Aceasta este una dintre cele mai comune, simple, dar greșelile teribile pentru un străin, recent sosit în Italia. Mulți oameni cred că este amuzant pentru a vedea fața italianului după cuvintele „Eu mănânc spaghete cu ketchup.“ Exista riscul de a rula nu numai pe răspunsul antiemetic la interlocutor, dar va pierde pentru totdeauna Am tot respectul față culinar, care ar putea avea ca un nou prieten.
De îndată ce vorbești fraza, indiferent cât de mare bucătar nu ar fi în bucătărie, nu ar alege să gust ceva de mâncare mare în restaurant, părerea ta gastronomica nu va avea din nou implicații pentru italian. Și în cercul de prieteni te vor reprezenta ca „ceea ce este consumul de paste cu ketchup.“ Și va fi însoțită de un aspect „, el nu înțelege nimic, lăsați-l» (niente ONU Non capisci, stare lascialo).
2. Nu întreba, „De ce este mama ta atât de des de asteptare?“ O greșeală teribilă și ireparabil. În Italia, nu există nici unul care ar da mai multe motive de mândrie sau de teamă, decât mama. Mama știe totul și poate face totul. Nu contează vârsta italian, el va fi întotdeauna în umbra mamei sale. (Cu toate că acest lucru este valabil mai mult la bărbați decât la femei. Faptul că există o anumită vârstă la care italience merge de la fiica la descărcarea de gestiune a mamei, indiferent dacă ea are copii).
Faptul că mama mi-a spus, nu susțin, ea știe întotdeauna mai bine, pentru că e mama mea. mama italiană în ciclul de mijloc în fiecare zi sau aproape în fiecare zi, sau mai mult de o dată pe zi (în funcție de cât de departe la sud de localizarea în Italia, și locația în măsura în nord de fiul ei).
Deci, dacă doriți să câștige favoarea italian, nu critica pe mama ei și obiceiul ei de apel în mod constant și trimiterea pachetelor cu alimente. Mai bine să întreb: „Ce ciudat că mama mea încă nu a sunat, vreau so sun?“ Sau „Am de gând să meargă un pic, astfel încât să puteți vorbi cu ușurință la mama mea, deoarece ea solicită mereu în acest moment.“ Și chiar mai bine - „Dă-mi telefonul atunci când o sun pe mama, vreau să-i spun salut.“
Și amintiți-vă, există expresia „mama ta“, doar o „mamma“, deoarece mamelei italian - o mamă universală, și a ta, de asemenea.
Dacă nu doriți să se găsească într-o poziție dificilă atunci când toate barele de vizitatori, veți vedea ca un tip ciudat, comanda Macchiato (macchiato pronunțat). Acest espresso cu spumă de lapte (pentru miezuri poate fi prea puternic). Cappuccino, ordine numai dacă este dimineață. cappuccino potabilă după o anumită oră - formă proastă, de asemenea.
4. Continua tema gastronomică. Niciodată să nu spui: „În Italia, mananca doar pizza și paste.“ Pe acest adevăr italienii ar putea fi ofensat. În Italia, deși cea mai mare parte mănâncă paste și pizza, dar multe specii! Pizze sunt diferite de la regiune la regiune, numărul de sosuri pentru paste mult mai mult decât ne putem imagina, dar nu italian este ca paste și pizza. Amintiți-vă că italienii nu percep. Este mai bine să spunem: „Bucătăria italiană este delicios! Și cum aș putea trăi fără bucătăria italiană înainte? Vei vedea, odată ce italienii te percepe ca o persoană versat în viață, și poate fi chiar invitat la o ceașcă de cafea.
6. Din nou despre alimente. (Da, aceasta este o temă foarte importantă în viața italienilor). Dacă sunt bine versat în vinuri, carne, brânzeturi și ulei de măsline, și poate chiar au încercat în alte țări, uita despre asta. Într-adevăr, în Italia, toate produse mai bune decât în toate celelalte țări (în cel mai bun caz, asa spun italienii). Nu pierdeți timpul și nu încerca să dovedească faptul că vinurile franceze sunt delicioase, brânzeturi olandeze - ca o referință, și ulei de măsline, puteți cumpăra întotdeauna spaniolă.
Italienii încă mai pot concura cu locuitorii Uniunii Europene, dar restul lumii nu înțelege nimic în mâncare, băutură sau altceva. Și dacă ați făcut o greșeală de la începutul listei, atunci opinia ta nu va fi luată în considerare și mai mult. Și chiar orice cuvânt pe care îl poate fi întors împotriva ta vorbite.
Acesta este un subiect delicat, ca și cum ai acuza pe italieni. Prin urmare, este mai bine să facă alte greșeli, dar nu asta. (În cercul de prieteni poate glumi despre acest subiect, dar este mai bine să se abțină, pentru că vei fi mereu străin pentru ei).
8. Un punct mic, care poate părea ciudat să nu automobiliștilor. Această manie cu care italienii sunt întotdeauna vorbesc despre cât de mulți litri de benzină de cheltuieli / masina ta. Este chiar posibil ca într-o zi ieși din tine și să strige: „Da, ce-ți pasă ce fel de gaz kilometraj această mașină!“ Nu fi atât de receptiv, toate explicate prin faptul că benzina în Italia, și într-adevăr, în toată Europa, scump - aproximativ 1,40 € pe litru.
9. Amintiți-vă că „a trăi nu departe de Moscova, doar 1,5 ore cu avionul“ - este menit să trăiască foarte departe. Italienii ceva situat mai mult de o oră de mers cu mașina, este „o altă lume.“ De exemplu, distanța dintre Torino și Asti - este de numai 40 km. Dar locuitorii din Asti și Torino, cred că ei trăiesc departe unul de altul și sunt foarte diferite între ele. În Italia, totul este foarte aproape împreună, astfel încât există conceptul de „aproape de departe“ este foarte diferită de a noastră.
10. Această eroare nu poate fi atât de nepoliticos. Cu toate acestea, toate poveștile despre educația dumneavoastră superior poate fi percepută ca o glumă, dacă spui dintr-o dată că nu a citit Divina Comedie a lui Dante. Arăți ciudat sau chiar cred că, odată cu educația într-adevăr rău. Este inutil să susțină că, în România, un număr mare de scriitori și poeți din întreaga lume. Neascultate va fi confirmarea faptului că ai citit intregul „Razboi si Pace“ Tolstoi sau „Crimă și pedeapsă“ de Dostoievski. Tu pur și simplu nu înțeleg. De asemenea, nu pierde timpul pentru a explica faptul că în școala noastră nu predau limba latină, este posibil, pur si simplu nu ar crede.