Trecând prin roua uimitoare în câmpia inundată a râului Mushta, trecând prin Hasaut, am ajuns pe platoul Bermamyt dinspre est. La momentul sosirii a fost destul de clar, dar pentru câteva ore de rătăcire prin expansiune, felting pe iarbă și desene desen pe ferestrele de masina, nori de ploaie a alergat, iar peisajul a devenit mai interesant.
La 30 mai la ora 3 dimineața am plecat la Bermamyt. Pe Internet, am găsit o pistă GPS, cineva înaintea noastră a condus prin Kichi-Balyk, de-a lungul lui Mushta, prin Hasaut, și sa urcat pe bermamyta. Ei bine, am decis că merită să încerci acest traseu. Buclă a primit semnificativ, cu mare alpinism, traseul pune Shadzhatmaza rămas singur, și zona Narzanov, ne-am întors spre dreapta ... și nu a fost găsit imediat drumul lor! La început, părea că ploile de primăvară din primăvară pur și simplu au spălat drumul spre râu. Un pic răsucite în amurg, au găsit ceea ce căutau, chiar mai jos și mai aproape de râu. Să mergem mai departe.
Mushta este un râu uimitor, bine, nu se potrivește în nici un fel cu aceste muchii. Pe maluri se dezvoltă o iarbă și flori delicate, pe coastă cresc birchuri pitorești și nu există aproape nimic în comun cu pietrele îmbătrânite ale Marelui Bermamit. Și era doar o frumusețe incredibilă a rocii, cădea picături mari pe iarbă și strălucea în razele soarelui care se ridica. Aici nu voi arăta toate fotografiile de rouă și flori, pentru că am făcut-o puțin mai devreme.
Pe acest defileu trebuia să conducem și să ne întoarcem la dreapta, undeva trebuia să începem urcarea către Bermamyt. Sa dovedit că punctata de pe o foarte condiționată în Hasaut rutier, în unele locuri apa podtopilo, site-uri primer cruce fluxuri mici și râuri, și nu a fost posibil să se orienteze la o dată. Cu toate acestea, chiar și cu mici abateri, dar ne îndreptăm în direcția cea bună.
Aici trebuie să fac o digresiune și să cer iertare de la cititorul meu (sau spectator) că nu fac fotografii "rutiere" cu rotiri ale drumului, gropi, băi de noroi, care trebuie oprite cu mașina. Și în orice călătorie nu-mi amintesc că este, de fapt, interesant pentru tine :) Voi încerca să îmbunătățesc, probabil.
Între timp, am urcat pe un drum de murdărie destul de slab, de la metroul Khasaut la 300-400, și am întâlnit un colț natural uimitor în care cineva și-a construit o cabană pentru el însuși.
Planta care ocupă o jumătate de rama - Chemeritsa, este otrăvitoare, dar, așa cum am citit aici, este folosită ca un medicament pentru stropirea rănilor la bovine și pentru încălcări ale lucrărilor intestinului. Informațiile privind utilizarea sa pentru tratamentul bolilor umane nu au fost găsite.
Aici m-am ocupat în principal de fotografierea rocii, dar am făcut și câteva fotografii anchete.
Totuși, este atât de uimitor - de a ajunge de la vară la primăvară, până la primăvara devreme - prin standardele noastre. Și în această dimineață, în valea lui Mushta, era destul de proaspătă: în zori din gură era aburi.
În general, Bermamyt este o lume separată cu propriul său regim de vreme și temperatură. Apropiindu-se de platoul dinspre est, am văzut în partea superioară a pintenilor niște straturi de zăpadă care totuși nu se topește, pe care nu o fotografieam, pentru că nu este folosit pentru a trage în genul de documentar. Într-un singur loc trebuia să mă îngrijorez puțin, pentru că Niva Am destul de un standard și sa întâlnit nisin, îmbibat cu apă de ploaie pe traseu, iar la un moment dat, care nu a fost să meargă rotund - și toate brăzdat de tractoarele sau ceva este în mod clar mai mare decât VAZ 2121. Și, desigur, , fotografiat această rușine de gândire nu a apărut. Am reușit să o depășim aproape în mod normal, cu overclocking, doar ușor de rulare și rotirea volanului.
