Datorită internetului, oamenii pot citi și scrie mai mult decât oricând. Dar nu ai avut sentimentul că calitatea scrise se înrăutățește?
Cu toate acestea, există în ea și avantajele sale. In zilele noastre drepte, text puternic se distinge de restul. Și capacitatea de a scrie util și interesant pentru tine bine, chiar dacă nu face acest lucru profesional.
Vrei să învețe cum să scrie mai bine? Sau doriți să luați loc de muncă pe un roman mare sau scenariu? Ai vrea sa scrie ca un profesionist? Acest lucru vă va ajuta recomandări cunoscute de la Hollywood scenaristul Endryu Kevina Walker.
Andrew Kevin Walker
Apropo, în creditele pentru „Fight Club“, este posibil să fi observat că polițiștii care au atacat pe Edward Norton, numit Andrew, Kevin și Walker.
În acest articol vă va învăța:
- care spune imediat cititorul dacă sunteți un scriitor bun;
- cum să surprindă publicul său;
- cum să se gândească, pentru a scrie ca un profesionist;
- secretul unei cooperări eficiente;
- modul de a face empatiza cititorului.
Și o mulțime de lucruri interesante.
1. Cum de a îmbunătăți textul
Andrew dă două sfaturi principale, care vor ajuta pentru a îmbunătăți în mod semnificativ textul. Și indiferent de ceea ce scrie: e-mail, prezentare pentru lucru sau un script pentru Hollywood. Să începem.
Când am citit textul, să înțeleagă bine am mâini sau nu, mă ajută structura.
Andrew Kevin Walker
Textul dvs. conține o introducere, parte principală, concluzie? Ei merg unul după altul? Există un sentiment de mișcare? Este gândul trece prin toate etapele?
Principalul lucru - pentru a înțelege în cazul în care aveți de gând. Dacă nu înțeleg, cum poți ști ce subiectul este? Cum se poate anticipa așteptările cititorilor? Dacă știi, ce ar trebui să fie finală, atunci știi cum să scrie. Finala se pot schimba pe măsură ce scrie, dar încă mai trebuie să fie un „adevărat nord“, la care te duci. „True North“ - aceasta este ultima ta. Nu știi toate detaliile. Lucrul pe scenariul pentru filmul „Seven“, întotdeauna am știut ce se va întâmpla șapte crime asociate cu cele șapte păcate de moarte. Această idee este determinată de structura. Polițist bun în cele din urmă ar trebui să fie personificarea de furie. Din acest motiv am avut un schelet pe care să construiască povestea. Andrew Kevin Walker
povești bune sunt construite pe contradicții. Acest lucru asigură că nu va fi răsturnări de situație și se transformă, suișuri și coborâșuri, dezvoltarea a ceea ce a fost înainte și ce a fost după.
Acum să trecem la următoarea recomandare. Reciclați text. Proiectul dur nu este scopul final.
Regula de aur a „scrie - rescriere înseamnă“ de multe ori ignora. Finish - este jumătate din bătălie, atunci trebuie să se întoarcă la începutul textului, și să termin-l din nou. Aceasta este cea mai importantă parte a procesului. Ar trebui chiar rescrierea rescris.
Andrew Kevin Walker
Profesor la Harvard Steven Pinker (Steven Pinker) a exprimat un gând asemănător:
Cele mai multe sfaturi cu privire la modul de a scrie bine, sunt de fapt variații ale Consiliului de „reciclare“. Deoarece foarte puțini oameni sunt destul de inteligent pentru a formula un fel de argument, și, în același timp, să-l exprime în mod clar. Cei mai mulți scriitori trebuie să facă două abordări. După ce au identificat toate ideile, este timpul pentru a curăța și poloneză. Deoarece ordinea în care vin ideile scriitorului, rareori coincide cu faptul că acesta va fi mai bine absorbit de către cititor. Chiar și un text bun are nevoie de ceva de lucru. Steven Pinker
Structura și rafinament, desigur, pentru a ajuta la îmbunătățirea textului. Dar cum să atragă atenția cititorului, mai ales într-un moment în care capacitatea de concentrare tinde la zero? Trebuie să-l surprinzi.
