7 mituri despre donarea de sânge

Atunci când donarea de sânge poate fi ceva pentru a prinde.

Donarea de sânge este absolut sigur pentru donator. stație de transfuzie de sânge prevăzută cu un echipament de unică folosință, sterile, precum și sistemele individuale. Seringi și ace de unică folosință și a deschis numai în prezența pacientului. După utilizare, acestea sunt utilizate.

Donarea - este dureros și lung.

Doneaza (sau donații) - este o procedură foarte simplă, și se simte că este comparabil cu recoltarea sângelui dintr-o venă, care este practic fara durere. Eliberarea de sânge integral în mai puțin de 15 minute, componentele sanguine de colectare nu durează mai mult de cincisprezece ore.

Am un tip de sânge comun, nu este nevoie de sângele meu.

Nu este adevărat. În cazul în care distribuția de grup sanguin, medie și destinatari (care necesita transfuzii), cu un astfel de grup va fi mult. Sângele tuturor grupurilor - comune și redkih- necesare în mod constant.

Donarea este donații dăunătoare, regulate fac ca organismul sa produca sange in cantitati mari. Donarea este dependenta.

Donarea nu este toxic asupra organismului uman sănătos, și donații nu poate fi dependenta, deoarece corpul uman este evolutionarily adaptat la vărsări de sânge. Mai mult decât atât, donarea și au beneficii de sănătate. Donatiile reduce vâscozitatea sângelui, creșterea vâscozității, de asemenea, duce la formarea de cheaguri de sânge. Mai mult decât atât, studiile efectuate în țările europene arată că riscul de atac de cord donator semnificativ mai mici decat cei care nu au donat sânge.

Sânge - aceasta este o parte a mea „I“. Cineva să rătăcească o parte din mine, ea va primi obiceiurile mele sau credințe.

Sângele nu poartă informații despre obiceiurile, credințele și convingerile donatorului, aceasta este o iluzie. Dar, sânge conține informații despre modul nostru de viață - ea ne poate spune despre infectiile virale, care trăiesc în corpul de fumat și alcool.

Sunt dispus să doneze sânge numai în situații de urgență, cum ar fi atacurile teroriste sau accidente de avion.

Aceasta este o concepție greșită periculoasă. caz de urgență poate avea loc în orice moment și în orice moment. donarea de sânge și componentele sale nevoie de ceva timp, și poate fi nevoie de sânge imediat. Pentru a asigura o aprovizionare constantă a sângelui și a componentelor acestuia pot, nu donatori „situaționale“ numai regulate. Mai mult decât atât, pentru persoanele care suferă de boli rare și grave, boala - este un caz extraordinar.

Donatorii și destul de bine, și nu-mi pasă.

Nu este adevărat. Țara ar trebui să fie de cel puțin 40 de donatori la 1000 de locuitori pentru a avea suficient sânge pentru toți care au nevoie. În România, cifra este mai mică de 14 de donații la 1000 de locuitori, iar sângele donatorului ar putea avea nevoie de cineva.

Găsiți cel mai apropiat punct de donație, vă rugăm să vizitați Departamentul de Sanatate din Moscova. Sângele tău poate salva viata cuiva!

articole similare