Sărbătorile noastre se termină, continuăm.
Sunt întrebări adesea întrebate și am cerut să fac o lecție despre acest subiect. După analizarea scrisorilor, am decis în viitor să alternez subiectele lecțiilor: corzi și noduri, sârmă, margele, produse finite și așa mai departe. Toată lumea era interesată. Și într-o ordine logică voi posta lecțiile pe site-ul meu.
Astăzi vom lucra cu cablu și cablu de silicon.
Există mai multe tipuri de întrerupătoare de limită. care sunt potrivite pentru corzi de silicon. Practic, e tot felul de capace. care sunt puse pe clei și / sau fixate
Dacă nu aveți astfel de capace, puteți utiliza obiective finale obișnuite ca acestea, pre-arcuite partea sa plat pe ceva rotund (cum ar fi o spiță cu un diametru adecvat).
Dar aceasta este o abordare complet neprofesională :-)
Capetele pot fi făcute rapid și pur și simplu folosind automat fire.
Aici, ca aici:
Astfel de limitatori pot fi găsiți în gata de vânzare, dar. noi nu căutăm căi ușoare ;-) În plus, această abilitate vă va fi utilă - limitatorii finali (sau un magazin) nu sunt întotdeauna la îndemână, iar firul este sigur de găsit.
Materiale și instrumente de care vom avea nevoie:
- sârmă de 0,6 mm. Folosesc cupru cu argint. Dacă nu există 0,6 mm, puteți lua 0,8 - dar se dovedește puțin mai gros (deși este mai greu). Alegeți cel care se potrivește cel mai bine cu carabina și cârligele
- metal sau diametrul tijei de lemn, care corespunde diametrului cordonului (pot fi ace de tricotat - pot alege cu ușurință dimensiunea potrivită)
- Clesti cu clema de nas + cleme pentru fixarea carabinei
- cuțite laterale cu vârfuri de lucru
- carabină și pereche de elemente de fixare pentru fixare
Luați tija auxiliară și trageți un arc de sârmă. Lungimea arcului este lungimea celor două piese de capăt și un plus de aproximativ un centimetru și jumătate. Este mai bine să faceți un izvor cu o rezervă - va fi întotdeauna posibil să se taie. Asigurați-vă că buclele se află perfect, aproape unul de celălalt, fără lumeni: calitatea elementului de fixare finit depinde de aceasta.
Apoi, introduceți un inel pentru a fixa dispozitivul de fixare. Luați cuțitul și îndoiți cele două întoarceri pline.
În principiu, acest lucru ar putea fi oprit, dar nu-mi place cum arată un inel, așa că o fac diferit.
Decolorați ușor inelele firului și mutați firele astfel încât să existe o singură rotire, plus aproximativ 1 / 6-1 / 8 rotații (a se vedea imaginea de mai jos)
Acum, luați cleștele subțiri și înfășurați capătul firului dinspre exterior spre interior. Fiți atent, încercați să deformați inelul cât mai puțin posibil.
Determinați lungimea totală a capătului și, din partea opusă, mutați excesul de bucle. Notă: mușcarea excedentului este cea mai bună la punct, ca în fotografia de mai jos. Aceasta înseamnă că, dacă rotiți capătul astfel încât planul inelului să fie perpendicular pe direcția de vizionare, ultima rotire trebuie să se termine ușor în lateralul centrului (în cazul meu în stânga centrului, aproximativ 1-1,5 mm). Acest lucru este necesar pentru a minimiza deformarea cordonului, atunci când fixăm capătul.
Fixați piesa de capăt a cablului.
Tăiați piesa necesară din cordonul de silicon (lungimea colierului minus 1-1,5 cm, în funcție de mărimea carabinei și inelelor). Am o lungime a firului de 40 cm.
Puneți un capăt al cablului la capătul cablului. Dacă mărimea tijei pentru arc corespunde exact diametrului cablului - capătul cablului va rămâne pe cordon strâns. Dacă există vreo îndoială în ceea ce privește fiabilitatea - pre-ungeți vârful cordonului cu clei.
Acum puneți un pandantiv, pandantiv sau margele pe cordon. Am ales o margele de pandora metalica.
În mod similar, puneți al doilea capăt pe primul. Un vârf mic: cordoane siliconice, dacă sunt păstrate îndoite, "amintiți-vă" starea lor, iar cordonul dvs. va fi cel mai probabil neuniform, curbat. Nu îndreptați-o, dar puneți îndoit în consecință. Puneți piesele finale astfel încât acestea să fie simetrice, iar inelul era în exterior. Aproximativ, la fel ca în fotografia de mai jos:
După ce se pun capacele de capăt, fixați-le pe cordon. Pentru a face acest lucru, strângeți cu ușurință ultima bobină, apăsând-o pe cordon (această bobină va fi ușor aplatizată).
Cablul meu din interior este gol (cu o gaură), deci este clar vizibil pe el, deoarece bobina presată a transmis cablul. Dacă luați un cablu obișnuit, fără o gaură, nu va exista o astfel de deformare puternică.
Rămâne să atașați o carabină și inele pentru fixare.
Dacă aveți mai multe pandantive sau margele cu găuri suficient de mari pentru ca arcurile să treacă liber prin ele (de exemplu, margelele pandora) - le puteți schimba în funcție de starea de spirit și de ordine, folosind același cablu pentru ornamente diferite.
Aceste piese pot fi purtate nu numai pe un cablu de silicon, ci și pe altele: pe un cablu gros, pe un cordon de piele, pe câteva cordoane subțiri. În acest caz, vârful trebuie să fie fixat suplimentar cu adeziv.
Creativitate plăcută,
A ta este 1001ArtBeads (Tatyana Zakharchenko).
1001artbeads @ gmail.com
P.S. Dacă credeți că acest buletin informativ va fi de interes pentru unul dintre prietenii dvs. și îl puteți ajuta, vă rugăm să îi trimiteți acest e-mail.