1. Fără capacitatea de a se bucura de victoriile lor
Dar orice medalie are reversul. Persoanele care suferă de perfecționism, nu au știut cum să se bucure de victoriile și realizările lor. Odată ce acestea ajung la ținta dorită, începe să pară nesemnificative. Am avut o asociere cu Sisif. După cum vă amintiți, el rostogolește în sus o piatră grea, și odată ce a ajuns în partea de sus, și se pare că este timpul să se bucure de victorie, piatra rostogolește din nou ... și, în cazul unui perfecționist, el însuși să-l și împinge ...
De exemplu, eu știu o fată care a vrut într-adevăr să ofere o primă sesiune bună. Dar când ea, după nopți nedormite a trecut sesiune foarte bine, ea a început să simtă că nu este atât de deja că este un mare merit, mulți au fost cinciari, și ar putea să răspundă mai bine ... Din fericire tratamentul acestui simptom este destul de simplu - trebuie doar să învețe să aprecieze victoria lor și se laudă pentru realizările lor.
2. maximalism Infinit
Un alt remediu simptom nu este atât de simplu - este perfecționism nelimitate. poziția de „totul sau nimic“. Universul perfectionist este simplu: persoană acționează corect sau greșit, bun sau rău, eveniment de succes sau dezastruoase. Shades, nuanțe lipsesc.
Atunci când un perfecționist ia cu privire la orice loc de muncă, pentru a îndeplini toate perfecte și dedică tot timpul. Prietenii începe să uite cum arată, și el chiar și uită totul. Este prea scump, în această situație costă perfecționismul? Este posibil, deși nu perfect, dar destul de bine și de a efectua cu acuratețe locul de muncă, fără a sacrifica tot restul vieții sale.
Antidot în acest caz, poate fi un citat mare Voltaire „Mai bine - dusmanul binelui“.
3. Frica de eșec
Dar, cu următoarele simptome pentru a lupta cele mai dificile - este teama de eșec. „Cum se poate realiza idealul, dacă sunteți undeva pierdut?“ - gândire perfecționist tipic. El pare un dezastru dacă se întâmplă că mai rău decât ceilalți, și el deține funcția de „dacă nu încerc, atunci nu pierde.“
Tratamentul acestui simptom necesită voință și curaj. Trebuie să se înțeleagă că eșecul - un moment inevitabil și important al vieții noastre. Falling, învățăm să meargă, murmur, să învețe să vorbească. Se repetă cuvintele mele de Nietzsche: „Ce nu te ucide te face mai puternic“, și de a face ceea ce a visat mereu, dar s-au temut să încerce. De exemplu, înregistrați-vă pentru cursuri de gătit, începe o afacere, sau de a scrie o carte. Amintiți-vă că cel care se teme de a lovi mingea, nu a marcat un gol!
Dacă diagnosticați în perfecționismul lui, sper ca sfaturile mele vă va ajuta în tratamentul simptomelor nedorite. Și, indiferent de diagnostic, nu uitați să se bucure de viață, să se laude pentru realizările lor și să nu fie frică să eșueze. Câștigătorul nu este cel care nu a căzut, iar cel care, după ce toate au reușit să urce cascade!