John Lennon este un muzician britanic rock, cântăreață, poet, compozitor, artist, scriitor. Unul dintre fondatorii și membru al grupului "The Beatles", un muzician popular din secolul XX. După căderea lui The Beatles a început o carieră solo, dar în 1980 a fost ucis.
Revista britanică Classic Rock a inclus Lennon pe lista celor mai mari chitaristi din toate timpurile.
Marketingul a făcut o selecție a celor mai faimoase declarații ale lui John Lennon.
- Viata este ceea ce vi se intampla in timp ce faceti alte planuri.
- Timpul pierdut cu plăcere nu este considerat pierdut.
- Orice spunem, nu corespunde niciodată ceea ce vrem să spunem.
- Dați Pacei o șansă.
- Cei care stau în locuri ieftine, bateți. Restul vă stârnește bijuteriile.
- Talentul este capacitatea de a crede în succes. Nonsens complet, când spun că am descoperit brusc darul de sine. Tocmai am lucrat.
- Dacă stați pe marginea stâncii și vă întrebați dacă să sară sau nu, săriți!
- Când aveam 5 ani, mama mi-a spus întotdeauna că cel mai important lucru din viață este să fii fericit. Când am fost la școală, am fost întrebat ce vreau să devin când cresc. Am scris: "Fericit". Mi-au spus: "Nu ați înțeles sarcina" și am răspuns: "Nu ați înțeles viața".
- Dacă cineva spune că dragostea și pacea este un cliche care a mers împreună cu anii șaizeci, va fi problema lui. Iubirea și pacea sunt veșnice.
- Pentru fiecare om, forța motrice este o femeie. Fără o femeie, chiar Napoleon ar fi un simplu idiot.
- Dacă faci ceva frumos și sublim și nimeni nu o observă, nu-ți face griji: răsăritul soarelui este, în general, cea mai frumoasă priveliște din lume, dar majoritatea oamenilor încă mai adorm în acel timp.
- Când aveam doisprezece ani, m-am gândit adesea că probabil am fost un geniu, dar nimeni nu a observat-o. M-am gândit: "Sunt un geniu sau un nebun. Care dintre ele? Nu pot fi nebun, pentru că nu stau într-un spital de psihiatrie. Deci eu sunt un geniu. Vreau să spun că genul, aparent, este una dintre formele de nebunie.
- Creștinismul va dispărea. Va dispărea și se va micșora. Nu este nevoie să ne certăm; Am dreptate, iar viitorul o va dovedi. Acum suntem mai populari decât Isus; Nu știu ce va dispărea înainte - rock'n'roll sau creștinism. Isus a fost nimic, dar urmașii săi sunt proști și obișnuiți. Iar perversiunea lor este cea care distruge creștinismul în mine.
- Oricine poate obține succes. Trebuie să repetăm întotdeauna aceste cuvinte la noi înșine și succesul va veni.
- Este inutil să urăști pe cel pe care-l iubești. Într-adevăr dragoste.
- Societatea noastră este urmărirea oamenilor nebuni în scopuri nebunești.
- O parte din mine mă îngrijorează în mod constant că sunt un ratat obișnuit, în timp ce celălalt se gândește la el însuși ca Domn Dumnezeu.
- Când sunteți îndrăgostiți și când cineva vă întreabă: "Cum poți fi cu această femeie?", Tu spui: "Ce vrei să spui prin asta? De ce vrei să arunci o piatră sau să mă pedepsi pentru că o iubești?
- Visul sa terminat. Este timpul să ajungem la afaceri.
- Muzica aparține tuturor. Numai companiile de înregistrări de sunet încă mai cred că proprietarii sunt încă ei.
- Când sunteți la șase metri deasupra pământului, toată lumea vă iubește.
- Realitatea lasă mult la imaginație.
- Moartea este ca trecerea de la o masina la alta.
- Nu m-am gândit niciodată să scriu lucruri grozave, tocmai am mers și le-am scris.
- Nu-mi pasă ce spuneți, trebuie să existe pace și un punct!
- Am vrut să schimbăm ceva în această lume ... dar totul a rămas același. Încă mai vinde arme în Africa de Sud, iar negrii sunt uciși pe stradă. Oamenii trăiesc încă în sărăcie, iar șobolanii se învârt în jurul lor. Doar o mulțime de idiotari bogați care se plimbau în Londra cu cârpe la modă. Nu mai cred în mitul lui Beatles.
- Puteți pune pe pantofii ei și un costum, puteți pieptene parul si arata destul, puteți ascunde adevărata față pentru un zâmbet, poate merge la biserică și apăra Liturghie, vă puteți da vina pe celălalt pentru culoarea pielii, poate minți până când mori, dar niciodată nu se poate ascunde faptul , că ești un moral moral.
- Este ușor să trăiești cu ochii închiși, să nu înțelegi ceea ce vezi.
- Trăim într-o lume în care trebuie să ne ascundem pentru a face dragoste, în timp ce violența este practicată în lumina zilei.