10 Lucruri pe care le-am învățat din viața în Thailanda

Categorie: Thailanda 9 404 19

Imediat avertizez: jumătate din lucrurile pe care le-am învățat în Thailanda, sunt asociate cu alimentele. Dar poate altfel într-o țară în care domnește marele și teribilul Tom yam kung. "Denn du bist, was du isst" ("Ești ceea ce mănânci") - a cântat Till Lindemann de la Rammstein, terminându-și playerul de tastatură. Sau nu este primul care să spună ... Da, care, de fapt, diferența: viața în Thailanda - este mult fațete și nu schimbă doar preferințele alimentare. Să mergem!

Viața în Thailanda: ceea ce am învățat anul acesta

1. Mâncați fără pâine. Niciodata nu am ... niciodata! - nu a stat la masă fără pâine. Și credea că fără pâine aș putea să mănânc un elefant și să rămân foame. Când am fost încă de lucru în „Komsomolskaia Pravda“ (nu de la distanță din Thailanda. Și în birou, într-o viață anterioară), apoi în fiecare dimineață, târât de la domiciliu la locul de muncă pâinea, și dacă l-ați uitat, ați cumpărat o pâine pentru cină la cel mai apropiat „Pyaterochka“. Nu puteam fi diferit.

Viața în Thailanda a făcut propriile ajustări. Da, încă nu-mi place să mănânc fără pâine. Nu-mi place, dar cel puțin pot. Și dacă nu este la îndemână, atunci nu vă grăbiți pentru tortul dorit, dar stați liniștit la masă și mâncați. Și chiar cheile despre cum.

Se pare că viața din Thailanda ma învățat să mănânc orez fără apă fără pâine. Cumva sună trist)))

2. Este cu apa. Înainte, nu am înțeles cum puteți spăla mâncarea cu apă curată. Ceai, suc, compote unele - acest lucru este de la sine, dar apa ... Și acum aici - cu ușurință. Pentru prima dată în viața mea, am încercat-o într-o singură cafenea thailandeză aproape
Jomtien Beach Condominium din Pattaya, și de atunci mi se pare destul de natural.

3. Exista poze. Și am avertizat că jumătate din articole sunt dedicate alimente!))) Înainte de a trece la Thailanda, eu, desigur, mânca orez. Dar nu într-o formă "pură": am adăugat sos, ketchup sau altceva, iar orezul alb simplu a fost considerat o băutură absolut fără gust. Viața în Thailanda este imposibilă fără o plăcuță de orez: se umezește gustul vasului, dacă este necesar, își stinge claritatea și chiar înlocuiește pâinea.

5. Distingati thai-ii de chinezi, malays si japonezi. Într-o zi voi scrie un articol detaliat despre acest lucru, dar acum voi spune pe scurt. Thais sunt mici, fragile și întunecate. Malayanii sunt practic aceiași, dar puțin mai mari. Chineză - o creștere ușoară, normală umană și o construcție, tot timpul o dată. Japonezii, de regulă, sunt mai subțiri și mai tăcuți, iar fetele lor sunt fotografiate pe plajele cu pălării largi și cu pareoși multi-colorați.

6. Conduceți o motocicletă cu trafic pe stânga, atunci când nimeni nu respectă regulile. M-am opus mult timp, dar viața în Thailanda mă făcut să obțin un permis de conducere thailandez. și apoi am cumpărat propria noastră motocicletă. Și acum nu-mi pot imagina fără ea! Mai ales în Thailanda. Și, într-adevăr, în Asia - care este epică noastră în Bali, în cazul în care nu doar încercuit insula pe bicicleta, dar, de asemenea, a primit un dezastru epic cu o roată ruptă ...

Și într-o zi trebuia să aduc patru cutii acasă. Ei bine, nu provoca un taxi din cauza asta, nu? Thais a arătat un deget mare!

7. Bucătăria thailandeză. Da, da, viața în Thailanda ma învățat nu numai să o absoarbă, ci să o creez! Adevărat, o fac rar: acasă gătești mâncăruri rusești, Thai și pe stradă pentru un ban în vrac. Apropo, Olive și cu mine am fost învățați să gătească feluri de mâncare din bucătăria thailandeză într-o clasă culinară culinară.

8. Adormiți sub muzica strigătoare. Viața în Thailanda și să nu învețe asta. Există o lege în această țară frumoasă: până la ora două dimineața, puteți să strigați, să faceți zgomot și să faceți ce vreți. Ei fac, fără să se gândească prea mult la faptul că cineva undeva vrea să doarmă. Acesta este modul în care restaurantul de pe plajă este la un kilometru distanță de casa noastră. Într-un kilometru - și se pare că chiar în afara ferestrei. La dracu '.

10. Pentru a îngheța la + 25 0 C. Din motive de justiție, remarcăm că în timpul vieții noastre din Thailanda temperatura a scăzut sub toate timpurile. Dar a durat două săptămâni! A fost iarna trecută. Înghețurile erau de așa natură încât taisii purtau veste de iarnă și pulovere cusute pentru câini vagabonzi.

Alte articole interesante despre viața noastră în Thailanda

• Cinci lucruri pe care am început să le pierdem în Thailanda
  • Statistica fericită a călătoriei noastre spre Krabi: de la reduceri înregistrate la șopârle salvate
  • Sau poate renunți la studiul Thai? 8 argumente pentru
  • În timp ce ne-am bucurat pentru echipa națională a Rusiei la Jocurile Olimpice de la Sochi
  • Songkran, Anul Nou Thai: vacanța cea mai umedă și mai distractivă din lume!

Avem multe lucruri interesante pentru dvs.:

Articole similare