10 greșeli comune în prezentări de conducere și succes

10 greșeli comune în prezentări de conducere și succes

prefață

În procesul de lucru cu editorii, am făcut niște greșeli. Unul dintre ei - le-am trimis doar o fotografie pe verticală, cât și în versiunea web a revistei a trebuit să fie orizontală. Ca urmare, aspectul site-ului a pus unele desen în loc de fotografiile mele. deoarece nu se potrivește formatului. Eroarea nu este gravă - versiunea de web, vă puteți îmbunătăți întotdeauna, dar timpul să se stabilească vor fi pierdute. În cazul în care articolele tale vor fi tipărite în periodice, nu permit acest lucru de supraveghere, trimite două tipuri de fotografii dintr-o dată: verticală și orizontală. Ca de lucru pe bug-uri, orizontală publică fotografia mea la începutul acestui articol.

În general, cooperarea cu viața de afaceri a fost foarte plăcut și a început deja să dea roade.

10 greșeli comune în prezentări

Există două tipuri de prezentări:

1. Pentru a trimite un e-mail si de auto-studiu

2. Pentru apariții în fața ființelor umane

În acest articol vom vorbi despre prezentarea în fața oamenilor.

De ce sunt calificat pentru a scrie despre prezentările

Ultimii 2 ani am dedicat formării de vorbitori și prezentări condus de formare pentru clienții corporate. Cursurile mele oratoriei Spikerklub sunt în top 3 cele mai vizitate Moscova și recenzii de experți excelează în calitate.

În acest articol, voi împărtăși experiențe practice și vorbesc despre 10 greșeli un vorbitor, am observat cel mai des în prezentări.

1. Discursul fără reprezentare.

2. Incapacitatea de a lua publicul într-o „pauză tehnică“.

3. Rolul selectat în mod necorespunzător.

Cel mai frecvent rolul de vorbitor, pe care am fost în stare să observe - este rolul studentului vinovat a ținut să mulțumească comisiei de examinare. În acest rol, nici asta, nici spun, totul va suna greșit.

Înapoi în anii '90 de pe primul canal a fost transferul lui Leonid Yakubovich, „Roata istoriei.“ A devenit un participant la Centru și selectează unul dintre drumurile la cele trei antrenori care stăteau în jurul lui. Răspunsul corect la întrebări, el a mutat totul mai aproape și mai aproape de transportul selectat. Foarte des, răspunzând corect la toate întrebările, participantul a ajuns la antrenor, dar premiul nu a fost acolo - a ales inițial antrenor greșit. Selectați rolul corect - rolul de conducător sau rolul expertului, în caz contrar toate eforturile dvs. nu va aduce rezultate.

4. Scuzele la începutul prezentării.

Am auzit mii de ei, de la „am ajuns aici destul de accident“ pentru a „uite pe frunte, nu murdări, eu cu fiul său jucând în președinte și el mi-a dat o ștampilă pe frunte.“ Scuzele nu vorbi despre politețea, tot ce spun este că nu sunt demni de a vorbi în fața unui public.

Nu-ți cere scuze, în mod direct sau indirect, subestimează importanța mesajului. Dacă înfricoșător suferă frica, dar nu se transformă în slyuntyaya.

5. Imagine Voice-over.

Cei mai mulți oameni se tem să vorbească în public. De aceea, ei încearcă să vină cu scuze pentru a comuta atentia din partea publicului. Ascunderea pe scenă nu există nici un loc, astfel încât difuzoarele neexperimentați încearcă să se ascundă în spatele unei imagini de prezentare sale. Oamenii devin dublaj, te holba la ecran și să dea glas tot ce este scris acolo. Acest lucru este greșit.

Nu mai puțin de 80% din atenția publicului în timpul unei prezentări ar trebui să fie pe vorbitor, și în caz de non-prezentare, această cifră depășește 90%. Acesta executați prezentarea, nu pe ecran. El va ajuta numai. Nu te pune cu un alt rol.

6. Lista cu marcatori (marcatori).

Punctul care stabilește punctele sunt numite listă cu marcatori. Eu îi voi aduce mai jos pentru o demonstrație.

Lasă o listă cu marcatori pentru excursie la magazin. Utilizați în loc de lista de imagini. Amintiți-vă, creierul poate stoca doar o singură focalizare. Nu pentru a rupe atenția publicului între acțiune vocală și text pe ecran.

7. Ecranul cu o imagine care a fost deja discutată.

Cel mai bun mod de a explica - acest spectacol. Foarte des, după afișarea imaginii vizuale, vorbitorul începe să vorbească despre un nou subiect, lăsând ecranul publicului imaginea vechi. Sfarama atenția ascultătorilor și distruge legile percepției. Pentru a păstra atenția publicului, trebuie să eliminați imaginea imediat ce ai terminat de vorbit despre asta. Dacă noua tema pe care nu se schimbă imagine, pur și simplu a face un ecran negru între imagini.

