George Bernard Shaw - scriitor englez, filozof și restante
critic al timpului său. El este singura persoană care în același timp
Premiul Oscar pentru scenariul filmului Pygmalion,
și Premiul Nobel pentru Literatură.
Bernard Shaw a recunoscut că nu a învățat nimic la școlile la care a participat. El știa o mulțime de cărți de Shakespeare, Bunyan, Dickens, Biblia, Arabian Nights, precum și opere în care mama lui cântau. Experiența sa vastă de viață și înțelepciunea s-au reflectat în piese strălucitoare și declarații exacte.
Kluber a colectat cele mai bune citate de la Bernard Shaw:
- Lumea constă din idoli care doresc să aibă bani fără a lucra, iar idioții care sunt gata să muncească nu sunt bogați.
- Cel care poate, nu, nu știe cum - îi învață pe alții.
- Îmbătrânirea este plictisitoare, dar acesta este singurul mod de a trăi mult.
- Sensul de percepție obiectivă a oamenilor de realitate care nu le posedă, numit adesea cinism.
- Hoțul nu este cel care fură, ci cel care a fost prins.
- Alcoolul este un anestezic care vă permite să transferați o operație numită viață.
- Încercați să obțineți ceea ce vă place, altfel va trebui să vă îndrăgostiți de ceea ce aveți.
Despre relații
- Cel mai mare păcat față de vecinul său nu este ură, ci indiferență; aici este vârful inumanității.
- Ura este răzbunarea unui laș pentru teama pe care a experimentat-o.
- Dansul este o expresie verticală a dorinței orizontale.
- Sotul ideal este un om care crede că are soția perfectă.
- Uneori trebuie să îi faci pe oameni să râdă pentru a le distrage de intenția de a vă spânzura.
- Sincer nu fi periculos, mai ales daca esti si prost.
- Nu avem dreptul să consumăm fericirea fără să o producem.
- Căsătoria este o avalanșă pe care un tânăr și o fată îi cade pe cap, atingând o floare.
Despre femei
- Este mai ușor să trăiești cu o femeie pasionată decât cu o femeie plictisitoare. Adevărat, ei sunt uneori presați, dar rar abandonați.
- Nu există nici o femeie care să poată spune "la revedere" mai puțin de treizeci de cuvinte.
- Femeile, cumva, ghicesc odată cu cine suntem gata să le schimbăm. Uneori, chiar înainte de a ajunge în mintea noastră.
Despre idei, talente și titluri
- Bunul simț și muncesc din greu pentru a compensa lipsa de talent, atunci poate fi un geniu de genii, dar ruinat viața lui prostește.
- Slava mea a crescut cu fiecare eșec pe care l-am avut.
- Rangurile și titlurile sunt inventate pentru acei ale căror merite pentru țară sunt indiscutabile, dar oamenii din această țară sunt necunoscuți.
- Dacă aveți un măr și eu am un măr și dacă schimbăm aceste mere, atunci tu și cu mine avem un măr. Și dacă aveți o idee și am o idee și vom schimba idei, atunci fiecare dintre noi va avea două idei.
Despre istorie
- Ziarul este un organ tipărit care nu văd diferența dintre o cădere de la o bicicletă și o prăbușire a civilizației.
- Revoluțiile nu au redus niciodată povara tiraniei; au schimbat doar această povară de la un umăr la altul.
- Dacă vecinul meu își bate soția în fiecare zi și niciodată nu, atunci, în lumina statisticilor, amândoi ne batem pe soția noastră în fiecare zi.
- Singura lecție care poate fi învățată din istorie este că oamenii nu învață din istorie nici o lecție.
- Democrația este un balon care atârnă deasupra capului și te face să te uiți în sus, în timp ce alți oameni se încurcă în buzunarele tale.
Despre persoana
- O persoană care nu crede în nimic este frică de tot.
- Omul - ca o cărămidă: ardere, se întărește.
- Doar un nebun poate sărbători anii de apropiere a morții.
- Natura nu tolerează goliciunea: în cazul în care oamenii nu cunosc adevărul, ei umple golurile cu presupuneri.
- Persoanele bogate care nu au convingere sunt mai periculoase în societatea modernă decât femeile sărace cărora le lipsește morala.
- O persoană rațională se adaptează la lume; nerezonabil încearcă să-și adapteze lumea la sine. Prin urmare, progresul depinde întotdeauna de nerezonabil.
- Reputația este o mască pe care o persoană trebuie să o poarte la fel ca pantalonii sau o jachetă.
- Acum, că am învățat să zboară prin aer ca niște păsări, să înotăm sub apă ca pești, nu avem decât un singur lucru: să învățăm să trăim pe pământ ca oameni.