camere cu ferestre fotografiind - probabil una dintre cele mai dificile sarcini în fotografie imobiliare. interval dinamic ridicat, care se obține datorită interiorului dim casei, iar lumina zilei contrastante, creează probleme cu expunerea.
Există mai multe moduri diferite de a face fata cu gama de mare dinamică (brights luminoase și întunecate închise). Iată câteva opțiuni pe care m-au ajutat când am început fotografierea de proprietate.
1. Flash
Eu încă mai cred că cel mai simplu mod de a clipi pentru a echilibra iluminat. Ce ar putea ajuta blițul? Ați stabilit expunerea iluminarea fereastra camerei. Dar când ferestrele arata bine, camera este prea întunecată.
Acum, adăugați pur și simplu o cameră de lumină, folosind Flash și făcându-l suficient de iluminat interior pentru a se potrivi ferestrele de expunere.
Cel mai simplu mod de a face acest lucru - pentru a pune un flash pe aparatul de fotografiat și trimite-l direct la tavan. Este de dorit ca epidemia a fost stabilită la putere maximă. Ia-o fotografie. Această metodă lumina în mod semnificativ o cameră și să-l mai aproape de cea a peisajului în fereastra de iluminare.
2. Închideți jaluzelele
Bine, această metodă este, probabil, prea simplu, dar în unele din alte imagini mele el este util pentru mine. Uneori trebuie să perdele au fost deschise, iar potențialul cumpărător ar putea aprecia punctele de vedere ale ferestrei.
Cu toate acestea, de foarte multe ori în afara ferestrei nu este nimic remarcabil. De exemplu, există un gard, casa vecinului poate fi văzut, situat foarte aproape, căi ferate sau alte puncte de vedere nedorite. În acest caz, mai bine să obloanele doar ferestre.
Când închideți jaluzelele, se va elimina aspectul inutile și pentru a reduce foarte mult gama dinamica.
Am fotografiat această cameră cu perdele închis pentru cel mai bun echilibru al luminii, specii nedorite în afara ferestrei nu a existat
cartografiere 3. Tone
Tone de cartografiere - modul cel mai evident pentru a face față cu interval dinamic ridicat, la fel ca în cazul nostru. Aceasta tehnica presupune fotografiere trei fotografii (una închisă, cealaltă cu expunerea corectă, iar a treia lumina), precum și utilizarea de software special care ar crea în cele din urmă imaginea cu iluminare echilibrată și umbre.
Tehnica de cartografiere ton este mai popular în rândul agenților imobiliari și potențialii cumpărători decât printre fotografi. Fotografi profesioniști nu le place de fotografiere HDR, dar eu cred că nu este nimic în neregulă cu HDR-imagini cu o cantitate mică de acest efect.
4. organic HDR
„Organic HDR“ eu numesc o situație în care o imagine a fost luată cu o expunere medie (ferestre ușor supraexpusă, camera subexpunere din contra), și apoi pentru prelucrarea acestuia, folosind Lightroom. Rezultatul este o lumină din spate și subliniază umbrele.
Uneori mă numesc „să facă șpagatul“ în Lightroom datorită faptului că iluminarea cursorul în mod constant merge la stânga, și umbrele întinse cursorul spre dreapta.
De obicei, prin acest lucru dă un rezultat foarte natural, care este mult mai bună fotografiere între paranteze. Imaginea neprocesat oferă, de asemenea oportunități nelimitate pentru corectare, și de a lucra cu ea dă rezultate excelente.
Punct de aliniere 5. Așteptați
O metodă de rezolvare a problemelor cu un interval dinamic - să aștepte pentru punctul de aliniere. punctul de aliniere - momentul în care lumina din exterior coincide cu strălucirea iluminatului în cameră (acest lucru se realizează, de obicei, la amurg și zori).
Aceasta este o soluție foarte bună pentru mulți fotografi, ca și exteriorul clădirii arată cel mai bine în timpul modală, deci face fotografii în interior, în aproximativ aceeași perioadă - o decizie foarte profitabilă.
În practică, fotograful nu poate obține o acoperire bună pentru fiecare imagine. Agenții imobiliari de multe ori comanda face fotografii în timpul orelor când iluminarea este teribil. Cu toate acestea, dacă aveți o șansă de a face fotografii la un moment bun, să acorde o atenție doar la punctul de aliniere, și toate vor ieși perfect.
Am observat că punctul de aliniere apare mai bine dacă ați face mai întâi o imagine a interiorului, și apoi se trece la exterior. Prin urmare, dacă aveți de gând pentru a trage la asfințit, mai întâi să ia o imagine a interiorului, iar când ați terminat, pentru a primi momentul perfect pentru un regim de fotografiere cu cerul albastru închis și iluminarea caldă a casei.
6. Lăsați dispersia luminii
O altă opțiune - trebuie doar să lăsați lumina în ferestrele pentru a disipa. Este o practică populară în portrete. Dispersia fundal oferă un aspect luminos instantaneu și aerisite, care este foarte potrivit pentru fotografierea imobiliare.
Nu aș folosi neapărat această tehnică de fiecare dată și nu au făcut acest lucru, în cazul în care punctele de vedere sunt principalele caracteristici atunci când vinde o casă. Cu toate acestea, dacă nu se poate face casa arate luminos și curat, este o opțiune.