Deti.mail: Am auzit de multe ori că aerul de mare este mult mai utilă atât copii cât și adulți să respire. Spune-mi, este posibil pentru a obține aer curat și pentru a realiza o „mare de aer“ efect într-un apartament? Poate că există instrumente speciale pentru acest lucru sau ceva trebuie să fie pulverizat? În cazul în care astfel de metode sunt - indiferent dacă acestea sunt periculoase? Sau este mai bine doar pentru a rula aer curat? Trăim în apropierea parcului, dar drumul încă poartă ...
MA Da, să învețe să facă un apartament cu o mare real sau de aer de pădure - este o idee grozavă. Din păcate, eu nu știu, nu numai dispozitivul, dar metodele fizice chiar și utilizate în scopul de a deplin „copie“ a unui astfel de aer. Dificultatea constă în faptul că aerul are un număr foarte mare de altele decât temperatura, umiditatea, conținutul de oxigen parametri. Această compoziție de gaz în cazul în care pot exista mii de impurități de gaze, este compoziția aeroionic, prezența elementelor anorganice în aer, bacterii, mirosuri, substanțe biologic active, aerosoli, etc. etc. Încearcă să facă un „mare de aer“, real, la fel de greu ca și prin reacții chimice în laborator face un mar gustos reală. Ca elemente din tabelul periodic nu este mult, dar încercați din nou ... Cu toate acestea, puteți încerca să obțineți într-un fel mai aproape de rezultat. Aerul curat egalizarea temperaturii umidității, precum și săruri, minerale saturate. Am văzut dispozitive care îmbogățesc aerul cu iod. Nu știu dacă studiile clinice și ca o concentrație în condiții de siguranță este controlată, dar vanzarile au fost un fel. În orice caz, în rețetă „gătit“ microclimat sănătos este curățat de aer, bogat în oxigen. Prin urmare, pentru a începe, în orice caz, este necesar pentru a furniza aer proaspăt prin intermediul ventilației compact dispozitiv cu filtre profesionale pentru a elimina toate inutile. Acesta este deja un pas imens. Apoi, puteți încerca pentru a satura aerul cu ceva util. Dar eu sunt cu siguranță nu sunt folosite pentru aceste substanțe potențial periculoase care pot provoca intoxicații în caz de supradozaj! În nici un caz, nu folosiți ozonizare necontrolat în interior, nu pulverizați metale grele și elemente și compuși periculoși, în concentrații mari!
Deti.mail: Cât de des ar trebui să se schimbe filtrele din instalația de aer condiționat și care este, dacă nu le schimba pentru o lungă perioadă de timp? Producătorii scrie aproape o dată pe lună, dar este scump, evident, am casa mea la fiecare șase luni. Și la locul de muncă nu se schimbă timp de un an, ei spun că e în regulă. Cine are dreptate?
MA Cel mai inofensiv, care se poate întâmpla la filtru de înlocuire neregulat în instalația de aer condiționat - va fi rău să treacă de aer și aer condiționat va fi mai rău decât de lucru, răcirea lentă a camerei. Cu toate acestea, cele mai multe filtre nu sunt doar scor, și de a salva pentru infecția cu el însuși, mucegai, produse ale activității umane. În acest caz, filtrul, care nu este înlocuit în timp, în loc să curețe aerul însuși devine o sursă de infecție, miros neplăcut (un miros tipic de covor umed) și alți contaminanți. Toate acestea cocktail, obtinerea in aer poate provoca alergii, astm și alte boli. Prin urmare, înlocuirea regulată a filtrelor este cu adevărat necesar (din nou, cu utilizare continuă instalația de aer condiționat în cazul în care este inclusă o dată pe an, filtrele pot fi schimbate mai puțin frecvent). Este, într-adevăr, nu o plăcere ieftină. Ca o soluție alternativă, este posibil să se pună o pereche de climă echipament de purificare cu aer condiționat. Prima opțiune - un Decontaminarea mai curat aer profesional pentru a fi scos din infecția cu aer și sporii de mucegai, în acest caz, filtrele de aer condiționat va colecta mult mai puțină murdărie, și ei vor trebui să se schimbe des. În acest caz, este necesar de a alege aspiratorul cu un filtru de mare capacitate (de înlocuire, cu o frecvență de 1-2 ori pe an) și pentru a inactiva microorganismelor pe funcția de filtru, nu să plătească aceeași bani pentru un inlocuitor permanent pentru filtre în aspiratorul. A doua opțiune - un dispozitiv de ventilație care curăță aerul la intrarea unității: vent filtre (de multicomplex de purificare a aerului) sau dezaerisire. In ultimele trei filtru eficient al diferitelor tipuri de poluare, de la nisip la praf fin. Aspiratorul de aerul din încăpere, mai lent poluate filtre de aer conditionat. În orice caz, ceva va trebui să plătească - în cazul în care filtrele prind lucrurile din aer subțire, se murdăresc și trebuie să fie înlocuite. În cazul în care filtrele nu prinde - atunci toate acestea murdărie și infecție va colecta bronhiilor și plămâni, și, din păcate, nu se va schimba la fiecare șase luni.