8. Uită-te la podea, tavan, ecran, hârtie ...

Amintiți-vă o dată pentru totdeauna, cel mai sigur loc puteți vedea în timpul vorbire public este în ochii publicului. Doar uita-te în ochii creează încredere. În Spikerklube am petrecut un astfel de experiment, am pus la îndoială publicul cu privire la gradul de încredere în difuzor, și a comparat răspunsurile cu zonele în care el a urmarit in timpul discursului său. Rezultatele surprins publicul - acei studenți cu care vorbitorul menținut contactul vizual, și-a exprimat încrederea ridicată în difuzor, iar cei care privesc „nu înțeleg“, nu a crezut vorbitorul și a spus că „el nu le place.“ În același timp, ambele nu au putut numi în mod specific motivul pentru care le-a placut sau nu-i place vorbitorul. Totul a fost în ochii lui. Uite oameni în ochi. Întotdeauna.

9. fire de iluminat, fără a spune experiența personală.

Mulți vorbitori își asumă rolul de purtător de informații. Ei învață „cum să se scarpine porcii burta“ de pe Internet sau cărți și ei cred că acest lucru va fi suficient pentru a realiza o prezentare de succes. Nu, nu este suficient. Dacă nu împărtășesc experiența personală, va fi unul din două lucruri: fie prezentarea dvs. este plictisitor sau nu te va crede.

În pregătirea discursul meu, este necesar să ne amintim că informația este acum în exces - pe Internet megabytes deja mai mult decât de dolari în lume.

Publicul nu mai este de încredere de către teoreticienii. Masiv aduce experiența personală. Oricare ar fi subiectul discursului dumneavoastră, vă îmbogăți poveștile personale.

Amintiți-vă de recepție, care este folosit vânzătorii de asigurare. Ei nu spun cât de utile pentru a avea asigurare. Ei spun cum altfel să lucreze pentru o companie de asigurări, au ars casa, iar acum de asigurare, care trăiesc într-un conac de lux în mustața nu sufla. Asiguratorii știu că „mustață suflare“, cel care nu spune despre o experiență personală. Minciuna nu este necesară, dar gândul de acest exemplu din industria de asigurări aduce foarte bune. Experiența personală nu este doar distractiv de a asculta, este ștampila pe prezentarea publică credibilă.

10. „Vă mulțumesc“ la sfârșitul prezentării.

Acest produs face parte din categoria de avansate, cel mai bine este să se antreneze sub îndrumarea unui antrenor.

Noi toți vrem să fie politicos și doriți să vă rugăm să publicul. Dar, cu politețe există o problemă - nu ar trebui să se dezvolte într-un sărut franțuzesc cu al cincilea punct al publicului.

„Vă mulțumesc“ de la sfârșitul discursului, sau chiar mai rău - „Vă mulțumesc pentru atenție,“ înseamnă: „Vă mulțumesc pentru a asculta mine. Utilizările în a spus că a fost puțin, așa că vă mulțumesc pentru a arăta politețe, oameni buni „, sau ceva de genul asta.

Nu el ar trebui să fie recunoscător pentru publicul ascultare, iar publicul ar trebui să fie recunoscător pentru vorbitor rostirii unui discurs util. Tu crezi că discursul este util? Și dacă nu, atunci de ce ar acționa?

președinții americani, de obicei, completat cu cuvintele „Dumnezeu să binecuvânteze America“ (Dumnezeu să binecuvânteze America).

cultura orientală, și rusă, în special, nu a fost încă să învețe să accepte recunoștință pentru a beneficia. Prin urmare, cu ascultătorii noștri mai greu.

Uneori, vorbind în fața publicului nostru, am rup regula mea și spun cuvintele de mulțumire, dar numai după ce auzi aplauze. Eu spun vă mulțumesc pentru aplauze, nu pentru ceea ce am auzit.

Cum se completează performanța fără a vă mulțumesc? Punctul de la sfârșitul spectacole puse final puternic, tonul vocii și limbajul corpului. Vă mulțumim - este o recunoaștere a incapacității de a termina prezentarea profesional.

în concluzie

Aceasta este doar o mică parte din greșelile pe care novice vorbitori de a face, venind pe scena. Dar poate cel mai important, și care nu sunt incluse în această listă de eroare - este de așteptat de la el o prezentare bună, cu nici o experiență practică. performanță publică - nu este nimic, ca un set de obiceiuri. Ele nu pot lucra în timp ce stau acasă. performanță publică - un butoi practică și teorie lingură. Teoria Spoon, ți-am dat în cel mai bun mod posibil, în căutarea unui butoi bun ...