Pentru a scrie un program bun, trebuie să înțelegem mai întâi ce este un „program bun“. Mulți ne spun că le place programul este, descrie avantajele sale, caracteristici si multe altele. Toată lumea are propriile criterii de evaluare. Să spunem, Firefox îmi place pentru funcționalitatea sa, capacitatea de a conecta mufa, dar nu-l place pentru memoria sa brutală de a mânca în comparație cu alte browsere. Îmi place iTunes. deoarece acestea sunt ușor de utilizat, dar nu-mi place faptul că distribuția sa ia 50 de megaocteți. Criteriile stabilite. Și fiecare dintre ele, desigur, afectează evaluarea programului de utilizator. Dar, totuși, există câteva puncte cheie care ar trebui să fie prezente în orice program, fără excepție, și că face programul chiar de program.
Scopul realizare. Acesta apreciază utilizatorul într-unul sau alt program? În primul rând - executarea sarcinii. În cazul în care programul nu poate finaliza sarcina, acesta poate fi aruncat afară în siguranță. Nu contează că ea a avut o interfață frumoasă și ușor de utilizat. În primul rând, programul ar trebui să își îndeplinească sarcinile de utilizator. În plus, programul trebuie să fie flexibil. Nu toate sarcinile sunt efectuate strict în conformitate cu același scenariu. Există excepții, adăugiri și unele schimbări în curs. În cazul în care programul este în măsură să le ia în considerare - acesta este un plus. În cazul în care problema care trebuie rezolvată de program nu este relevant, sau nu a vrut, atunci acest program poate fi, de asemenea, în condiții de siguranță pentru a arunca.
Ușor de utilizat. Oricare ar fi mecanisme complicate care nu au fost scrise în cod, programul trebuie să fie în continuare ușor de utilizat. Nu contează că sub butonul „Start“ trebuie să efectueze calcule matematice complexe, conectarea diverselor biblioteci și o mulțime de orice acțiune, scriere care s-au dat la mine cu mare dificultate. Dacă programul nu este convenabil de a folosi, munca pe care nimeni nu aprecia vreodată. Rezultatul este important pentru utilizator! Când am întrebat programul pentru a include muzica mea, atunci ar trebui să-l includă, și nu mă întrebări de genul „ce codec preferi?“, „Pe ce volumul va fi asculta o melodie?“ Și „Vrei să rotiți egalizatorul înainte de a juca?“. Nu am nevoie de ea. Eliminați greutate inutile, utilizatorul se relaxeze. Dacă programul nu este convenabil, utilizatorul nu va dovedi că programul este de fapt bine că există atât de mulți algoritmi de bune și este foarte necesar să-l. Nu este convenabil. Și care este suficient pentru a arunca programul. În cazul în care programul se adresează diferitelor grupuri de utilizatori, în mod ideal, puteți implementa două moduri - pentru experiență și începători. Acesta va fi cel mai convenabil. Newbie nu va fi supraîncărcat cu un exces de setările și utilizatorul experimentat nu va scuipa din cauza lipsei acestora.
Viteză. Cum să nu se răcească, iar viteza programului (care include viteze de download și programe de încărcare) - un alt factor important. În cazul în care programul este încărcat pentru o lungă perioadă de timp, iar programul începe imediat rivale, atunci voi alege un concurent (alte lucruri fiind egale, desigur). Merită întotdeauna pentru a optimiza codul în așa fel încât să atingă cele mai înalte aplicații de viteză.
Claritatea executa comenzile utilizatorului. Programe scrise pentru utilizator! Întotdeauna mutat de program, care, după comanda de utilizator sau de a începe peste și minte, fără a avea nici un raport că acțiunea este întreruptă, dar în realitate continuă. Aceasta este cam la fel, dacă am făcut clic pe player-ul, „Stop“, toți indicatorii mi-au arătat că jocul nu se întâmplă în prezent, dar sunetul este încă joacă de ceva timp, ca și cum ar spune: „Ei bine, eu sunt aproape , chiar și un pic. "
Frumusețe. Nu toate dragostea ei. Mulți nu-mi pasă ce era pe ea. Cu toate acestea, în cazul în care programul are un aspect urât factor de descurajare, membrii ea nu adăuga.
a se vedea, de asemenea,
5 sfaturi pentru a îmbunătăți performanța
O parte din motivul pentru o performanță slabă sunt noi, pentru că noi nu vrem sau nu știu cum să optimizeze procesul.
5 sfaturi pentru utilizatorii Outlook
Microsoft Outlook - este foarte abruptă în ceea ce privește caracteristicile produsului, care este atât argumente pro și contra. Plus că h.
6 sfaturi pentru lucrul de zi cu zi cu Windows
Pe măsură ce lucrați cu sistemul de operare Windows și apoi vin peste la lucruri diferite, utilizarea care simplifică foarte mult de lucru.