3 drept budist care poate face fericit - spiritualitatea și auto-cunoaștere

3 drept budist care poate face fericit - spiritualitatea și auto-cunoaștere

Nu sunt necesare pentru a practica yoga sau să urmeze dieta Ayurveda pentru a include în viața ta, unele idealuri ale budismului (dar dacă faci, te va face doar favoare).

Deci, nu contează, te gândești cum să aducă în echilibru dosha sau nu - nu strică să învețe despre cele trei pietre de temelie ale elementelor budism, „adevăruri nobile“, așa cum se numesc budiști, și modul în care acestea pot fi încorporate în viața de zi cu zi ...

1) Dukkha: Viața este dureroasă și plină de suferință

Este acest adevăr, mulți oameni cred că budismul este religia pesimist sau negativ. Acest lucru nu este surprinzător - la urma urmei, ce altceva se poate gândi pentru a afla că una dintre pietrele de temelie ale stâlpilor religiei spune despre „viața este suferință.“ Dar înțelesul acestui adevăr nobil este mult mai profundă. Ea ne spune, „viata este grea, astfel încât să poarte cu ea“, dar nu numai. Deci, ce spune cu adevărat?

Faptul că de multe ori am face propriile lor vieți mai dureroase, încercând să suprime emoțiile neplăcute sau să le evite. Da, viețile noastre sunt în mod inevitabil, plin de sentimente și emoții similare: un sentiment de pierdere, tristete, oboseala, plictiseala, anxietate ... ei vin apoi apoi du-te, și nu putem face nimic despre asta.

Dar prea legat de anumite așteptări, obiecte materiale și circumstanțe, uneori ne crea pentru ei înșiși o iritație acută, frustrare și alte forme de suferință. Deci, nu este mai bine în loc să se teamă de suferință sau să încerce să scape complet de ei (și chiar mai supărat când a dat seama că este imposibil), ei încearcă să înțeleagă și să accepte?

Cum se poate utiliza acest adevăr nobil în viața de zi cu zi?

Suficient să crezi că ai făcut ceva greșit. Înțelege că moartea, îmbătrânirea, boala, suferința și pierderea - o parte din viața noastră. Practica de acceptare a vieții așa cum este. Și totuși - să renunțe la ideea că viața ta este obligat să fie un ușor și sigur - atât fizic cât și emoțional. Acest lucru este greșit, nenatural și ne-a inspirat din exterior - lumea modei, celebrități și producătorii de cosmetice.

În caz de boală, o inimă zdrobită, pierdere, frustrare și iritare - este parte din viața noastră, și nu ne-am ascuns de ei, pretinzând că nu le observă. Încercați să accepte imperfecțiunea vieții noastre, și să abandoneze ideea că aceasta ar trebui să aibă loc numai într-un anumit fel, și nu altfel. Deschide-ți inima incertitudine.

2) Anitya: viața Brenna și nestatornic

Anita, sau „efemeritatea“ înseamnă exact ceea ce crezi - viața noastră este în continuă schimbare. Noi nu mai sunt în măsură să fie reveni la ultimul moment, nu-l repete. Cu curs constant actualizate de zile, celulele corpului nostru, schimbarea gandurile si starile noastre, schimbând temperatura exterioară și de vreme, după cum urmează ziua de noapte. În fiecare zi, în fiecare minut și secundă a vieții noastre - altele. Întotdeauna.

Și aici este paradoxul: atunci când ne simțim rău când suntem supărați despre ceva, ideea de interschimbabilitate a vieții este în măsură să ne mângâie. Dacă viața noastră nimic nu este permanent, ceea ce înseamnă că durerea noastră va avea loc mai devreme sau mai târziu. Dar când suntem fericiți și bine, aceeași idee este capabil de a insufla frica în noi.

Dar, dacă facem abstracție de aceste două puncte de vedere cu privire la ideea de substituibile de viață, atunci vei înțelege modul în care aceasta eliberează. În Grecia antică, aproximativ 100 de ani de la prima Buddha am sugerat această idee, filosoful Heraclit a exprimat, cu alte cuvinte: „Nu poți pas de două ori în același râu.“ Și are dreptate, pentru că tot ce avem - timpul în care trăim.

Ia ideea de substituibile. Acceptați faptul că totul este în continuă schimbare. La urma urmei, dacă stai să te gândești cu atenție, vei realiza cât de mult este minunat. Da, uneori ideea de variabilitate poate părea teribil, dar ne ajută mult mai mult să apreciem ceea ce avem aici și acum: relația noastră personală, corpul, starea de spirit, de sănătate, pantofi de preferat, locul de muncă, de tineret, soliditatea de spirit. Așa că hai vor aprecia momente plăcute, știind că cei care nu ne place, mai devreme sau mai târziu, va avea loc.

3) anatma suntem în continuă schimbare

Când întreb clienții mei ce doresc să realizeze de la întâlnirile noastre, de multe ori am auzit ca răspuns: „Vreau să mă găsesc.“ Cultura noastră de sus în jos este impregnat cu convingerea că undeva în noi, fie intre inima si ficatul, sau creier, sau oriunde altundeva puteți găsi ceva ceva indivizibil, indestructibil și de neschimbat, care este esența sau sufletul nostru .

Budism implică, de asemenea, că nu avem nici o esență permanentă și neschimbată. Potrivit lui Anita, variabilitatea, celulele corpului nostru, amintirile noastre, gândurile și circumstanțele - pe scurt, tot ceea ce face în cele din urmă schimbările noastre de personalitate a lungul timpului.

Da, desigur, toți avem personalitate, deși poate modifica în timp. Avem nume, de lucru, și multe alte caracteristici care ne permit să identifice reciproc și să realizeze că suntem - suntem.

Dar ideea de esența neschimbătoare interior - aceasta este o altă minciună pe care am absorbit cu cultura noastră. Dar, în puterea noastră să renunțe, și, astfel, presupunem că ne putem schimba - în orice loc și în orice moment. Așa cum a spus odată Thich Nhat Hanh, „Datorită tuturor posibile variabilitate.“

În loc de a încerca să „găsească el însuși“, este mai bine să se concentreze pe construirea în sine - așa, cum doriți să le vedeți exact la acest punct. La urma urmei, puterea noastră este că acum putem simți complet diferit decât ieri - și fiind o persoană complet diferită. Și ceea ce avem astăzi este deprimat nu înseamnă că va fi suferi pentru totdeauna. Putem schimba. Noi putem ierta tine și pentru alții.

Și, de îndată ce abandonăm ideea că suntem presupune în constante și neschimbătoare, vom fi mult mai ușor să îndure nestatornicia vieții - pentru că fiecare nouă zi se va întâlni cu noul „noi.“

articole similare