Și câteva reguli pentru a vă ajuta să nu să se înece în ea.
Răpirea se transformă în vigoare.
Liderii carismatici obține rezultate prin identitatea lor și de auto-prezentare. Oamenii își doresc aprobarea liderilor carismatici. Le place să dea lucrurile pe care le doresc. Liderii carismatici distinge magnetismul și influența.
Aici sunt 10 moduri de a spori carisma acestuia:
1. se aprobă. Liderii carismatici nu au nevoie să-mi placă cineva, și încercați să nu pentru a satisface toata lumea.
2. atac inamic. Liderii carismatici se opun furios ordinea greșită a lucrurilor. „Acest lucru nu se poate merge mai departe!“ Lupta risipa de resurse, nedreptate, abuzuri.
3. Demonstrați optimism. Liderii neputincioase scuipat dezaprobare, nu prezintă nici un optimism. Dar oricine se poate plânge. Un lider carismatic articulează o viziune convingătoare.
4. Asigurați-clar că pe care sunt concentrate. Noi atragem oameni care stiu ce vor.
5. Mai departe cu curaj.
6. Demonstrează angajamentul dumneavoastră.
7. Fii sociabil. Liderii carismatici sunt capabili să se amestece cu mulțimea.
10. Crede în victoria ta.
Bonus: să caute și să primească aprobarea celor care au puterea.
8 pericole de carisma:
2. Supra-dependența. Organizațiile care sunt relaxate, deoarece ei știu că liderul lor salva întotdeauna sortită înfrângere.
3. Exclusivitate. „Eu sunt mai bun decât ceilalți.“
4. Funcționare. „Fă cum spun eu.“
5. Cooperarea excesivă. Greu pentru oameni să-ți spun adevărul. Dar cine atunci va da un adevăr urât?
6. optimism exagerat.
7. Abuz - atunci când puterea este folosită pentru umilirea altora, mai degrabă decât pentru a aborda problemele.
8. ego-ul umflat și aroganță.
5 moduri de a face față cu liderii carismatici:
1. Se așteaptă să delege și să-l urmeze. Un lider carismatic este înclinat să cred că lumea se învârte doar în jurul lui.
2. da de multe ori un feedback onest. Liderii resping feedback-ul mnyat prea mult despre tine.
3. Focus pe rezultate. Priviți prin zgomot și auto-laudă, și întrebați: Ce a făcut cu adevărat?
4. Evaluarea reacțiilor oamenilor. Nu le da tot timpul pentru a da din cap cap.
5. Oferiți o puternică responsabilitate de bord lider sau nimeni nu la cercul interior. Orice lider care respinge responsabilitatea periculoasă.
Eu cred că un lider trebuie să servească poporul lor. Dar mulți lideri moderați în timp ce, de asemenea, carismatic.