Deti.mail: Pentru a curăța aerul era în casă, a decis să utilizeze un purificator de aer, vreau să aleg cele mai utile. Am găsit un model cu ionizare a aerului. Spune, un astfel de dispozitiv poate fi un bun sau mai bine pentru a cumpăra separat - purificator si ionizator si?
Deti.mail: Am o problemă cu curățarea aerului. Apa în ea începe foarte repede să înflorească. O zi începe să miros urât și verde. Cât de periculos este? Apa este schimbat frecvent, ci pentru că procesul începe înainte de mirosul? Se va curăța aerul într-o casă cu o chiuvetă?
MA Tema este foarte importantă. Acesta se aplică nu numai la chiuvetă, dar, de asemenea, la orice dispozitive, care interacționează în mod activ cu apă stătătoare. Cameră apă de temperatură, care cade din nutrientul de aer „deșeuri biodegradabile“ (particule de piele, sputa și altele asemenea) devine bulion excelent pentru bacterii! Înflorire - o indicație directă că bacteriile trăiesc fericiți și rasa în bulion. Apoi, în cantități mari în aer, împreună cu picături de lichid, și apoi - în bronhiilor și plămâni. Și dacă bacteriile care cauzează înflorire, pot declanșa „doar“ o alergie, atunci imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă apa devine bacteria Legionella, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, etc. Și pentru a obține „copii“ pot exista, de exemplu, de la clienții dumneavoastră (fiecare nu cere de referință) sau prin inhalarea de praf cu un pantof în hol, cu mâinile nespălate, etc. Așa că am sfătui foarte puternic, orice dispozitive care utilizează apă, fără tratament termic (de curățare a aerului, umidificatoare cu ultrasunete, dozatoare de apa, etc) pentru a umple în apă fiartă numai filtrată (de preferință distilată) și schimbați-l în fiecare zi! în mod regulat, de asemenea, trebuie să sterilizeze toate recipientele pentru apă în aceste dispozitive. Acest lucru este foarte important, dacă nu doriți să obțineți o infecție distribuitor de acasă de înaltă performanță.
Deti.mail dacă umidificator cu ultrasunete pentru un copil nou-născut Nociv?
MA Bine ai venit! Cu utilizarea corectă nu este dăunătoare. Se crede că problema de umiditate este una dintre cele mai eficiente metode. Dar există o regulă de aur - a face un lucru, celălalt nu strica. Trebuie să ne amintim că pentru aceste amortizoare este necesar să se acorde o atenție la calitatea apei, astfel încât să nu pentru a face spray-infecție. umidificatoare cu ultrasunete sunt foarte mici picaturi de pulverizare de umiditate, creând o ceață de apă. Când această ceață va conține tot ceea ce poate conține apa din umidificator - infecție, săruri de duritate, clor și alți compuși chimici. Toate acestea intră direct în tractul respirator, poate provoca iritații sau infecții. Prin urmare, în umidificatoare cu ultrasunete trebuie să utilizeze distilat (sau ultima foarte gravă curat) și apă în mod regulat aceasta schimbare.