6-7 pași

1. Am fost pe deplin pregătiți ca Dumnezeu să ne elibereze de toate defectele noastre de caracter.

2. L-am rugat cu umilință să ne scape de defectele noastre.

Finalizând a doua parte a celui de-al cincilea pas, am citit primii cinci pași și am răspuns la întrebările din carte.

După o oră de reflecție, mă întorc și am citit al șaselea pas.

Cartea spune:

"Dacă răspunsurile la aceste întrebări ne satisfac, atunci putem trece la Pasul Șase. Noi pretutindeni am subliniat că, fără voință, nu putem. Acum suntem pregătiți că Dumnezeu ne va elibera de tot ceea ce considerăm că este nedorit? Suntem gata să-L lăsăm acum să ne elibereze de toate astea? Ne poate elibera de toate astea? Dacă nu suntem încă pregătiți să scăpăm de toate relele din noi, atunci îi rugăm lui Dumnezeu să ne ajute să găsim această dorință ".

De ce cer lui Dumnezeu să mă salveze? Am înțeles care este rădăcina tuturor problemelor mele - egoismul - egocentrismul. Am o listă a manifestărilor sale - neajunsurile mele:

Egocentrismul, auto-voință, iritabilitate, furie, ura, resentimentele, lașitate, de auto-milă, tristețe, mândrie, ambiție, lipsă de onestitate, perfecționismul, autoflagelare, auto-justificare, lene, iresponsabilitate, condamnarea altora, invidie, egoism, lăcomie, gelozie, ipocrizie, cinism , atitudinea consumatorilor față de oameni, promiscuitatea sexuală.

Aceste neajunsuri au făcut ca viața mea să devină imposibil de gestionat. Sponsorul mi-a explicat că nu pot cere lui Dumnezeu să mă scape de faptele pe care le-am comis în trecut. Dar pot să cer să scap de defectele de caracter care au condus la acțiuni greșite, pentru a nu le angaja într-o viață nouă. Și acesta este al șaselea pas.

Eu însumi nu le pot face față. Sunt neputincios. Cred că mulți oameni, la fel ca am terminat egoist, cu ajutorul psihologilor sau fără a încerca să „lucreze“ cu neajunsurile sale, să învețe să controleze sau să facă față cu ei și nu au obținut nici un rezultat, până când acesta este abandonat complet ideea de luptă și nu a recunoscut neputința . De la egoismul și manifestările sale pot scăpa doar. Și numai cu ajutorul Puterii Superioare.

Eu, ca majoritatea podsponsornyh, de data aceasta a avut-o gata și nu am avut de a cere ajutor lui Dumnezeu. Dar, în aceste cazuri, este dată în cartea rugăciunii: „Doamne, ajută-mă să găsesc dorința pe care mi-ai izbăvit din toate defectele caracterului meu de la manifestările mele egoismul“ De multe ori, sponsorul cere să se întoarcă la Dumnezeu, chiar dacă podsponsorny spune că este gata, următoarea rugăciune: „Dumnezeule, întărește credința mea în Tine și disponibilitatea de a se asigura că ma dat afară din greșelile mele“

(Așa spune Kolya Golubey despre pregătirea în etapa a șasea:

"Se pare că pregătirea apare pe cont propriu și toată lumea o are. De fapt, nu. Oamenii sunt creaturi amuzante - adesea preferă să fie în durere și suferință, pentru că sunt obișnuiți cu ea și știu cum să acționeze în aceste cazuri - aceasta este o viață familiară pentru ei. Prin urmare, oamenii se află în durere și suferință în ziua de astăzi, în loc să profite de șansa de a schimba, pentru că nu știți ce vor duce la schimbări. Și devine înfricoșător, deși mulți chiar nu își admit propria lor frică.

Întrebarea este că, dacă voi fi eliberat brusc astăzi de egoism, atunci cum voi primi ceea ce vreau în viitor?

Dacă astăzi sunt eliberat de False în viața mea și îmi vine Cinstea în viața mea, atunci cum aș trăi ceva? Nu știu cum să trăiesc sincer.

