Am dat seama că cel mai bun mod de a realiza ceva - este de a găsi pe cineva care este deja trăiesc în ceea ce doriți să realizeze și ușor să-l imite. Știind că Isus este întruchiparea masculinității, în viața de noi toți trebuie să ne străduim să fim ca El. Adevărul este că cel puțin o posesie parțială a caracteristicilor lui Isus ar fi un triumf mare pentru noi.
Cu care se concentrează, în căutarea noastră de excelență, aici sunt cele 10 caracteristici ale omului ideale, pe care ar trebui să emuleze și că ar trebui să cultive:
1. Omul perfect se straduieste sa fie plin de compasiune. „Văzând mulțimile, I sa făcut milă de ele, pentru că erau necăjite și neajutorate, ca niște oi fără păstor.“ (Matei 09:36).
Isus nu a evitat, în scopul de a ajuta oamenii. De fapt, el a fost în căutarea pentru ei, și să ofere compasiune. Pentru unii, a fost o vindecare fizică, iar un altul a fost nevoie de ajutor spiritual. Oricum, Isus a avut întotdeauna timp pentru a observa persoana ranita si compasiunea Lui l-au condus la faptul că pentru a le ajuta.
Pentru a fi un om perfect, trebuie să ne deschidem ochii pentru a vedea unde putem arăta compasiune. În lumea noastră narcisist trebuie să se oprească și să acorde o atenție la durerea în viețile altora.
2. Omul perfect se străduiește să fie un slujitor. „Căci Fiul Omului nu a venit să fie servit, pentru a fi servit, ci să slujească și să dea viața ca răscumpărare pentru mulți“ (Marcu 10:45).
Isus a fost un slujitor perfect. În ciuda faptului că a avut puterea de a domni peste tot, se arată doar atitudinea opusă, belittling-te și slujirea celorlalți. Se afișează smerenie la cel mai înalt nivel, el a spălat picioarele ucenicilor Săi, El a spus: «Pentru că Eu v-am dat un exemplu, ca și voi să faceți cum am făcut Eu» (Ioan 13:15).
Omul ideal dacă înțelege că succesul se bazează pe un derivat de serviciu pentru ceilalți. Succesul și fericirea - este „efecte secundare“ de dăruire personală de mai mult decât mine, acesta este un produs de a predare personal la dorința de a sluji altora.
3. Omul perfect iubește. „Nu există dragoste mai mare decât aceasta, ca cineva să-și dea viața pentru prietenii săi“ (Ioan 15:13).
dragostea lui Isus a fost evidentă prin lucrările sale de compasiune și de servicii. Cea mai mare manifestare a dragostei Sale a fost jertfa Sa pe cruce, când El a purtat păcatele noastre asupra Sa, ca noi să trăim. Isus a spus că, de fapt, pentru dragoste în noi va fi văzut că suntem ucenicii Lui (Ioan 13:35).
Isus ne învață cum să fie omul perfect și cum să-și iubească soția (Efeseni 5: 28-33), și cum să ne iubim aproapele (Marcu 12:31). „Și acum rămân aceste trei: credința, nădejdea și dragostea; dar dragostea este cea mai mare dintre acestea. „(1 Cor. 13:13). Omul ideal - un om iubitor.
4. Omul perfect vrea proschat.Iisus a spus: „Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac“ (Luca 23:35).
Dintre toate minunile Lui, eu cred că acest act de iertare dintre cele mai uimitoare. Chiar și printre toate durerile Lui, într-o situație în care cineva s-ar fi gândit la răzbunare, „Ochi pentru ochi“, Isus a avut capacitatea de a ierta pe cei care l-au rănit în momentul suferinței Sale.
Pentru a fi omul perfect, trebuie să ne ierte. Dacă nu suntem în stare să ierte - aceasta înseamnă că nu-mi place. Dacă nu ne place - atunci noi nu suntem ucenicii Lui.
5. Om Perfect printsipialen.Iisus întors și a zis lui Petru: „Înapoia Mea, Satano! sunteți o piedică pentru mine! pentru că ei nu se gândesc la lucrurile lui Dumnezeu, ci lucrurile oamenilor. „(Matei 16:33).
Principiul, să spunem lucrurilor pe nume - Isus a fost îndrăzneț și imparțial, holistică în veridicitatea lui.
