„Nu luați un cap de rău și grele în mâinile sale,“ - spun ei. Care este sensul acestui feedback? Conform unui punct de vedere, este îndreptată pentru a se conforma cu un stil de viață sănătos, cap Loose gânduri pesimiste, și nu te supraîncărcați în muncă fizică. Conform unei alte: gânduri rele atrage după sine infracțiuni grave. Dar, fie ca aceasta poate, concluzia este aceeași: de la gânduri rele trebuie să scape de.
Cum de a determina care idei sunt bune și care sunt rele?
De exemplu, cineva de pe un jaf bancar poate părea o idee bună, și cineva - una rea. „A fost o idee proastă,“ - spunem după ideea noastră a eșuat.
Deci, idei proaste au consecințe rele. „Viața este teribil, oameni răi, nu voi avea nevoie de toate face mișto de mine“ - și apoi, în cele din urmă se convins că omul însuși sărind de pe acoperișul clădirilor înalte sau se răzbună pe abuzatorului.
Desigur, nu întotdeauna gânduri rele duce la un astfel de final trist. Dar, în orice caz, acestea sunt ataca în mod activ mintea și interferează cu concentrare, să evalueze cu luciditate situația și să găsească modalități de a rezolva problema. Ei hartuit, cufundat în disperare și deznădejde.
Se spune că gândurile sunt materiale. Dacă acest lucru este adevărat, atunci oamenii care sunt nesigure și în mod constant repeta: „Nu la fericirea mea“, „Eu nu va funcționa“, „Să-l va face pe altcineva - nu o pot face“, ne programat la o viață de dezamăgiri.
Pentru atitudine rea și gânduri tulburătoare. Fiecare persoană poate avea să vă faceți griji despre ei înșiși, despre sănătatea lor, vă faceți griji despre cei dragi. Dar se dovedește deosebit de bine în oameni impresionabil, sensibil. Fobiile care îi persecută, să limiteze acțiunile lor interferează cu deciziile adecvate și să se bucure de viață.
gânduri rele rău că diferite persistență. Ei stau în cap, ca o aschie, nu permite să uite despre tine. Potrivit psihologilor, gânduri invazive - această neîncetată defilare în capul meu amintiri nedorite, îndoieli, idei, dorințe, temeri, sau acțiuni. Adevarata problema in aceste gânduri obsesive sunt adesea exagerate și denaturate. Capul lui umplut cu astfel de gânduri, nu există nici un loc pentru pozitiv. Sistemul nervos este afectat, persoana devine iritabil sau tematoare. Nevroză. tulburarea obsesiv-compulsiva este o perspectivă realistă.
Este posibil pentru a scăpa de gânduri rele?
American Luiza Hei ajuns la concluzia că multe boli sunt rezultatul gândurilor rele. Potrivit ei, bunăstarea noastră depinde de modul în care ne gândim pozitiv.
După ce a experimentat in trauma din copilarie si adolescenta si sa faca fata cu consecintele sale, ea a început să ofere consultanță enoriașilor una din New York biserici. Ulterior, pe baza experienței mele a fost Director cauze psihologice de boli fizice și a sugerat modalități pozitive de gândire pentru a le renunțe.
Luiza Hei crede că au ajutat-o sa faca fata cu cancer, care este prins cu ea, atunci când ea a fost de 50 de ani. „Tu se poate vindeca“ - este numele cărții sale cele mai renumite. Noi cream viitorul nostru: gânduri rele provoacă situații neplăcute. Dau vina nemulțumirile și eșecurile altora lor - este greșită. Oricine crede că el este singur. pentru că nimeni nu îi place să fie singur, dar nu schimba cursul gândurilor sale. Omul care crede în existența iubirii și îi place să fie înconjurată de iubire.
Pentru a atinge armonia în viața ta, poți numai după stabili armonia în suflet. Deci, spune Luiza Hey și oferă câteva sfaturi care vă pot ajuta să schimbi gandurile, a scăpa de frica, incertitudinea și grijile și vă fac viața plină de bucurie. În primul rând, trebuie:
1. Declarați-vă în iubire, să devină un centru al universului pentru tine
Ai nevoie pentru a obține în fața unei oglinzi, uita-te-te în ochi și spune, referindu-se la el însuși după nume: „Te iubesc si te accepta ca (a) ce (ce) esti“ La prima vedere, este simplu. Dar cei mai mulți oameni vor experimenta la prima rezistență internă. În gât mea Lump, incomode, și chiar lacrimi va preveni o declarație de dragoste cu ea.
Cu toate acestea, nu putem fi de acord cu afirmația că cel care nu se iubesc, el nu poate iubi cu adevărat pe alții. Așa a spus Biblia. „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți“ Se umple sufletul cu dragoste, noi pur și simplu nu-l lăsați în loc pentru gânduri rele.
