Alexander Bashlachev simbol tragic al unei întregi generații care Grebenshchikov numita „generație de oameni de serviciu și de străjeri“, a scris aproximativ 70 de poezii. Dar a fost suficient pentru a istericii și imaginile poeziei sale, comparativ cu Esenin și Visoțki. Bashlachev a murit în cel mai ușor anul de restructurare, dimineața devreme din fereastra apartamentelor Leningrad. Obosit de viață, obosit nedreptății ei, care a simțit fiecare nerv al său gol, odată ce a spus, „poeții din lume, după liniile de a pune semnul este sângerarea“ ...
„WP“ este o dovadă a vieții poetului român, care a împărtășit soarta tragică a multor colegi scriitori.
1. Alexander Bashlachev născut în Cherepovets, 27 mai 1960, în familia a site-ului fabricii și profesor șef de chimie. La vârsta de patru ani ar putea multiplica numere mari. În clasa sa, în cazul în care au fost aproximativ 40 de persoane, Bashlachev a produs un almanah. Esenina și adorat Visoțki. În profesor clasa a 7-a Homeroom ea a spus că ea vrea să devină jurnalist. În 10 clasa a învățat să cânte la chitară.
2. După un an după liceu de artist într-una din casele de cultură, Bashlachev a aderat la facultatea de jurnalism a Universității de Stat din Ural. Departamentul local al jurnalismului a fost considerat a treia forță din țară, după Universitatea de Stat din Moscova și Universitatea de Stat din Leningrad. Colegii de clasă killability Bashlacheva, să învețe limba germană, „auzi“ alte limbi. Sensul cuvintelor pe care le știa limba engleză de sound-ul lor, tradus din limba engleză, fără să știe. Cum să-și amintească prietenii, el se simte foarte subțire de sunet silabă din cuvinte, intonațiile. Bashlachev a dezvoltat structura lui verset, potrivit căruia fiecare cuvânt trebuie să curgă lin de cel anterior, iar linia întâi trebuie să nu aibă legătură rimă și sens.
5. Bashlachev a început să conducă viața unui trubadur, rătăcind cântăreț și poet, rătăcește orașele și satele românești, oprindu-se pentru o noapte în apartamente familiare. Nefiind capabil de a sparge in scena, a dat incaperilor - concerte pe apartamente, în care au fost umplute zeci de oameni. El absolut nu a vrut să se mute într-un anumit nivel profesional, cu toate că în ceea ce privește darul poetic a fost „pe mai multe niveluri“ de mai sus, apoi rockeri. El a spus că cântece și poezii vin la el din nou, făcând semnul acesta. In timpul performantelor degetelor sale au fost de multe ori în sânge, așa că Bashlachev „smulgere“ însuși, lovind ascultătorii lui confesional. „Întâlnirea cu omul, care prin natura este un dar, și cine știe cum să folosească dă impresia ca și cum ar privi în arderea focului. Această căldură internă, sufocare fluxul funcționează întotdeauna greu pe oricine altcineva, nu poate să nu acționeze. Acesta este darul, darul lui Dumnezeu, este, la toate, doar una dintr-o sută de mii îl aduce în minte „, - a spus despre el, Boris Grebenshchikov.
6. Unul dintre concert casa lui Alexandru a dat apartamentul Alla Pugacheva. Apoi, sosesc în Cherepovets, el a arătat rândul său familiar coperta pașaportului, care, potrivit acestuia, au fost desenate de inima Diva mână și o picătură de sânge. cadou Poetic Bashlacheva apreciat Andrei Voznesensky și Yevgeny Yevtushenko. Ultimul răspuns cu entuziasm despre Bashlacheva în lucrarea sa „Antologia poeziei ruse“, care a fost imprimat cu mare succes la sfârșitul anilor 1980, în populara în acei ani, revista „Ogonyok“.
8. Trupe preferate Alexander Bashlacheva a fost "The Doors". Liderul său, Jim Morrison, un poet american genial, precum și Bashlachev a murit la 27 de ani. Se crede că este - o dată fatidică pentru poeți, mulți artiști, muzicieni.
9. Cel mai faimos compoziție Bashlacheva considerat „clopotele de timp“. La concertele din fața prietenilor și oameni la întâmplare el a vorbit cu o brățară de clopote pe o mână și trei clopote pe piept. Marea majoritate a poezii și cântecele sale Bashlachev create cu mai puțin de doi ani - începând din vara anului 1984 până în primăvara anului 1986. aproape nu a scris înainte de moartea sa. Și numai reciclate lor cântece vechi. Cu puțin timp înainte de moartea sa a apărut în filmul cult „The Rock“, în regia lui Alekseya Uchitelya, dar apoi a cerut să taie toate scenele cu participarea lui.
