10 sfat înțelept din cele mai bune de oameni

10 sfat înțelept din cele mai bune de oameni

„Sfaturi pentru All Seasons“ - de la cel mai bun dintre oameni - Profetului Muhammad (ﷺ)

Cu numele lui Allah, Cel Milostiv, Îndurător!

Sfaturi pentru viata nu va salva suficient. Dar sunt cei care pot deveni un „tovarăș înțelept“ al omului pentru viață, un refugiu dintr-o varietate de probleme.

1. Nu spune „dacă“.

Junghiuri și durerea asociată cu acțiunile din trecut, să ia o mulțime de putere mentală la om și, în general, nu contribuie în orice modificări semnificative. Prevăzută se întâmplă, indiferent de modul în care a plecat. În hadith relatat de Abu Hurayrah, poate fi mulțumit Allah „anhu, el a spus că Trimisul lui Allah“ alaihi wa sallam, a spus, „... Și dacă ai veni peste tine nimic, nu spune:“ Dacă am făcut ceva si-asa „dar spune:“ este rânduit de Dumnezeu și El a făcut ceea ce El vrea «pentru că acest» dacă «deschide calea spre Satana faptele lui.» (Muslim)

Există unele „dacă“, care se referă la ceea ce nu poate fi schimbat, iar ei se scurge doar forță de muncă, împingându-l la disperare. De exemplu, „dacă aș fi fost acolo, nu e mort“, „Dacă aș fi fost născut într-un alt loc, n-ar fi venit peste această nenorocire“ etc. Și acolo sunt cei care fac o persoană ia o lecție din greșelile din trecut. De exemplu, „dacă nu am petrece timpul în zadar, mi-ar fi mai multe cunoștințe“, „Dacă am început să învețe Coranul în timp, aș ști deja pe de rost“ etc. Și dacă primul - mod de a vicleniilor lui Satan, acesta din urmă - calea spre înțelepciune și o schimbare pozitivă.

2. Nu face ceea ce te îndoi.

Al-Hasan Ibn „Ali, Allah să fie mulțumit de el și tatăl său, a transferat următoarele:„Din Mesagerul lui Allah“alaihi wa sallam, îmi amintesc următoarele:" Părăsiți inspiră să te îndoiești (și rotiți) la această întrebare nu au cauzat. Într-adevăr, adevărul - este calmă, iar minciuna -. Dubiului " Ibn Radzhab, Allah sa-l ai milă Allah, el a spus: „hadith indică faptul că este necesar să se lase ca în îndoială, și să le evite. În ceea ce privește ceea ce este absolut permis, credinciosul nu se pune în inima anxietate și emoție, dimpotrivă, sufletul își găsește pacea minții și a inimii - pace. În ceea ce privește dubios, suspect, atunci induce anxietate și emoție ".

4. Nu spune ceea ce nu este bun.

Unul dintre companioni a început să enumere toate lucrurile bune. Profetul, pacea fie asupra lui, a spus: „Pentru cei care au o mai bună decât aceasta!“ Muadh a spus: „O, Mesager al lui Allah! Lasă pe tatăl meu și mama se va sacrifica pentru tine! Ce ar putea fi mai bun decât ceea ce am enumerat „Mesagerul lui Allah„alaihi wa sallam, a spus:“Dacă spui bine - spune - dacă nu, taci"?!.

5. Nu renunța niciodată.

Transmiteți cuvintele lui Abu Hurayrah, fie Allah multumit „anhu ca Mesagerul lui Allah“ alaihi wa sallam, a spus: „Credinciosul puternic este mai bun și mai iubit de Allah decât un credincios slab, dar în fiecare dintre ele este bun. Fii persistente pe care le aduce beneficiul, cere ajutor de la Allah, și, în orice caz, nu renunța. "

6. Nu pierde optimismul.

În ciuda tuturor greutăților, l-au găsit, Mesagerul lui Allah „alaihi wa sallam, nu a pierdut puterea de spirit, optimism și ... zâmbet. Abdullah ibn al-Harith a spus: „Eu nu am văzut pe nimeni care zâmbea de cele mai multe Mesagerul lui Allah„alaihi wa sallam.“ Într-un hadis relatat de Anas, poate fi mulțumit Allah „, anhu, a spus:„Nu există nici un efect al infecției (cu excepția celor cu permisiunea lui Allah), există un semn rău și îmi place optimismul bun - un cuvânt bun (care fiecare dintre voi aude în sufletul său ) "

7. Permiteti-va sa simtiti, dar controlul expresiei lor.

De asemenea, într-un alt hadith relatat ca Mesagerul lui Allah „alaihi wa sallam, în mod surprinzător asociații săi că el a fost plâns, ținând mâinile gâfâitor fiului său Ibrahim, a declarat:„Cu adevărat, ochii mei plâng, dar inima mea este trist, dar noi vorbim numai ceea ce este plăcut Domnului nostru! „, așa că nu trebuie să ne amăgim suprimarea sentimentele lor naturale sau care trece-le ca fiind alte, deoarece este o formă de ipocrizie.

8. Aveți răbdare cu primele secunde ale șocului.

Este raportat că Anas Bin Malik, poate fi mulțumit lui Allah anhu, a spus: „Odata ce profetul" alaihi wa sallam, a trecut de o femeie care a plâns la mormânt, (oprit), și a zis (ei): "Frica lui Allah și să păstreze răbdare. " O femeie care nu l-(în persoană) știu, a exclamat: „Lasă-mă în pace, pentru că ai venit pe un deal!“ Atunci ea a spus: „! A fost profetul„alaihi wa sallam“- și apoi a venit la ușă ( casa) din profetul „alaihi wa sallam, dar el nu a găsit acolo portarii. Ea ia spus: „Nu am știut că ai fost!“ - a spus: „Într-adevăr, răbdare (mai este necesar) pentru a arăta la primul șoc.“

9. Ascultă-ți inima.

Este raportat că Ibn Vabisa Ma'bad, lasă-l să fie mulțumit de el, a declarat: „(o zi) am venit la Mesagerul lui Allah„alaihi wa sallam, și a cerut (mi):“Ai venit să întreb despre pietatea? "I-am spus," Da. " El a spus, „Cere (aceasta) inima mea (pentru că) pietate au ceea ce simt inima încrezător și sufletul și păcatul - este faptul că (încă) se deplasează în duș și fluctuează în piept, chiar dacă oamenii nu ( timp) vă va spune (că ai făcut dreapta) „(Ahmad și Al-Darimi)

10. Fiecare abatere, eroare, păcatul ar trebui să fie un lucru bun.

Omul este imun la păcat și eroare. Și cel mai bun dintre noi diferă de cel mai rău nu pentru că nu le face, și că apoi face cu ei. Credincios după comiterea păcatului și să se pocăiască „șterge“ fapta lui bună. Un păcătos - uita despre asta. Pe autoritatea lui Abu Dhar Dzhunduba ibn Dzhunada și Abu Abd al-Rahman Muadh bin Jabal, Allah să fie milă de ei amândoi, Mesagerul lui Allah, să-l binecuvânteze Allah și pacea fie asupra lui, a spus: „frica de Allah oriunde ai fi, și lăsați fiecare faptă rea ar trebui să fie bun, care să facă ispășire pentru cel precedent, și se referă bine la oameni! „orice abatere lasa inima un punct negru. Dar ai grija pentru el o afacere bună șterge acest punct, se întoarce lumina inima si albului.

Ei bine, ultimele cuvinte ale hadith ar putea fi derivată într-o regulă separată - regula numărul 11.

11. oamenii tratează bine!

Și, probabil, această regulă nu necesită explicații.

articole similare