8 condiții de pronunțând "La ilaha illyaLlah"
Declarația de credință „La ilaha illyalah“ (Nu există nici un dumnezeu afară de Allah) - primul lucru care definește un musulman, dar nu se limitează doar la rostirea acestor cuvinte, aceasta este a crede inima aceste cuvinte se află adevărul. „La ilyahha illyalah“ - este cheia pentru paradis. Spunând shahadah presupune îndeplinirea anumitor condiții:8 condiții "La ilyahha illyalah":
1. Al-ILM - cunoaștere.
2. Al-Yakin - încredere.
3. Al-Ikhlas - sinceritate.
4. Al-Sidqi - veridicitate.
5. Al-mahaba - iubire.
6. Al-inkyyad - supunere.
7. Al-KABUL - acceptare.
8. bit tavagit Al-Quafr - negarea politeismului.
1. Cunoaștere (al-ilm) - opusul ignoranței.
Oricine rosteste șahada, ar trebui să știe ce înseamnă și atrage după sine o expresie. Această cunoaștere ar trebui să fie în inimă. Dacă o persoană spune „La ilaha illyalah“ fără știrea flushed sale, el nu îndeplinește această condiție.
Shahadah implică cunoașterea lui Dumnezeu, închinarea conceptului și înțelegerea fundamentale ale Islamului. Această cunoaștere conduce pentru a finaliza prezentarea și direcția intențiilor sale Tolko la plăcerea lui Allah Atotputernicul.
Coranul spune: știu că nu există nici un dumnezeu afară de Allah (47:19).
Mesagerul lui Allah (pacea fie asupra lui) a spus:
„Oricine se întâlnește Allah, fără a atașa ceva la El, va intra în Paradis.“
El a cărui cuvinte trecut au fost: „La ilaha ill-Allah“, va intra în Paradis ".
2. Al-Yakin - încredere - opusul îndoielii.
Persoana nu trebuie să se simtă nici o îndoială cu privire la mărturia credinței, credința lui în ceea ce spune el, inima trebuie să fie ferm. Allah - este unul, și nimeni nu este demn de adorare, cu excepția lui Allah.
Coranul spune: „credincioșii nu sunt numai cei care cred în Dumnezeu și în trimisul Său și apoi îndoială“ (49:15).
Un Hadith spune: „Mărturisesc că nu există nici un dumnezeu afară de Allah și că eu - mesagerul lui Allah, iar dacă sclavul se întâlnește Allah, fără a pune la îndoială aceste cuvinte, el va intra în Paradis cu siguranță.“
3. Sinceritatea (Al-Ikhlas) - opusul eschiveze.
Sinceritatea este de a evita spectacol și toate acțiunile sale directe numai pentru mulțumirea lui Allah. Omul nu este capabil să inducă în eroare Cel Prea Înalt, care vede și știe și care arată nesinceritatea, el doar execută în marele păcat de ipocrizie în fața lui Allah.
Coranul spune: „Spune:“ Eu sunt poruncit să se închine lui Allah, credința purificatoare înaintea Lui „(39:11).
Shirk - opusul de sinceritate. Insincere cu Allah va împărtăși sinceritate între Dumnezeu și alți dumnezei falși, și închinare este merge în politeism.
Coranul spune:
„Spune:„Mă închin lui Allah singur, răzuire în fața lui credință. Cult, în afară de El, ceea ce doriți „(39:14)
Un Hadith spune: „Cei mai fericiti oameni (în Ziua Judecății) - sub mijlocirea mea, iar cei care au spus:“ Nu este dumnezeu afară de Allah „sincer din inimă".
4. Al-Sidqi - veridicitate - opusul minciunii.
Veridicitate și onestitatea este cheia pentru o înțelegere corectă a probelor. Ea întărește dorința credinciosului pentru cunoașterea Domnului său. Coranul spune:
„Ipocriții spun un singur lucru, dar în inimile lor, ei au o alta, așa cum se spune în Coran:
Ei rostesc cu limbile lor ceea ce nu este în inimile lor „(48:11).
Veridicitate - în inimă. Mesagerul lui Allah (pacea fie asupra lui) a spus: „Oricine este cu adevărat din inimă va depune mărturie că nu există nici un dumnezeu afară de Allah și că Mohamed - sclavul lui și Trimisul lui Allah a interzis prin atingerea focului acesta.“
Când dragostea lui Dumnezeu umple inima, sufletul umple onestitatea și sinceritatea în ceea ce privește închinarea și comportamentul.
„În ziua în care nici bogăția, nici fiii nu vor beneficia de nimeni, cu excepția celor care vor apărea în fața lui Allah, cu o inimă fără prihană“ (26: 88-89).