Griboyedov vals
In ferma de la distanță „Victory“
A existat un ponosit vechi „ZIL“.
Și când a fost Stepan Griboedov,
Și pe „ZIL“, a condus apa.
El a făcut față cu munca perfect.
El a fost beat ca de obicei.
Pe scurt, el a fost un om obișnuit
Griboyedov purtător de apă Stepan.
După baie, a alergat la dansuri.
Și eu sunt femeile cu degete până în prezent,
Dar era în sat cu o sesiune
hipnotizator remarcabile.
SPAT pe o scenă mică
El a lucrat literalmente minuni.
Oamenii au exprimat îndoieli,
Și se uită ochii femeilor.
El a râs peste poporul întuneric.
Și apoi, pentru a verifica frauda,
Din ultimul rând de trandafir
El a mers cu calm pe scenă,
Și îndată a fost lovit
ochi experimentat hipnotici,
Ca cuțit finlandez cizelate.
Și plutea o față familiară.
Și am visat un vis fără precedent -
El a văzut cerul de la Austerlitz,
El nu a fost Stepan, și Napoleon!
El a văzut echipele lor.
El a auzit bubuitul focului
Și alți oameni au observat că bannerele
În ocularul telescopului.
Dar este ușor să evalueze situația
Iar mișcarea brațului de putere
Am comandat începutul de luptă
Și a trimis să atace pe raft.
Tocită pasiune fierbinte,
El thrashed în tamburul regimentului.
El a fost furios Bonaparte
Sang kernel și luptă flacără
Bătute și dușmanii săi.
El a scuipat cuvintele rugăciunii
zei nefamiliare franceză.
Asta e tot. Lupta este de peste. Victory.
Inamicul este învins. Gărzile de Sabat!
Stepan clătinat Griboyedov,
Și a zburat capriciu minut.
SPAT pe scena raykluba
El a stat ca în picioare încă.
Și peste el arată dinții galbeni
hipnotizator remarcabile.
El sa întors acasă în seara
Și s-au înecat apă de ploaie până dimineața.
De-a lungul miros de imaginată mitraliilor
Și peste tot strigat „Ura!“
Ei au realizat doar miercuri.
Ușa a fost rupt și a intrat în casă.
Și avem un purtător de apă Griboyedov,
Zâmbind, în căutarea de bucla.
Se uita cu ochii albaștri.
Tricornul a căzut din mâinile lui.
Și a fost umplut cu lacrimi
strat gri Imperial.
Dușmani au ars nativ colibă
In seara asta - rece diavolesc.
Deschide ușa, gazda, un fost soldat!
Lasă-mă să plec încălzească, mi-e frig,
Dușmani au ars coliba mea maternă.
Reticulul Crucii Adevărat,
Tu tăcere mine scaun podvinesh
Și vă expune samovar pe masă,
Pe un șervețel scrobită curat.
Și a obține unul dintre rolele cuptorului,
Cu clești lungi guvernați abil.
Tu du-te în dulap, cheile zabryakayut.
Înapoi la sticla de jumătate de litru prețuite.
Voi juca pe muzicuta ta.
Trehryadku rupt inima ta.
- Ce stai ca pe o pictogramă?
Haide, haide, trebuie să danseze, plyashi, trebuie să danseze.
Când înghit gândurile mele de hamei
Și „Ziua Victoriei“ nu am terminat,
Atunci mă va pune în pat,
Apoi, ea se află în liniște în jos pe margine.
O oră mai târziu, mă întorc înapoi la perete.
Probormochu cu un rânjet vinovat:
- Nu sunt un soldat. De ce crezi pe mine?
Am mințit pentru toată lumea. colibă nativ Intact.
Și are tot ce - ceas și un aspirator.
Și există suficient confort.
Am mințit - Nu e frig!
Da, mers pe jos doar trei minute.
Este cunoscut pentru scopul vizitei mele -
Pentru a dormi cu un vecin, o văduvă.
Și tu răspunzi: - Nu e nimic.
Și în tăcere clătină din cap.
Și apoi am Coy atunci înțeleg
Și Coy ca regreta serios.
Și eu te imbratisa mai puternic
Și vă voi încălzi până la decongelare.