Dacă dintr-o dată voi scăpa de Frica, ce se va întâmpla? Nu reprezint asta.

Dacă dintr-o dată trebuie să trăiesc, ținând cont de nevoile altor oameni și fără să le ating, cine va avea grijă de mine?

Prin urmare, de multe ori oamenii preferă să trăiască astăzi în durere, mai degrabă decât să ia șansa de a schimba în viitor. Cartea spune că astfel de oameni trebuie să-i ceară lui Dumnezeu să ne dea această dorință. ")

Mai mult, sponsorul întreabă:

1. Sunteți pregătiți ca Dumnezeu să vă primească așa cum vă aflați, cu totul bun și rău?

2. Sunteți gata să cereți lui Dumnezeu să vă scape de acele defecte de caracter care stau în calea utilității voastre către Dumnezeu și alte persoane.

Desigur, am fost gata!

Un punct foarte important la sfârșitul celui de-al doilea punct, pentru că arată spre voia lui Dumnezeu în viața mea - pentru a fi util altora în toate afacerile mele. De asemenea, amintește de una dintre prescripțiile universale ale programului pentru a scăpa de orice manifestare a defectelor mele de caracter:

"Munca intensă cu alții ajută acolo unde altceva nu ajută."

Cartea spune:

"Când suntem gata, spunem ceva de genul acesta:" Sunt gata, Creatorul meu, să Mă primești cu tot ce este în mine, atât bine cât și rău. Te rog să mă eliberezi de toate deficiențele personajului meu, împiedicându-mă să fiu util pentru tine și pentru ceilalți. Dă-mi putere atunci când ieșesc să îți îndeplinesc voința. Amin. " Astfel, a șaptea etapă este finalizată. "

1. Suntem împreună cu sponsorul îngenunchează pentru a spune o rugăciune, în care mi se va cere să (podsponsorny) a fost scutita de dezavantajele pe care le-am găsit în inventarul meu.

2. Eu (sponsorul) spun rugăciunea celui de-al șaptelea pas din cartea albastră:

Sunt gata. Creatorul meu, că mă accepți cu tot ce este în mine, atât bine cât și rău. Te rog, eliberează-mă de toate deficiențele personajului meu, împiedicându-mă să fiu folositor pentru tine și pentru ceilalți. Dă-mi putere, venind de acum încolo să îți fac voia! Amin. "

3. Sponsorul, în genunchi, spune o rugăciune:

„Dumnezeu, care este în fața ta în genunchi copilul _____ (numele persoanei). El a apărut înaintea Ta cu toată umilința, că el trebuie să te întreb, Doamne, iertare și eliberare, crezând că tot ceea ce el cere cu umilință în această rugăciune, el va face. "

Apoi eu (sponsorul) repet pentru sponsor:

"Te rog cu umilință, Tată, să mă eliberezi de imperfecțiunile mele de caracter și să mă ierți pentru păcatele și faptele mele. Cu toată umilința care este în mine, vă rog să mă scapi de defectele personajului meu, pentru că vreau să fiu unul dintre copiii voștri, Dumnezeule. Mulțumesc. Amin. "

"Păcatele voastre vă sunt iertate, iar neajunsurile voastre vor fi îndepărtate de la voi în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin. "

Apoi amândoi spunem:

Apoi, îmbrățișează-te și felicită-te cu sfârșitul celui de-al șaptelea pas.

Partea mea a lucrării acum în viața ulterioară va fi să mă supraveghez și, imediat ce descopăr aceste manifestări, să mă întorc imediat la Dumnezeu cu o cerere de salvare. Este vorba despre acest pas 10. De aceea nu puteți învăța să faceți pasul 10, fără să faceți pași de la 4 la 9, deoarece el leagă acești pași.

De asemenea, în etapa 11, în dimineața, voi cere lui Dumnezeu să direcționeze gândurile mele în direcția corectă (pentru a ajuta pe alții), și mai ales mă scap de autocompătimire, un comportament necinstit, lacomia si frica.