11 fapte despre filmul "Silence"
Un roman de scriitorul japonez Shusaku Endo a fost o serie de proiecte foarte anticipate și mai surprinzător faptul că, în „Oscar“ în acest an, a primit doar o nominalizare - pentru cinematografie (de la, să zicem, filmul „pasageri“ nominalizărilor de două ori).
Acum, noi cu voi - publicul - decideți dacă academicienii au făcut o greșeală.
Cinemafia oferă în mod tradițional 11 fapte despre film și lucrează la acesta.
Filmul este o adaptare a romanului cu același nume de către Shusake Endo; Cartea - ca și filmul - se bazează pe evenimente reale.
Tema creștinismului a fost foarte importantă în lucrarea lui Endo; Persecuția creștinilor din Japonia în secolul al XVII-lea este, de asemenea, obiectul unui alt român, Samurai. "Tăcerea" a devenit cea mai faimoasă lucrare: în 1966 pentru el Endo a primit premiul numit Junichiro Tanizaki, unul dintre principalele premii literare ale Japoniei.
Pentru prima dată, Scorsese a întâlnit romanul când a absolvit lucrarea "Ultima ispită a lui Hristos".
"Am arătat o versiune de proiect a" ultimei ispite a lui Hristos "pentru grupurile religioase care au fost trase de film, fără să-l vadă. - reamintește directorul. "Am avut cina în New York cu Paul Moore, Jr., Arhiepiscop al Bisericii Episcopale și soția lui". Când pleca deja, mi-a spus că vrea să-mi trimită o carte.
Învățând despre interesul său pentru adaptarea filmului, compania italiană de film "Cecchi Gori Pictures" și-a dobândit dreptul de a filma, pentru ca Scorsese să poată face filmul. Sa întors la vechiul său companie Jay Cox ("Epoca inocenței", "Zile ciudate", "Gangs of New York"), așa că a scris scenariul. Prima opțiune pentru Scorsese nu a fost potrivită.
Cu toate acestea, din cauza situației nerezolvată cu italienii Scorsese în loc de „Silence“ a preluat de lucru pe „Insula the Damned“, „deținătorii de timp“ și „Lupul de pe Wall Street“; În momentul revenirii la "Tăcere" am primit postul curent.
Pregătirea pentru film a fost obositoare fizic.
Adam Driver a pierdut greutatea de 51 de kilograme (23 kilograme) pentru film; la sfârșitul filmării, a spus el, a avut halucinații de foame.
Andrew Garfield admite că el și Driver au glumit mereu în timpul filmărilor - "Ei bine, când ați renunțat deja la credință, în curând? Și apoi te vor hrăni? “.
Liam Neeson, care a jucat deja un iezuit în filmul 1986 „Mission“, recunoaste ca ea daveshny de formare l-au ajutat și acum: „Filmul a fost împușcat, se pare că, în 1985. Consultantul nostru pe scenă a fost părintele Daniel Barrigan (a murit anul trecut). Am fost prieten cu Părintele Dan; el a fost odată un faimos reprezentant al Ordinului iezuiților. Noi Jeremy Irons și Bob De Niro a vorbit cu tatăl său Dan pe Scriptură, modul în care se referă la ziua de azi - adică, atunci când încă din anii optzeci. Acest lucru ne-a ajutat foarte mult. Noi și practicile spirituale ale iezuiților am urmat în timpul pregătirii pentru "Misiune" - și acum este foarte util ".
Liam Neeson în filmul "Misiune" (1986)În ceea ce privește Driverul și Garfield, ei au petrecut ceva timp în mănăstirea St. Beuno din Țara Galilor pentru a se imersa în imagini. Ei au petrecut o săptămână, făcând un jurământ de tăcere, studiind textele religioase.
Bugetul inițial al imaginii a fost de 100 de milioane de dolari, și a fost o sumă enormă. Una dintre modalitățile de salvare a fost transferul fotografiei: Taiwanul a fost ales în loc de Japonia.
Rodrigo Prieto, operatorul solicită multe surse de inspirație pentru film - este picturi baroce (fotografiere la Catedrala din Macao), și cinematografia japoneză (scena în ceață - omagiu adus „Povestea văii cețoase după ploaie“, Kenji Mizoguchi).
Una dintre provocările de a lucra la film a fost că o mare parte din acțiune are loc la apus sau la noapte. Pentru unele scene s-au folosit surse de lumină suplimentare - cum ar fi torțe sau lumina lunii - în timp ce mai multe scene care au avut loc pe teren pe timp de noapte au fost forțate să tragă în timpul zilei.
Ruinele bisericii Sf. Paul din Macao, clasificate ca situri ale patrimoniului mondial UNESCO, au devenit, de asemenea, unul dintre locurile de filmare. Templul a fost construit de către iezuiți - așa că era dificil să găsești un loc mai mult pohdhodyaschee.
Filmul a avut premiera la Vatican, 400 de preoți iezuit au vizionat filmul. A doua zi, Papa Francis - și un iezuit - la luat pe Scorsese și pe familia sa.
Buisiness Insider [1]. [2]. [3]; ComingSoon.Net [1]. [2]. [3]; Cinept - Cinema Português [1]; Reporterul de la Hollywood [1]; New York Times [1]; The Guardian [1]; Revista Commonwealth [1]. [2]. [3]