Cine dintre noi nu a vrut să înmulțească planta care ți-a plăcut? Dar dacă nu dă semințe. sau este un hibrid. ale căror puști sunt complet imprevizibile? Atunci singura cale de ieșire este de a tăia. M-am hotărât să îmi dublez pelargoniul cu butașii.
Ea a tăiat lăstarii lungi de 9 cm, a luat pedunculi de la ei, a lăsat 3 frunze. Pentru a face acest lucru este necesar să se reducă evaporarea umidității: în timp ce planta nu are rădăcini, este dificil să obțină o cantitate suficientă de umiditate.
În magazine există o mulțime de medicamente care stimulează creșterea rădăcinilor. Am decis să procesez butașii de Kornevin. și că medicamentul este mai bine absorbit, punctul de foarfece răzuit ușor cuticula pe picioarele butașii pe o parte. Kornevin este o pulbere albă, vândută în ambalaje care nu sunt concepute pentru a fi sigilate după deschidere. A introdus medicamentul într-un flacon cu un capac: păstrează pulberea mai bună și este mai convenabil să dăm tulpina într-un recipient decât într-un plic.
După tratament, Kornevin a plantat plantele în comprimate de turbă. În primul rând, umezesc comprimatele în apă, așteptați până se umflă. Apoi a făcut găuri în fiecare dintre ele cu un baston ascuțit și a introdus butași în ele. Turba din jurul lor a fost ondulată cu atenție, pentru a nu șterge praful. Dar, în același timp, am încercat să mă asigur că butașii stăteau în gazon strâns, altfel plantele se vor "scula" și rădăcinile de germinare se pot deteriora.
Ea a pus tabletele, care, umflate, deveneau ca niște ochelari mici, într-o tavă și așezate pe pervazul ferestrei, unde era cald, dar nu era nici un soare direct. În mod regulat puțin câte puțin turnă apă în tava de scurgere: era posibil să se mențină substratul de turbă în stare umedă, dar nu era prea umed. După un timp, am început să scot paleta de pe stradă: la umbră, butașii mi-au "respirat" aerul proaspăt, s-au obișnuit cu condițiile stradale.
După 10 zile, am descoperit că există rădăcini puternice. Și acesta este un semnal pentru faptul că plantele pot fi transplantate în ghivece. Plantați cu cupe de turbă. Foarte convenabil: trebuie să puneți drenarea pe fundul vasului, puneți o ceașcă de turbă cu o plantă pe partea de sus și acoperiți-o cu sol din toate părțile.
Această metodă de reproducere este bună pentru o serie de plante. Nu voi opri asta.
Yuliya Sergeeva, Voronej
Aici, o astfel de solicitare de întrebare ne-a adresat cititorului expedierii noastre: Bună ziua, Clubul fanilor unei reședințe de vară! Salutări de la Ufa! Materialele prezentate în această scrisoare sunt la timp și relevante în acest sezon. Aștept cu nerăbdare o nouă întâlnire. Vă rog.
Nu este un secret că un proprietar de dacha începător dorește să planteze totul pe complot. Dar prețurile musc, și începem să ne limităm și să cumpărăm doar cele mai necesare. Și dacă site-ul necesită plantare? Am găsit o cale de ieșire. Cumpar.
Astăzi, este de 5 ani, așa că au trecut câteva săptămâni. Sa hotărât că este timpul să acoperi trandafirii. A tăiat cele mai lungi tulpini, a adormit pe 2 găleți de pământ, pe cîteva ramuri de pin. Deci nu este prima dată când hibernează. Pentru prima dată, a atras atenția asupra tulpinilor lungi pe care le-a tăiat. Vreau să.
Bună, tuturor noilor mei prieteni - de șapte ani! Am terminat experimentul cu butași de aer din trandafiri. Experimentul sa dovedit a fi nereușit și, prin urmare, mă adresez celor șapte ani cu o întrebare - poate cineva taie această metodă de trandafiri? Care sunt subtilitățile mele?
Vedeți toate materialele despre propagare. Vezi toate