Mașină pentru lecții de gătit
După ce am bătut-ne un om foarte ciudat și amuzant - foarte mici, chiar deasupra celor două meciuri. el a tras un sac mare pe spate, mult mai mult el însuși.
- Am fost de vânzare diverse mașini. - el însuși introdus.
- Ce fel de mașină? Arată! - Am interesat de tata.
- Aici, de exemplu, mașini pentru lecții de gătit. Butonul Nazhmosh roșu - va rezolva problema, galben nazhmosh - pentru a scrie un eseu, un verde - pentru a învăța lecțiile de geografie. Tot ce ar face și rapid - într-un minut!
- Tată, cumpara! - Am fost încântat.
- Bine, bine. Și cât de mult?
- Nimic nu este în valoare de ea! Eu nu iau bani, - a spus omul.
- Dar nu sunt în zadar, ei trebuie să fi lucrat?
- Bineînțeles. Numai în schimbul unei mașini nu am nevoie de bani. Am nevoie de creierul fiului tău.
- Ești nebună! - tatăl indignat.
- Ei bine, judecător pentru tine - zâmbind om. - De ce ar deranja dacă lecții pentru el va face mașina?
- Tată, cumpara! - Am început să cerșească tatăl său. - Și, de fapt, că creierul meu, atunci când există o mașină!
Tata se uită la mine, se opri, și a fost de acord să:
- Bine, ia creierul lui, și o afacere!
Omul a luat creierul meu și pune-l în geanta lui. Ceea ce am devenit imediat ușor atunci când golit capul meu! Atât de ușor, că am flutura în aer și a început să zboare în jurul camerei. Și dacă timpul tata nu ma prins, eu, probabil, ar fi fost în afara.
- Va trebui să-l țină într-o cușcă - a avertizat omul.
- De ce? - tată surprins.
- Pentru că el este acum o fără minte - de asta! Nu uglyadite, zboară departe în pădure, cum ar fi Birdie și să moară acolo de foame.
Tata mi-a pus într-o cușcă ca un canar. Celula a fost mic, strans - nu se amestecă! Bare, așa că am cuprins marginile, astfel încât de prindere sunt. M-am trezit în frică. A fost bine că toate astea am avut un vis! Nu-l cred, imediat m-am așezat la lecții.
1. Citiți titlul lucrării. Definirea genului și tema.
2. De ce este eroul din poveste trezit în frică?
3. Ce vezi tatăl, omule amuzant, băiete? Spune-mi.
4. Identificați ideea principală a lucrării.