2. Cum de a surprinde cititorul
Surpriza - înseamnă să depășească așteptările. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să știe în primul rând ceea ce publicul se așteaptă din textul. Acest lucru este valabil și pentru prezentarea în PowerPoint și pentru eseu creativ.
Cunoaște-gen și ce se așteaptă de la public, și veți ști ce să-i faci o surpriză.
Numai bună înțelegere în genul și așteptările publicului, vă puteți surprinde într-adevăr oameni. Pe exemplul scenariul „Șapte“: acesta este un film despre eroii care doresc cu disperare să prindă criminalul, iar publicul se așteaptă catharsisul - momentul de captare. Și aici vine criminalul, care se predă. Nu aveți nevoie pentru a satisface așteptările publicului, pentru a pompa tot aerul din cameră - și eroii (și cu ei și publicul) va pierde echilibrul. A fost atunci și acolo, „Eu nu știu ce se va întâmpla în momentul următor.“ Andrew Kevin Walker
Aici este un episod interesant:
Howard Suber (Howard Suber) spune că astfel de surprize sunt necesare pentru a crea un text atractiv.
Nu există surprize, fără colțuri, dacă nu arunca praf în ochii publicului, este puțin probabil ca vei face ceva memorabil. Este faptul că lucrurile nu sunt ceea ce par, face povestea interesantă.
Ei bine, ai o structură, ați procesat text, a adăugat o surpriză. Textul dvs. este cu siguranta un loc mai bun. Dar ce este nevoie pentru a scrie ca un profesionist?
3. Cum să scrie un profesionist
Iti place sa arunci cuvintele pe hârtie? Zâmbești atunci când scrii? Felicitări, ai greșit.
Când scrie, în timp ce senzație foarte fericit și distrați, aveți mai multe șanse de a face ceva greșit. Fii un scriitor bun - să fie un perfecționist. Și aceasta înseamnă să se simtă un pic nefericit. Acest lucru are avantajele sale. Perfecționismul duce la procesarea de text. Când ești deprimat, scris vă ajută să găsiți propriul drum, în timp ce un scriitor fericit nu face eforturi serioase. Andrew Kevin Walker
Sună ciudat? Studiile arată că experți în diferite domenii tind să o atitudine critică pentru sine și munca lui. Ei trebuie să fie în acest fel. Daca nu sunteti de peste si peste din nou să caute ceea ce nu este de lucru, nu poți face nimic pentru a îmbunătăți.
Înainte de a afișa textul altcuiva, intreaba-te sincer: el este bun, în măsura în care este posibil? Trebuie să ne imaginăm cele mai severe? Deoarece locul de muncă poate ajunge accidental la un agent sau un editor, dar se întâmplă foarte rar, iar a doua șansă vei fi plecat.
Andrew Kevin Walker
Am auzit multe despre starea de flux. E frumos, dar nu te face mai bine. profesor la Universitatea Georgetown Kel Nyuport (Cal Newport) sfătuiește „practica de cântărire“, ceea ce va contribui la îmbunătățirea abilităților lor. Esența ei constă în faptul că lucrează la marginea zonei de confort, și nu dăinuiește în stare seninatate fluxului.
Bine, vă concentrați pe negativ ... Dar, în același timp, trebuie să rămână optimist.
Probabil că se gândesc: „Ha, cum naiba fac eu trebuie să mă gândesc negativ, în același timp rămas un optimist?“
Dacă vă concentrați mereu pe negativ, este ușor pentru a obține deprimat și să renunțe. Studiile indică faptul că pesimismul ucide perseverenta. Și pentru toate eșecurile și critici de la Hollywood pentru a renunța foarte ușor. Astfel, trebuie să se concentreze pe partea negativă, în timp ce scrii, dar se pregătească pentru cel mai bun, atunci când te uiți la imaginea de ansamblu.
