Henry Ford este un industriaș american, unul dintre fondatorii industriei auto din SUA. El a creat prima mașină cu un motor cu combustie internă în 4 timpi. În 1903 a fondat Ford Motor, care a devenit ulterior una dintre cele mai mari companii de automobile din lume. La fabricile sale a introdus pe scară largă standardizarea și a introdus un ansamblu transportor.
Ideile sale despre organizarea muncii și producției au fost prezentate în lucrările "Viața și munca mea", "Azi și mâine", "Mișcarea înainte".
- O persoană moare când se oprește din schimbare și o înmormântare este doar o formalitate.
- Mulți oameni s-au predat mai mult decât ratați.
- Se pare că toată lumea căuta calea cea mai scurtă spre bani și, în același timp, evită cea mai directă - cea care duce prin muncă.
- Aerul este plin de idei. Ei bat constant pe cap. Trebuie doar să știi ce vrei, apoi să uiți și să faci chestia ta. Ideea va veni brusc. Așa a fost întotdeauna.
- Persoanele vechi recomandă întotdeauna tinerilor să economisească bani. Acesta este un sfat rău. Nu salvați coppers. Investește-te în tine. Nu am salvat un dolar în viața mea până când nu am împlinit vârsta de 40 de ani.
- Când se pare că întreaga lume este împotriva voastră, amintiți-vă că avionul se desprinde de vânt!
- Oamenii de succes vin cu ajutorul timpului pe care alții îl folosesc pentru nimic.
- Gândirea este cea mai grea slujbă; asta e probabil motivul pentru care atât de puțini o fac.
- Cel mai bun prieten este cel care ne va ajuta să arătăm cele mai bune lucruri din sufletul nostru ...
- Am încercat să-mi trăiesc viața așa cum mi-ar fi plăcut mama.
- O persoană are două motive de comportament - unul real și al doilea, care sună frumos.
- Timpul nu-i place să fi irosit.
- Eșecul este o oportunitate de a începe din nou, dar mai înțelept.
- Lăcomia la bani este cel mai sigur mijloc de a nu obține bani. Dar dacă serviți din motive de slujire în sine, din motive de satisfacție, care este dată de conștiința dreptății problemei, banii în sine apar în exces.
- Sunt peste tot - acești oameni ciudați care nu știu că ieri era ieri și care se trezesc în fiecare dimineață cu gândurile de anul trecut în capul meu.
- Dacă aș face doar ceea ce vreau oamenii de la mine, ei ar merge în continuare pe căruțe.
- Calitatea este de a face ceva corect, chiar și atunci când nimeni nu se uită.
- O afacere care nu produce decât bani - o afacere proastă