Îndrăznesc să spun că iubesc Italia. dar așa sa întâmplat în viață că Italia cu destinație turistică standard cu Veneția, Florența, Milano și alte destinații de masă trecute de mine. În schimb, m-am dus la insule ca pe o subminată. Și, după cum știți, bucătăria din sudul Italiei este destul de distinctă de cea din nord. Câteva feluri de mâncare speciale ale insulelor favorite - Ischia, voi împărtăși azi.
1. iepure în Iskitanski (coniglio all'ischitana) - un vas cu adevărat insular, care a fost pregătit anterior pentru cină duminicală în fiecare familie. Mai ales pentru că folosit (sper că se mai păstrează) rasa specială locală de iepuri, care nu au fost crescute în cuști, și în condiții cât mai apropiate de natural (în acest caz, în gropi de excavare) pentru el.
2. Mussels (cozze) sub orice formă. Ca pe orice pește și fructe de mare insula Ischia pe mare cinste, dar mai ales am scufundat în sufletul midii fierte cu vin alb (desigur iskitanskogo) și piper negru. Bogat gust natural și acuitate de spalare pe buze de piper. Iskitani mișle pentru mine în primele trei, împreună cu Norman și Sicilian.
3. Taralli (taralli) - fel de cookie-uri (adesea sărate) cu migdale. Preparată printr-o metodă tradițională cu făină din grâu dur, ulei de măsline, drojdie, sare, piper și migdale. O multitudine de dungi sunt formate din aluat, care se împletesc cu mâna și fiecare se rotește apoi într-un inel mic, "tăiat" cu migdale și coaptă. Coacerea specială le face crocante, după care taralli sunt ambalate în pliculețe, gata pentru a savura gustul acestor gurmanzi.
4. Rucolino - un lichior de la arugula, ca si limonchello, sunt diferite tari, dar cel standard este de 30 de grade. Are un gust foarte neobișnuit, amărăciune, inerent în rukkola, și toate acestea pe valul de alcool destul de puternic.
5. Local fel de roșii. sau mai degrabă acest soi este popular pe întreaga coastă napolitană - piennoli. Roșiile mici sunt colectate nevazute și legate de clustere, în această formă ele coacă. Au un gust dulce și acru interesant și sunt un plus excelent pentru aproape orice fel de feluri de mâncare. Eu, ca un fan al vieții de-a lungul vieții, mi-am cumpărat aceste legături minunate și le-am mâncat aproape ca semințele, fără niciun fel de condimente.
Bucătăria Subiect iskitanskoy merge mai departe și mai departe, dar în mare măsură va intersecția cu cele mai populyanymi mâncăruri italiene din sud, cum ar fi pizza sau paste (Ischia este capabil de a face bine). Aș dori, de asemenea, să menționez vinurile locale. Pe lângă vinurile siciliene, Ischia are un gust pronunțat, condiționat de cultivarea strugurilor pe un sol vulcanic special.