Unul dintre cele mai importante lucruri pentru orice scriitor - să alimenteze în mod constant naivității sale rezerve. Dacă nu aș fi fost acum sufletul naiv, la fel ca și în prima zi după terminarea școlii de film, atunci când am fost de gând să realizeze ceva în lumea scenaristică, aș încă nu se face. E ca o memorie selectivă. Dacă nu se poate converti toate munca rele - si ele sunt numeroase - și nu încercați să uitați despre ei, umple rezervele de optimism, atunci doar te opri ... Sunt atitudine optimista la ceea ce este scris în același mod ca și la începutul carierei sale este chiar adevărat pentru lucrări complet delirante. Ia concepții greșite cu brațele deschise este foarte important. Uneori, oamenii spun că fac același lucru de peste si peste din nou și se așteaptă la un rezultat diferit - aceasta este o nebunie. Dar la Hollywood, dacă nu să facă acest lucru, pur și simplu nu pot supraviețui. Acest lucru se poate face doar persoana care continuă să spună „da“, în ciuda tuturor „nu“ pe care le primește. Andrew Kevin Walker
Pe o astfel de gândire pic nebun el spune Andy nu numai, dar, de asemenea, sportivii de nivel superior.
Trebuie să verificați matematic pumn corect. Ai nevoie de a decide, în mod realist evaluarea propriilor posibilități de slăbiciune și eșec. Dar, de îndată ce v-ați decis, în cap trebuie să faceți clic pe comutator, aveți o șansă, ca și în cazul în care nu se pune problema nu a fost.
Andy solicită această abordare o nevoie maniaco-depresiv pentru a scrie. Dar cum a făcut-o? Cum să păstrați negativ și pozitiv în capul meu, în același timp? Andy nu a dezvăluit perfectionist rețetă, dar el este încrezător că acest lucru necesită un progres regulat.
Un alt lucru important - în fiecare zi sau în fiecare săptămână să se simtă un fel de completitudine. Am scrie un scenariu pentru luni sau chiar ani. pe ea și filmul nu poate fi eliminat. Și dacă acestea vor fi eliminate, apoi câțiva ani mai târziu. Nu pot să termin scenariul de azi, dar eu pot matura podeaua. Nu pot termina romanul de azi, dar eu pot mânca un sandwich. Orice distragere a atenției sau procrastinare se termină mai devreme sau mai târziu, dar aceasta este o mică recompensă pentru persoana care scrie, pentru că răsplata lui reală de până acum și calendarul său atât de nesigur. Andrew Kevin Walker
Dar, înainte de a putea fi provocați să scrie ceva împreună cu o altă persoană. Sau ce se întâmplă dacă cineva spune ceva diferit, și trebuie să-și exprime opinia dumneavoastră? Cum să-l ajute mai bine și, în același timp, să nu jignesc?
4. Abordarea dreptul de a cooperării
Andy a lucrat cu regizorul David Fincher (David Fincher) la mai multe filme celebre, printre care "Seven" și "Fight Club". De ce parteneriatul lor sa dovedit atât de eficiente? Deoarece Fincher - maestru de a pune deoparte ego-ul tău, atunci când doriți să-și exprime o opinie.
Fincher are o mulțime de lucruri pe care oamenii de obicei, nu. El ascultă. Este într-adevăr este de lucru. Este incredibil de concret în concluziile sale. Dar el nu ajunge la extreme și nu pune pe ceva de brand. În cazul în care notele explicative la proiectul primește, este clar că omul care le-a scris, de obicei, foarte vrea ca vocea lui să fie auzit, conducând astfel ego-ul tău în luptă. Andrew Kevin Walker
Într-un interviu cu un expert cu privire la comportamentul FBI Robin Drik (Robin Dreeke) a spus, cum se face în mod eficient de afaceri cu alți oameni, „Stăpânește ego-ul tău.“
Secretul unui text bun, atunci când lucrați ca o echipă. - pentru a da altora o șansă de a contribui, mai ales dacă este vorba despre zone pe care le cunosc mai mult decât tine.