5. Al-mahaba - dragoste - opusul urii.
Dragoste în Islam înseamnă iubirea lui Allah și Trimisului Său (pacea fie asupra lui), ceea ce este iubit place de Allah și să urască ceea ce Allah neiubit.
A Statele hadith: „Dulceața credinței se simt cel care este diferit in trei (calitati): el iubește Dumnezeu și trimisul Său mai mult decât orice altceva, dragostea (de a) o persoană numai de dragul lui Allah și nu doresc să se întoarcă cu neîncredere precum și nu vrea care urmează să fie aruncat în foc. "
Iubirea față de Dumnezeu și trimisul Său (pacea fie asupra lui) este să urmeze instrucțiunile lor. Coranul spune:
„Printre oameni sunt cei care îi atribuie lui Allah este egal, și le iubesc la fel de mult ca le place Allah. Dar cei care cred, iubesc mai mult Allah. În cazul în care nedrepți, când a văzut suferința, au văzut că puterea aparține în totalitate lui Allah, iar Allah cauzează suferință severă „(2: 165).
Cu cât este mai o persoană cunoaște pe Dumnezeu, numele lui frumoase și atribute, cu atât mai mult el arată dragostea pentru el, dragostea lui mai puternică. Acest lucru face ca credinciosul să depună eforturi pentru o mai mare mulțumire Celui Prea Înalt, pentru a face mai cult și mai bine. Iubirea lui Allah Cel Atotputernic duce la fericire în ambele lumi.
6. Al-inkyyad - supunere.
Dacă o persoană este conștientă și sincer acceptat aceste cuvinte, se reflectă neapărat în faptele sale și-a exprimat în supunere față de Allah. Ascultarea și supunerea față de Allah - prescrierea credinței, care să respecte cerințele de la distanță de la rău-Allah.
Coranul spune:
„Cine a supus la fața lui Allah, fiind autori ai bun, el a înțeles mânerul cel mai de încredere, și decizia tuturor cazurilor - pentru Allah“ (31:22).
Coranul spune: „Pentru oamenii credincioși și femei credincioase nu au de ales în a decide ei, dacă Dumnezeu și trimisul Său au decis. Și cine nu dă ascultare lui Dumnezeu și trimisului Său, a căzut într-o eroare evidentă „(33:36).
Ascultarea și supunerea față de Allah - pentru același beneficiu și beneficiul omului, pentru ca Allah stie cel mai bine.
Profetul Muhammed (pacea fie asupra lui) a spus: „Nu sunt sigur că nici unul dintre voi, atâta timp cât dorința lui nu va corespunde cu ceea ce am venit.“
7. Al-KABUL - acceptare.
Conștientizarea elementele de bază ale credinței trebuie să fie însoțită de umil acceptarea acestui adevăr. Adoptarea „La ilaha illyalah“ protejează un musulman din trufia, aroganță și ignoranță:
„Când li sa spus:“ Nu este dumnezeu afară de Allah „- ei erau aroganți și a zis:“ Să părăsim dumnezeii noștri pentru un poet posedat „(37:35)?
Certificatul presupune acceptarea Islamului - ca singurul mod corect de viață, și preceptele ei - adevăr de la Allah, respectarea ceea ce va duce la mulțumire lui.
Mesagerul lui Allah (pacea fie asupra lui) a asemănat acceptat și a respins adevărul, „îndrumarea și cunoștințele cu care Allah mi-a trimis (la oameni) sunt similare cu a scăzut la ploile abundente de la sol. O parte din acest teren a fost fertil, ea a absorbit apa, si a crescut tot felul de plante și ierburi. (Cealaltă parte) a fost strâns, ea a avut loc (pe ei înșiși) apă, și Dumnezeu a transformat în beneficiul persoanelor care au început să folosească această apă pentru băut, apa vitele-l și-l utilizați pentru irigații. (Ploaie) și, de asemenea, a scăzut la o altă parte a terenului este un simplu, care nu este întârziată de apă și pe care nimic nu a crescut. (Această parte a terenului) sunt similare celor care înțeleg religia lui Allah, au beneficiat de, ceea ce ma trimis la Dumnezeu, s-au dobândit cunoștințele și a dat-o (altora), precum și cei care nu au apelat la această mine și nu a luat îndrumarea lui Allah cu care am fost (trimis) la oameni ".
8. Al-Quafr bit Taghut - negarea politeismului.
inima mărturie rostită, consideră că nu există nimic și nimeni nu este demn de adorare, cu excepția lui Allah.
Coranul spune: „Drumul direct este deja distins de eroare. Cine nu cred în Taghut și crede în Allah a înțeles mâner cel mai de încredere care nu se rupe. Allah - Audierea, Știutorul „(2: 256).