2. Scapă de experiențe lipsite de sens
Îndelungata Grudge. certuri, situații neplăcute - le experimenta din nou și din nou, încercând mental pentru a dovedi cazul lor, pentru a justifica pentru ei sau altcineva. Ele sunt în trecut, dar am reanimat, renaste si da drumul, pierdem pierdut emoție și energie, și plângându-se că simt ca o lamaie stoarse, pește eviscerat.
Se transferă toate nemulțumirile lor pe o bucată de hârtie: a face o listă de tot ceea ce ne doare. Acest lucru va fi gândul pe care ar trebui să scăpăm de. În continuare, se rupe în bucăți mici și arunca la gunoi sau arse, și împrăștie cenușă, spunând: „Eu sunt scutite de temerile lor, tensiune. Mă simt pace și armonie în suflet. "
Deci, Luiza Hei sfătuiește să facă ori de câte ori gândurile cap rău urca.
3. Pentru a ierta nedreptățile
Chat cu unii oameni vine în jos pentru a asculta nemulțumirile și plângerile de rude, colegi, copii, soți, vecinii lor. Uneori se pare că le place să fie într-o stare de ofensat și să se plângă altora. Nu e de mirare ei se plâng de tensiunii arteriale, dureri de cap, somn saraci.
Și tot ce au nevoie - trebuie doar să „dizolve“ nemulțumirile lor în iertare. Hai să o facem și suntem: stăm, în cazul în care nu vom fi deranjat, relaxați-vă, închideți ochii și imaginați-vă stând într-o sală de teatru întunecat. Pe scena iluminată este o persoană căreia îi place și pe care le-ar fi iertat. Ne imaginăm el zâmbind, ca și cum este ceva bun. Salvați această imagine și lăsați-l să dispară și apoi imaginați-vă în locul lui - la fel de fericit.
Acest exercițiu, care este destinat pentru a sparge blocurile de gheață plângerile, care urmează să fie efectuate cel puțin o dată pe zi, timp de o lună. Luiza Hei spune că a trăi fără resentimente va deveni mult mai ușor.
4. face loc pentru schimbare
Dacă controlul gândurile, veți observa că cele mai multe dintre ele au exprimat îndoieli. nesiguranță, frustrare: „Așa cum am avut destul“, „nu am nici o șansă“, „Din nou, Nasol,“ „Este greu de necesar să facă acest lucru“, „N-am făcut-o ca mine“, „am întotdeauna ghinion“ și așa mai departe gânduri negative. dacă ne pregătim pentru un rezultat negativ. Și el nu face vin. În caz contrar, nu ar putea fi. În cazul în care va energia și puterea, în cazul în care ne-am propus inițial la înfrângerea?
Gândurile negative ne provoacă să căutăm motivele care ar justifica lipsa noastră de acțiune. Acestea sunt comparate cu un acid concentrat, corodeze inima și mintea, distruge fericirea. Pozitiv același - cu un lift magic care se ridica la stele. Ei sugerează posibilitatea de a permite să avanseze în dezvoltarea lor.
Ne dorim o schimbare pozitivă? Fiind dat afară din negativitate capului său, înlocuindu-l cu o atitudine pozitivă. Eu pot „“ voi "
Informații 5. Filtru
Pentru a nu otrăvească, vom alege cu atenție produsele alimentare - a se vedea că acestea sunt de înaltă calitate și în stare proaspătă. Cu toate acestea, la informațiile care vin în creierul nostru pe tot parcursul zilei, noi nu iau atât de meticulos. Aici suntem omnivori, și, ca rezultat, capul nostru este umplut cu informații gunoi. În caz de catastrofe, maniaci, accidente, implicit, atacuri teroriste, crime - știri ne grăbim să informeze ancore isterice. „Toată lumea să fie frică!“.
Începem să se îndoiască propria lor siguranță și a familiei sale, iar acest lucru, în conformitate cu ierarhia lui Maslow. una dintre nevoile de bază ale tuturor. echilibrul psihologic al unei persoane care trăiesc într-o frică cronică pentru tine si cei dragi, rupte. Și el nu a fost capabil să se gândească la „mare“ - pentru realizarea de sine, pentru a satisface nevoile cognitive și estetice. Aici „pentru a fi în viață“.
La fel alege și trebuie tratate nu numai la „hrana spirituală“, dar, de asemenea, de a comunica cu oamenii - vampiri de energie, care au obiceiul de a depășind gândaci din cap în altcineva. În plus, care nu știe cum să construiască o apărare psihologică, ar trebui să evite conversații lungi cu aceștia, nu pentru a obține pesimismul.