actori foarte bun, cum ar fi Morgan Freeman, Brad Pitt si Kevin Speysi, ia materialul cel mai rău și de a le face o mie de ori mai bine decât era pe hârtie. Prin urmare, o lecție pentru cei care doresc să atingă obiectivul dorit în paginile sale: mai mic, cu atât mai bine. Vei fi surprins de modul în care textul transformat în mâinile potrivite. Andrew Kevin Walker
Numai în cazul în care textul este bun, direcție bună și actori buni întâlnesc într-un singur loc, există momente ca acest lucru:
Am învățat multe despre text bun. Dar, în cele din urmă, nu este nimic mai puternic decât empatia emoțională umană. Cum să-l atingă?
5. Cum sa faci cititorul sa se simta ceva
Răspunsul se reduce la un singur cuvânt.
Sinceritatea - cel mai important ingredient.
Andrew Kevin Walker
Acesta este motivul pentru care „Seven“ este de lucru. Desigur, Andy nu este doar să urmeze sfatul vechi „scrie ceea ce știi.“ El nu a fost niciodată nici un polițist sau un maniac în serie. Dar scenariul a fost sincer, pentru că Andy a descris New York, așa cum a văzut-o, și a simțit în timp ce lucrează la stsenarimem.
„Șapte“ - o lucrare foarte personal. Disputa, care are loc între Mills (Breda Pitta caracter) și Somerset (Morgan Freeman caracterul lui), - o dispută pe care am avut-o cu mine, când am trăit în New York, la sfârșitul anilor 1980. Nu am scris niciodată despre ceea ce știu; Nu am fost niciodată un ofițer de poliție, care este în căutarea de criminal ticălos teribil, dar mă gândeam la ce a devenit acest oraș. I-am dat Dzhona Dou cu propriile sale dezamăgiri, și le-a adus la realizarea teribil. Pe un umăr la mine am așezat un înger pe de altă parte - diavolul, și argumentul că filmul a condus Mills și Somerset, de fapt, ma condus la mine. Morgan Freeman a vrut să renunțe la tot și Brad - nr. Și, ca scriitor, a trebuit să aducă povestea la punctul în care Morgan Freeman, pentru toate pesimism despre oraș, decide să nu renunțe. Asta face ca el spune la sfârșitul filmului: „Voi fi acolo.“ Andrew Kevin Walker
Pentru a rezuma
Să ne amintim încă o dată toate sfaturile Andy:
- Structura permite cititorului să înțeleagă că el este în mâini bune. Finalizarea textului - este doar începutul. Scrieți - rescrie mijloace.
- răsturnări de situație neașteptate apar atunci când știi așteptările publicului și le transforma cu susul în jos.
- Cei mai buni scriitori știu cum să mențină un echilibru între negativitate care apare pe perfecționism și optimismul cu privire la viitor. mici victorii vă va ajuta și vă va oferi mai multă încredere.
- Cooperarea este imposibilă fără descurajarea ego-ului său. Nu te mai gândești la tine și să se concentreze asupra modului de a face în mod obiectiv un pasaj mai bun.
- Scrie astfel încât cititorul să se simtă sinceritatea ta. Nu trebuie să zboare de pe viitor pentru a scrie science-fiction, dar adaugă la istoria de ceva personal, care vă va ajuta să transmită emoțiile lor.
Aceste recomandări vor fi utile nu numai pentru scriitori. Poți fi un artist în orice domeniu, în cazul în care a crezut ca artist, și să depună eforturi pentru a deveni cel mai bun la ceea ce faci.
În același timp, arta poate fi producția de plăci de surf sau mașini de proiectare, precum și arta de a cheltuielilor în gazul de origine sau de a ridica gunoiul. Nu contează cât de mult esti platit pentru ceea ce faci. Trebuie să înțelegeți că cazul dumneavoastră - arta, și nu-ți fie frică de artist în voi. Uita-te pentru artă în tot ceea ce faci. Andrew Kevin Walker