Mai mult, totuși, în câteva locuri erau niște șanțuri de piatră și niște râuri, care se lăsaseră de subliniat, iar Niva nu putea trece. Dar Niva a trecut, iar acum știu mai bine toate posibilitățile sale. Undeva aici, dincolo de munți, Elbrus a apărut. Atât de aproape nu am văzut-o încă. Aceasta este, desigur, am văzut deja și Bermamyta, și din alte locuri, dar în această dimineață a fost limpede ca cristalul, iar expresia „dintr-o privire“ abordare, fără nici o atracție de urechi, chiar dacă nu am vrut să Elbrus a devenit ceva ca o mireasă pe o palmă.
În spatele acestei rânduri am întâlnit un izvor curat și foarte rece cu un pârâu. Judecând după cantitatea de gunoi de grajd, este foarte popular cu călăreții locali și, eventual, cu crescătorii de vite.
Următoarea fotografie are o umbra destul de interesantă:
Ne îndreptăm, Elbrus părea să ne salute.
Deci Elbrus ne-a întâlnit în această dimineață.
Era senin rece, iar noi, înveliți în jachete, ne plimbam pe platou. Nimeni cu excepția noastră nu a fost acolo și a fost grozav. Un vânt rece și neprietenos a suflat dinspre sud-est, dar dacă te aliniați la pământ, dacă vă culcați pe iarbă, nu puteți simți deloc și nu îngheți. În cele din urmă, am făcut-o, spânzind chiar pe iarbă cu picioarele goale.
Cu picioarele goale - tocmai pentru că roua lor le-a înmuiat bine, iar decizia de a scoate încălțămintele și de a pune tocurile soarelui sa dovedit a fi foarte remarcabilă. În timp ce zburau, soarele creștea, norii începură să crească, crescând de la orizont ca turnuri și cetăți - un semn sigur al ploii adunate.
Ne-am așezat pe pod bermamytskom, construit de Lev Moiseich, a avut micul dejun în mașină, trage pe sticlă, și nu a observat ca crestei nori acoperit de nori, și într-adevăr, în natura diversității a crescut, dar nu a devenit mai cald, dimpotrivă.
Și apoi - a mers din nou să meargă pe platou, să privească și să respire. Nivushki a ales un loc remarcabil de prezentare, astfel încât să poată admira.
Contrast. Acești nori au fost puțin alarmați și o oră și jumătate după ce au apărut pe Bermamatom Gorechavka au transformat petalele, spunându-ne că în curând pe platou nu va fi prea confortabil.
Iar în fotografia de mai jos, sunt case de piatră, care sunt consumate în mod eronat prin eroziune și care amintesc de ceva lunar-neamenajat.
Și aici sunt și eu acolo:
Revenit pe traseul standard, prin Uchkeken. Deși la început trebuia să conduc prin Kichi-Balyk și să iau usturoiul sălbatic, dar sa dovedit că ramsonul nu este încă acolo.
Am trecut prin micul Bermamyt:
Și apoi de la Bermamyta Mici la Alabaster pajiști montane a început, împânzit cu flori galbene, pe care am nume, îmi pare rău, am uitat. Dacă îmi amintești, o să semnez. Florile nu au dispărut după alabastru.
Urcare spre Muntele alabaster
O cale mai jos pe drumul mizeriei bun Uchkeken și asfaltul de la Uchkeken la Pyatigorsk a trecut foarte repede și cu briza, și de-a lungul modul în care ne-am întâlnit Anemones pajiști.
Dacă te gândești vreodată la alegerea acestor flori - nu ar trebui să faci asta. Știu că se vor usca în zece minute! Nu, nu am rupt. Dar știu asta din cuvintele șoferului cu care am fost la Bermamyt pentru prima dată. Apoi am fost foarte norocoși cu vremea, fotografiile s-au dovedit a fi mult mai interesante decât acestea. Deci, uite!