7 "! Era un câine, uriaș, negru ca pământ

7 ". Da! A fost un câine, uriaș și negru ca pământ ... "În acest fragment din faimosul" Câine de Baskervilles ", A. Conan Doyle a făcut o greșeală chimică semnificativă. Nume-l.

“. Da! Era un câine, uriaș, negru ca pământ. Dar niciunul dintre noi, muritori, nu a văzut un astfel de câine. Din gura ei deschisă o flacără izbucni, ochii îi străluceau scânteiere, un foc în flăcări strălucea în față și se încleșta. Nimeni în a cărui creier inflamat nu putea avea o viziune mai teribilă, mai dezgustătoare decât această creatură plină de ură, a sărit de la noi din ceață. Un caine groaznic, dimensiunea unei tinere leoaice. Gura lui uriașă încă strălucea cu o flacără albăstrui, ochii sălbatici adânc înfipți în jurul cercurilor de foc.

Am atins acest cap strălucitor, și mi-am luat mâna și am văzut că degetele mele erau de asemenea aprinse în întuneric.

- Fosfor, am spus.

A. Konan-Doyle în lucrarea sa nu a ținut cont de proprietățile chimice ale fosforului. Să gândim împreună. Fosforul strălucește în întuneric, prin urmare este fosfor alb, t. fosforul roșu nu strălucește deloc. În plus, fosforul alb este foarte toxic și probabil că ar fi dificil să îl utilizați într-un mod atât de neobișnuit de câteva ori. În plus, fosforul alb în aer este ușor de oxidat, trecând în același timp până la gradul de oxidare de 5+

7

E greu de imaginat că un câine, acoperit cu o substanță otrăvitoare și acid, poate face ceva.

Articole similare