Pentru a măsura temperatura ei!
Dacă face doar o ajustare pentru a îmbunătăți culoarea fotografiilor, atunci trebuie să fie o ajustare a temperaturii imaginii. „Temperatura culorii“ - de asemenea, cunoscut sub numele de „balans de alb“ - înseamnă numărul de grade Kelvin (K), care identifică sursa de lumină. 40-watt bec cu incandescență, de exemplu, este 2650 K, în timp ce blițul aparatului foto poate fi în regiunea 5600 K. Bol valori ridicate sunt mai albastre, iar cea inferioara - mai roșu. În practică, acest lucru înseamnă că, în cazul în care setarea balansului de alb (temperatura) în fotografiile tale nu sunt probleme cu temperatura sursei de lumină, culorile din imagine va avea de suferit.
Să ne uităm la acest exemplu:
Băiat drăguț. balansul de alb Poor.
Întrebare: Ce culoare este triunghiul „alb“?
Deci, cum putem remedia problema?
Cu un aparat de fotografiat convențional, care lucrează pe principiul „a pus și să ia“, puteți evita doar această problemă utilizând setarea balansului de alb corespunzător (așa cum sa explicat în acest articol minunat). Dar nu voi vorbi despre asta aici pentru că.
1. Rezultatele bune pot fi de așteptat doar din presetări balansul de alb și 2. Dacă aveți un aparat de fotografiat care acceptă formatul RAW (și, dacă da, sper să fotografiați în acest format), soldul presetat nu este atât de important.
Dacă fotografiați în format RAW.
probabil că știți cum să reglați culoarea afișajului. Dar lasă-mă să-ți arăt cât de ușor este de a edita imagini în format RAW, în speranța de a convinge pe cei dintre voi a cărui cameră acceptă RAW, începe să utilizați acest format. Și, de altfel, tot mai multe camere diferite, care lucrează pe principiul „a pus și să ia“ acceptă formatul RAW, astfel încât data viitoare, fiind în magazin în căutarea unui aparat de fotografiat, cumpara cel care trage în RAW.
Când deschideți un fișier de imagine RAW în Photoshop, o mulțime de alergători corective (și acesta este doar începutul) apare în fața ta. Dacă știți că alergători înseamnă, orice altceva va fi ușor pentru tine. Câteva secunde ...
schimbări uriașe! Dacă te uiți la alergători, veți observa că am schimbat temperatura, mutați cursorul departe de culoarea verde și a făcut câteva schimbări minore care dau rezultate imediat. Imaginea originală este comparată cu care arată ca și în cazul în care a scos din sac cu cărbune.
Dacă nu fotografiați în format RAW.
De asemenea, puteți obține rezultate excelente. Ca o prefață, permiteți-mi să spun că prefer procesul de luare a deciziilor mai rapid și intuitiv, consumatoare de timp, chiar dacă acestea din urmă sunt aprobate de Retoucher profesionale.
Spre surprinderea mea, chiar că este extrem de ușor de înțeles carte pe care o iubesc, oferă o soluție de 19-pas pentru a îmbunătăți culoarea. Serios. 19 pasi! Acest lucru se transformă pe 7 pași mai mult decât aveți nevoie pentru reabilitarea unui alcoolic!
Scopul meu - să-ți arăt că nu trebuie neapărat să fie un profesionist pentru a îmbunătăți fotografiile. Pentru 4 sau 5 pași puteți controla culoarea fotografiilor.
Pasul 1. Adăugați ajustările curbelor de nivel.
Dacă utilizați CS4, puteți face clic pe stratul de ajustare curbe buton.
sau, dacă nu utilizați (sau au ceva împotriva acestui buton) pentru a include butonul de curbe de nivel de pe panoul de nivel de jos:
În aceste trei etape, avem nevoie de instrumente negru, gri (neutru) și alb eyeper pe care le puteți vedea în caseta de dialog, a regla curbele de nivel.
Pasul 2. Folosind click eyeper negru pe ceva negru (sau cât mai aproape posibil de partea din spate) a imaginii.
Există mai multe moduri matematic precise de a face acest lucru, dar aici nu le folosesc. Una dintre zonele negre în această fotografie sunt elevii, așa că am ales eyeper negru și apoi le-a făcut clic pe elevul drept al omului.
Rezultatul până în prezent este abia vizibil. Culoare usor inmuiata, iar fotografia a devenit chiar un pic mai inchisa.
Pasul 3. Repetați acest proces folosind un eyeper gri.
În acest moment avem nevoie pentru a găsi un gri neutru. Am dat click pe partea din piatră care părea neutru și asta e ceea ce sa întâmplat:
Culoarea pielii a devenit mai puțin palid, și toate au început să arate mai luminos.
Pasul 4. Folosind eyeper alb, pentru a alege ceva care arata mai mult alb.
În funcție de monitor, rezultatul va arăta prea extreme sau nepotrivit.
Pasul 5.Nemnogo reducerea temperaturii
Dacă nu ești destul de norocos, eyeper alb poate produce modificări mai importante decât vă așteptați. Pe monitorul meu după alb versiunea eyeper uitat prea ocupat, așa că am coborât opacitatea (opacitate) din curbele mele de până la 47%.
În multe cazuri, stratul de ajustare nereușită poate fi corectată prin scăderea opacitatea. Cu opacitate scăzută tipul nostru nu va mai arata ca si cum ar fi inhalat deșeuri toxice.
Temperatura de culoare a fost redus deoarece stratul de fond inițial a început să arate prin porțiuni.
Etapa 5 (opțional).
În acest moment, vei fi fie mulțumit, sau vei pierde luminozitatea ca versiunea anterioară. Sau, este posibil să doriți să reglați culoarea sau pentru a adăuga un pic mai mult contrast. În acest caz, trebuie doar să adăugați un nou strat pe partea de sus a curbelor de corecție anterioare (cu opacitate redusă) și începe ajustarea. Dacă doriți să retușați pielea, puteți regla canalele individuale de culoare (în special albastru și verde), așa cum am explicat în detaliu într-una din lecțiile mele introductive. După ce ajustați canalele individuale (dacă faci acest lucru), puteți adăuga luminozitatea trăgând puncte de pe partea din stânga sus a curbei, și / sau dacă doriți mai mult contrast, puteți crea un „S“ curba - toate acestea Acesta va fi discutat într-o altă lecție.
Am produs un pic reglând mai mult rezultatul meu final.
Să vedem unde am adus acești 5 pași. Aici „la“:
Daca pur si simplu nu poate ajuta, dar, de asemenea, prin propriile lor ajustări, pot accentua ușor ochii, dar cred că orice părinte ar fi mulțumit și rezultatul că avem, având doar 5 trepte curbe ajustări.
Vă rugăm să evaluați acest articol: