Marina Tsvetaeva - cel mai mare poet rus al secolului al XX-lea cu o soartă tragică. Incredibil de talentat, ea a început să scrie poezii încă de 6 ani și nu numai în limba rusă, dar și în franceză și germană! Prima colecție de poezii, publicată în 18 ani, a atras imediat atenția unor poeți celebri.
A dat lumii frumoase poezii. Sincer, direct și piercing ...
Viața nu ia scutit pe Marina Tsvetaeva ... Soțul ei a fost împușcat pentru suspiciune de spionaj politic, un copil de 3 ani a murit de foame într-un adăpost, iar a doua fiică a fost reprimată timp de 15 ani. Lăsată singură cu fiul ei, ea a încercat să-și găsească locul de muncă, dar chiar și Litfond a respins cererea ei, crezând că Tsvetaeva s-ar putea dovedi a fi un spion german.
Am adunat 25 de citate din această femeie frumoasă, care dezvăluie profunzimea și înțelepciunea soartei sale tragice:
- "Te voi iubi toata vara" - suna mult mai convingator decat "toata viata mea" si - cel mai important - mult mai mult!
- Dacă ați intrat acum și ați spus: "Plec de mult pentru totdeauna" - sau "Cred că nu te mai iubesc" - Nu mi se pare că am simțit ceva nou: de fiecare dată când pleci, în fiecare oră când nu ești - nu ești acolo pentru totdeauna și tu nu mă iubești.
- Te îndrăgostești numai în cel al altcuiva, nativ - îți place.
- Pentru a satisface este necesar pentru iubire, pentru restul sunt cărți.
- Creativitatea este o cauză comună, creată solitară.
- În lume există un număr limitat de suflete și un număr nelimitat de corpuri.
- A iubi este să vezi o persoană în modul în care Dumnezeu a intenționat să fie el și să nu fie realizat de părinții săi.
- Dacă îl iubesc pe un bărbat, vreau să mă ajute mai bine - cel puțin cusute pe un buton. De la butonul cusut la întregul meu suflet.
- Succesul este de a face acest lucru.
- Ce poți să știi despre mine, din moment ce nu te culci cu mine și nu beau?
- Nu ai nici o secundă pe pământ.
- Nu vreau să am un punct de vedere. Vreau să văd.
- Ascultați și amintiți-vă: oricine râde de nenorocirea celuilalt, este un nebun sau un ticălos; cel mai adesea ambele.
- Singurul lucru pe care oamenii nu-l iartă este că tu ai reușit fără ei, la urma urmei.
- Sculptorul depinde de lut. Artistul din vopsele. Un muzician din corzi. Artistul, muzicianul poate opri mâna. Poetul are numai inima.
- "Este greu - se îndrăgostește". Îmi place această frază, exact opusul.
- Lucruri preferate: muzică, natură, poezie, singurătate. Ea a iubit locuri simple și goale pe care nimeni nu le place. Îmi place fizica, legile ei misterioase de atracție și repulsie, asemănătoare iubirii și urii.
- Într-un singur lucru, sunt o femeie adevărată: judecăm pe toată lumea și pe toată lumea de unul singur, îmi pun gura în fiecare gură, discursurile mele, sentimentele mele în piept. Prin urmare, totul la primul meu minut: bun, generos, generos, fără somn și nebun.
- Cât de mult văd un om mai bine atunci când nu cu el!
- Nimeni nu vrea - nimeni nu poate înțelege un singur lucru: că sunt singur. Familiar și prieteni - toate din Moscova, dar nimeni pentru mine - nu, fără mine! - Va muri.
- Barbatii nu sunt obisnuiti cu dureri, ca animalele. Când doare, ei au imediat acești ochi ca orice poți să faci, doar pentru a fi oprit.
- Fie să visezi împreună, să dormi împreună, ci să plângi mereu singuri.
- Dumnezeule, spun că nu există suflet! Și ce mă doare acum? - Nu este un dinte, nu un cap, nu o mână, nu un sân, - nu, piept, în piept, unde respiri, - Respiră adânc: nu doare, dar doare tot timpul, tot timpul este dureros, insuportabil!
- Din punct de vedere uman, uneori putem iubi zece, iubitor - mulți - doi. Inuman - întotdeauna unul.
- Vreau un lucru atât de smerit, ucigător și simplu: atunci când intru, persoana se bucură.
Faceți clic pe "Ca și" și obțineți numai cele mai bune postări pe Facebook ↓
Distribuiți pe Facebook