Pentru a fi complet sincer - este dificil, mai ales în raport cu cei care sunt cel mai aproape de noi. Dar în Isus vedem o veridicitate directă față de toți cu care a interacționat, ucenicii Săi, liderii religioși și cei care sunt doar pentru scurt timp intersectat cu el.
Integritatea om perfect de mai sus reproș; nu trebuie să ne fie frică să spună adevărul. Fii principii holistice om care are; lasa dvs. „da“ să fie „da“ și „nu“ - „nu“ (Matei 05:37).
. 6. barbatul ideal care arată afecțiune „Lăsați copiii și nu-i opriți, să vină la mine; căci este împărăția cerurilor“ (Matei 19:14).
Au fost momente când Isus a folosit cuvinte dure, dar el știa când era necesar și sensibilitate.
Copiii par să place să vină la El și El a vrut să fie sigur că ucenicii Săi nu le-ar lăsa. bunătatea Lui îngânditor și a fost vizibilă atunci când a vorbit ucenicilor săi, mama sau alte femei. Dar când a învăța o lecție pe cineva sau de a pune accent pe formare, el știa că a trebuit să adauge rigoare și a făcut acest lucru doar pentru un anumit scop.
7. Omul ideal este dedicat și sa angajat să idee.On a mers mai departe și a spus: „Tatăl meu! Dacă este posibil, lăsați paharul acesta să treacă de la mine; Cu toate acestea, nu cum voiesc Eu, ci cum voiești Tu „(Mat. 26:39).
Isus nu are absolut nici o lipsă de dăruire. Oriunde ar fi el și cine a fost - el a fost întotdeauna angajat la obiectivele sale. Până la tortura fizică, el știa că era singura modalitate de a plăti pentru păcatele tuturor oamenilor (scopul său final), iar el a rămas fidel gol, chiar și atunci când misiunea sa părea de nesuportat.
Un om perfect are o credință profundă în angajamentul său. La fel ca Isus, trebuie să avem cea mai mare se concentreze pe realizarea obiectivelor noastre, deci nu ne putem abate de la calea și a finaliza cu succes afacerea noastră.
8. Omul ideal este pacient. „La pacientul este de mare înțelegere, dar pripită a spiritului înalță nechibzuință“ (Proverbe 14:29).
De-a lungul Evanghelii, Isus apare în mod clar pentru noi ca un om foarte pacient. El a fost înconjurat de studenți care l indoiau în mod constant, fariseii, care-l atacă în mod constant, și mulțimile uriașe pe care nu-l lase în pace. În ciuda toate acestea, el a păstrat calmul său și să răspundă la fiecare individ.
Omul perfect este pacient, ca un agricultor de așteptare pentru rodul prețios al pământului pentru el, și îndură atâta timp până când primește ploaie timpurie și târzie (Iacov 5: 7).
9. Omul perfect în controlul de sine, „Pentru Marele nostru Preot poate înțelege slăbiciunea noastră: la urma urmei, când a trăit pe pământ, el a fost ispitit în același mod ca și noi, dar nu păcătuim.“ (Evrei 4:15 traducerea modernă.).
Isus a fost un om, El a fost ispitit în toate felurile, la fel ca și noi. El a petrecut timp în pustie, fiind ispitit de diavolul, care-l oferă produse alimentare, putere, putere și mai mult. Isus de a controla dorințele sale și să se supună Tatălui lor. Da, îi era foame și a vrut mult mai mult, dar cel mai dorit să se supună voinței Tatălui, și să-și îndeplinească scopul pentru care a venit.
Omul perfect în controlul de sine și suficient de disciplinat pentru a capta fiecare gând și subordonat să rămână pe drumul cel bun și ajunge până la sfârșit (2 Corinteni 10: 5).
10. Perfect Omul se străduiește pentru perfecțiune în Hristos. „Voi fiți dar desăvârșiți, după cum și Tatăl vostru cel din ceruri“ (Matei 05:48).
Omul perfect caută să imite pe Isus. O persoană nu poate atinge niciodată perfecțiunea, dar, în mod constant eforturi pentru ea, poate fi foarte aproape de dorit.
Albert Einstein a spus: „Perfecțiunea de mijloace și deplasarea de goluri par - problema noastră principală.“ Omul ideal dacă își dă seama că scopul lui - să imite pe Isus, conștient de caracteristicile sale și să-L imite în comportamentul - este, probabil, cea mai scurtă cale spre perfecțiune.
Lumea nu are nevoie de mai multe modele; el are nevoie de mai mult de Isus - un model perfect.