbind, nu este atașat pe cineva mai bine în avans, în cazul în care script-ul este mare. (Uneori, producătorii refuză să lupte pentru script-ul, și, în consecință, crește costul în cazul în care proiectul a asigurat deja pentru un alt producător.) Este posibil pentru a obține rapid bani pentru script sau contract de muncă în continuare, va fi în grabă să-l trimită peste tot. Voi fi mai concentrat pe abordarea strategică - poate nega chiar și unii producători, companii care strică doar filmul. O altă întrebare: atunci când un script poate fi folosit pentru a obține un agent de agent, dacă să urmeze sfatul lui, și când este posibil să se arate script-ul potentialilor angajatori. În general, acesta va fi ceva pentru a vorbi despre!
18. Rescrie script-ul. Odată ce script-ul un pic, „otlezhus“ vom merge înapoi și face orice modificări ale acestora. Multe dintre ele sunt mici (alegere cuvânt, stil, dialog lustruite), altele pot fi mari (șterge scene, inventarea de noi mișcări de complot, etc.).
19. Rescrie din nou script-ul. Am re-citit scenariul din punctul de vedere al fiecăruia dintre personaje pentru a se asigura că istoria fiecăreia dintre ele este logic, au fiecare propria lor „voce“. Vom căuta un fragment poate fi tăiat, care - pentru a simplifica, ceea ce o scenă în script-ul, pur și simplu, pentru că odată ce ne-a plăcut, dar acum a devenit de prisos. Din nou, se poate produce, atât modificări mici și mari. Fiecare astfel de audit poate dura mai mult timp scriind primul proiect.
Am re-citit scenariul din punctul de vedere al fiecăruia dintre personaje pentru a se asigura că istoria fiecăreia dintre ele este logic, au fiecare propria lor „voce“.
20. poloneză script-ul. Trebuie să verificați script-ul pentru greșeli de tipar, erori gramaticale. Alte dialoguri podshlifovat. (În opinia mea, cel mai bun lucru în această etapă pentru a lucra cu documente imprimate. Este uimitor cât de multe pot fi găsite erori noi, a se vedea textul de pe hârtie.) Am citit pe deplin scenariul cu voce tare. Aceasta este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a găsi o mulțime de greșeli.
21. În cele din urmă, vom stabili strategia de distribuție. În mod ideal, ne-ar fi la acest punct interesat de agentul care începe „cuvântul gura“ pe week-end, și o pereche de oameni triple „cheie“, vom trimite script-ul mai devreme (în căutare de „tranzacție avansată“). Sau de acel moment vom avea un producător interesat.
23. Vom semna un contract pentru-500, plus mii de dolari. și un cost suplimentar după prima noapte. Bine ai venit la Hollywood!
Aceste secțiuni CINEMOTION prezintă cele mai recente stiri cinema
și industria de televiziune, opinii ale experților, precum și interviuri cu scriitori celebri, regizori, producători și actori.
Acesta publică informații despre noile tendințe în artă, fotografii de la seturi de film și sfaturi creative care scriitori celebri, regizori, producători și actori dau cineaști în devenire.
TEHNOLOGIE
În filme și la televizor
În această secțiune veți învăța
actualizările tehnice
și evenimente importante din lumea televiziunii și cinema.
FILM
Și de afaceri de televiziune
În această secțiune, veți găsi informații
despre știri curente de afaceri mass-media românească și internațională.
Lucrul în filmul
și la televizor, piese turnate
Aici sunt cursurile
și programe de formare, care sunt efectuate de către Școala noastră de televiziune, film
și literatura, unde puteți învăța scenaristică și acționând, producerea, conducerea, și multe altele.