7 secrete de helios-40, care vă vor ajuta să obțineți în sfârșit fotografii clare de la el

2. Pe camerele cu factor de croșetat, cea mai mare parte a aceluiași bokeh este tăiată.

Am testat Helios-40 camera Canon 500D cu factor de cultură de 1,6 (echivalent cu lungimea focala 135mm). A fost necesar să se abată considerabil mai departe decât atunci când fotografiați cu camera full-frame, a fost dificil de a stabiliza aparatul foto cu mâna din cauza mai mari decât obiectivul de a se concentra pe un ecran mic, de asemenea, dificil - toate acestea împiedică obținerea unei imagini clare.

Canon 500D + helios-40, recoltarea părții centrale a cadrului fără prelucrare și corecția culorii

Canon 5D marca III + helios-40, recoltarea părții centrale a cadrului fără prelucrare și corecția culorii

4. La diafragme deschise, o imagine clară poate fi obținută numai în cercul din jurul centrului cadrului, ceea ce impune restricții asupra compoziției compoziției.

Aceasta înseamnă că aproape că nu reușiți să construiți o compoziție a cadrului imediat la fotografiere, deoarece subiectul principal al fotografiei trebuie plasat în centrul cadrului.

5. Neadecvate pentru fotografiere rapidă - raportarea, nunți, obiecte în mișcare rapidă nu sunt pentru el.

Nu, bineînțeles că știu exemple de filmare nunti doar în Helios-40, și am fost la întrebarea același timp exasperată dacă am trage nunti in Helios-40 (OMG!), Dar pentru mine - este nejustificată și deci nu este nevoie de a suferi :)

6. Soft, mai ales dacă vă concentrați asupra obiectelor care se află la o distanță mare de obiectiv.

Toate halourile luminoase devin ușor estompate, plus aberații cromatice adăugate la ele.

7. Inelul de focalizare este prea aproape de cameră, din acest motiv puteți pierde și roti inelul de diafragmă.

Vă puteți obișnui cu asta, dar după patru ani de lucru cu un helios-40 mi-e dor de multe ori. Se întâmplă că din cauza asta poți pierde o lovitură bună.

8. Sistemul An Inconvenient a două inele, reglarea diafragma - uitarea să păstreze, în ce ordine și în ce direcție au răsucească, odată ce am blocat diafragmă. Am fost reparat pe drum, gratuit timp de trei minute în atelierele CSC.

9. Pe diafragma deschisă, pe marginea cadrului se afișează o vinetă.

Cel mai adesea doar consolidează volumul imaginii, dar mulți nu-i plac și vor trebui să-și petreacă câteva minute în Lightroom, scăpând de ea.

10. Prețul lentilei - pentru un astfel de număr de cazuri este supraevaluat în mod obiectiv.

Costul lentilei variază de la 10.000 de ruble pentru cel mai bun specimen de la mâini la 23.000 de ruble pentru o nouă helio-40-2 produsă la Krasnogorsk Mechanical Plant.

Aceste secrete pe care le-am descoperit în cursul procesului de familiarizare cu heliul sovietic - până la helio-40 aveam helios-44 și multe detalii pe care le puteam înțelege cu el. Deci, ce este nevoie pentru a obține un bokeh frumos și o imagine ascuțită?

1. Absolut indiferent de ce versiune a cristalinului Helios-40 în mâinile tale: Silver Helios-40, Helios-40-2 Black, Cyclops sau noul Helios-40-2, disponibil de la instalația mecanică Krasnogorsk - toate pot învăța să cadă în claritate, dacă urmați regulile pe care le-am descris.

Helios-40 diferă de vechiul și noul Helios-40-2-rezoluție (Helios-40-2 este un pic mai mare) și de redare a culorilor (Helios-40 pentru balansul de alb în zona de galben, un balans de alb mai precis la Helios-40-2) și Cyclops este o versiune simplă a Helios-40-2 fără o diafragmă (adică, există întotdeauna setat la diafragma minimă 1.5). Ce să cumpere - o chestiune de conveniență, gust și bani.

2. Regula principală pe care trebuie să o respectați atunci când alegeți un inel de tranziție pentru helios-40 este lipsa unei papadii pe ea (microcircuitul pentru confirmarea autofocusului).

Da, ați auzit corect! Confirmarea focalizării automate este adesea o minciună, dar nu o observați, privindu-vă prin fereastra mică a vizorului. Nu cred electronica, cu helio-40 nu functioneaza!

3. Chiar daca helios-40 nu functioneaza cu vizor electronic pentru lupe si cu tot felul de ochiuri cu o crestere, minciuna se gandeste, de asemenea, la claritatea imaginii.

Odată ce am cumpărat acest lucru și mi-a fost foarte rău, după ce i-am trimis o căsătorie cu o singură lovitură. Încă o dată repet - helios-40 nu se pretează la aceste trucuri electronice, uită :)

4. Atunci, cum ar trebui să ne concentrăm? În acest moment, proprietarii de camere fără focalizarea pe ecran (modul Live View) vor fi suspin de tristețe, deoarece acest mod va ajuta la stabilirea unui cadru clar în 80% din cazuri.

Folosesc focalizarea pe afișaj cu mărire maximă - adică construiesc mai întâi o compoziție și apoi maximizez imaginea de pe ecran pentru a vedea clar, în focalizarea obiectului de care am nevoie sau nu.

5. Am lăsat 20% din căsătorie pe mâini tremurânde (în timpul filmării sute de ori pentru a păstra o greutate constantă de un kilogram) și mișcare aleatorie în timpul filmărilor.

Exercițiile pentru rezistența armelor sau utilizarea unui trepied vă pot ajuta aici. La începutul lucrului cu Helios-40, am filmat cu un trepied - Pot să spun că este destul de incomod, lipsit de tact și grele (deși trepied meu unul dintre cele mai ușoare și am muta în jurul valorii de masina). Mai bine scutura-ti mainile :)

6. Dacă ați ales încă opțiunea "scuturați mâinile, aruncați trepiedul", apoi cureaua de mână vă va ajuta să țineți camera.

În mână este mai plăcut decât pe gât, să transporte două kilograme de echipament și acestea vor fi mai bine asigurate. O altă curea de mână vă ajută să stabilizați camera și să evitați bruiajul în timpul filmărilor.

7. Toți fotografii novice speriat ca să facă portrete Aperture exclusiv 1.5 - pentru hardcore, din cauza hardcore, ea a trecut prin ea :) Aici trebuie să ne amintim că diafragma 1.5 Helios-40 este ascuțită - trebuie doar să urmezi toate regulile , descrise mai sus, și nu așezați fața persoanei în afara cercului central.

Un dezavantaj semnificativ al acestei metode este compoziția centrală inevitabilă, așa că încadrez aproape toate fotografiile din helios-40 într-un pătrat. După reducerea euforia diafragmei nebun bokeh 1.5 sfătui cu privire la diafragma pentru a muta sau mai bine 2,8 - 4. Este mai convenabil pentru a controla adâncimea câmpului, iar imaginea este în loc de filare lugubru devine adâncime nobil și ductilitate.

Încerc un gen nou: tentativă de filmare cu Kristina Kondratieva în centrul Moscovei

Prima mea publicare într-o revistă de tipărire americană sau cum am fost inspirați de imaginile prostituatelor chinezești

Deschide ușa pentru mine și voi intra și voi aduce toamna cu mine. Fotografii cu fierbinți Alexandra Cherkashina