5 sfaturi cum să critice copilul

Este întotdeauna adecvat acestei critici?

Critica - este o armă puternică, care poate constrânge un copil pentru a atinge înălțimi, și poate ucide, ia orice dorință de a acționa.

Se crede că critica copilului să-l facă „om“? Dar, amintiți-vă că părinții sunt capabili să rupă în viitor critica crescut unui copil.

Critica poate fi foarte periculos. Aceasta determină o persoană să se apere și scuze.

Atunci când o persoană este acuzată, el încearcă să evite contactul. Este legea. Pe de altă parte, atunci când o persoană aprobă și sprijin, el vrea să-l audă din nou și din nou.

Trebuie să fim precauți cu privire la critica copiii lor.

Să vedem ce este critica, și dacă este posibil, pentru a crește un copil fără critici?

Pe de o parte, criticul - este norma, în care adultul spune copilului ce să facă bine și ce nu. Și fără ea nu se poate. Pentru creșterea sănătoasă a copilului, critica este absolut necesar. Dar cum să facă critici constructive? Cum să-l prezinte, fără a suscita opoziție?

Dacă doriți să învățați cum să critice în mod corect, urmați aceste sfaturi:

1. Scopul criticii ar trebui să fie comportamentul copilului, și nu el însuși.

Ai avut vreodată un astfel de copil la micul dejun ceai turnarea sau o ceașcă rupt? Și părinții striga: „Tu mâna plină de găuri? Ești o ceașcă în mod normal, nu se poate păstra? "

Corect să spunem că acesta este un lucru rău, nu un copil rău el însuși. Este necesar de a critica acțiuni și comportamente specifice, explicând implicațiile lor. În nici un caz nu se poate critica personalitatea copilului. Copilul este întotdeauna bun, dar acțiunile sale pot fi bune sau rele. Critica ar trebui să motiveze, să nu se oprească. Puteți folosi încurajarea materiale și morale după corectarea unui copil de eroare: lauda, ​​suport, îmbrățișeze. Această metodă dă copiilor să înțeleagă că face greșeli nu este atât de teribil, așa că trebuie să le trateze cu demnitate și să le corecteze.

Mama: „Văd că ai turnat ceaiul? Pe rag ta. Ștergeți. "

2. insultele fără cuvinte.

Exemplu cu același ceai: „Ai acea mână plină de găuri? Cum a fost ciudat așa și stai! "

„Ești - prost, prost, prost, lipsit de tact,“ etc ar trebui să fie excluse definitiv din vocabularul ... Aceste cuvinte umilească demnitatea copilului. El suferă, el este furios, se simte ura, dorința de răzbunare. În acest sens, el are un sentiment de vinovăție, care, la rândul său, duce la anxietate. Toate acestea „reacție în lanț“, face copilul mizerabil. Când părinții și profesorii repetă copilul că el este un nebun, de exemplu, în cele din urmă, el va crede. Apoi se oprește și nu arată prezența oamenilor în abilitățile lor mentale. Va fi bucuros atunci când este lăsat singur. El va gândi: „Nu încercați, nu încercați și eșecuri nu vor.“ Dacă simți că ești foarte supărat și de rupere cu furie, trebuie să luați o pauză, opri, du-te într-o altă cameră, calmează-te, bea ceai. Gândiți-vă la orice situație a vieții sale, cu care o dată nu a putut face, ceva nu a înțeles.

3. Nu critica copilul în prezența unor părți terțe.

Nu este necesar, în prezența copilului spun prietenilor: „Și spatele meu triplete în trimestrul luat. Învățarea nu vrea să! "

Critica este foarte traumatică, și în prezența altora, este de asemenea umilitor. Umilire, nu permit ceva copilului tau pentru a repara sau de a face mai bine.

4. Nu critica generalizări.

Pe fondul sentimentelor negative nu folosesc expresia „niciodată, ești mereu, ca întotdeauna, nu ești niciodată etc.“ Mama: „Unde este esarfa ta? L-ai pierdut din nou? Tu, ca întotdeauna! . Nu este surprinzător, dacă îți pierzi capul, „Aceste cuvinte fac copilul se gândească la acest lucru:“ Nu sunt ca copiii normali „“ Eu sunt rău „“ părinții cu mine greu „“ părinții nu-mi place. " Astfel de fraze distrug copilul, l-au prezice un viitor negativ, cu care este imposibil să se ocupe de copil.

In schimb, exprima sentimentele: „Văd că ai pierdut esarfa din nou? Este păcat, pentru că costă bani. Din păcate, acest lucru nu este o tragedie. Încercați data viitoare să fie mai atenți la lucrurile. "

5. Spune-mi cum să

A face observația copilului, este important să fie sigur de a oferi unele opțiuni în afara situației, cum să facă ceea ce trebuie făcut, omiterea în întregime evaluarea negativă a copilului. De exemplu, copilul nu vine acasă la timp. Mai degrabă decât să-l certe, să se aplice restricții, să-și exprime sentimentele lor: „Sunt îngrijorat pentru tine, și așa vreau să vii la timp“ sau „Vreau să mă respecți, așa suna dacă sunt în întârziere.“ Este necesar să se sugereze, să sprijine copilul, oferă diferite opțiuni dintr-o situație dificilă. Critica nu ar trebui să indice pe ceea ce este greșit și ce se poate face mai bine. Această abordare va preveni infracțiunea, va fi corectat dorinta, stima de sine va rămâne același.

Și, în sfârșit, vreau să vă invit să testați „Ce sunteți un părinte“

Instrucțiuni. Rețineți frazele pe care le utilizați frecvent în comunicarea cu copiii: Puncte

1. De câte ori ai repeta? 2

2.Posovetuy-mă, te rog. 1

3. Nu știu ce m-aș face fără tine. 1

4. Și cine ești pur și simplu urât? 2

5. Care sunt prietenii tăi mari! 1

6. Ei bine, cine vă place (a)? 2

7. Sunt în timpul tău! 2

8. Aveți sprijinul meu și ajutor 1

9. Ce fel de prieteni ai? 2

10. Ce te-ai gândit. 2

11. Ce ai fata mea bun! 1

12. Ce crezi, fiul (fiica)? 1

13. Toți copiii sunt copii, si tu ...

14. Ceea ce am prostut (mii)! 1

Contoriza numărul total de puncte. Dacă marcate:

5-6, apoi trăiesc cu copilul într-o armonie perfectă. El te iubește cu adevărat, relațiile tale contribuie la formarea personalității sale.

Scorul total de 8 indică la 7 dificultățile apărute în relația cu copilul, lipsa de înțelegere a problemelor sale, încearcă să transfere vina pentru deficiențe în dezvoltarea sa pentru copil.

9-10 puncte: Sunteți inconsistente în comunicarea cu copilul. Dezvoltarea sa este influențată de circumstanțe accidentale. Merită să ne gândim la asta.

articole similare