Prieteni, „Mercy“ de serviciu este acum într-adevăr nevoie de sprijin! Unele dintre cele mai importante binefăcători au fost forțați să reducă donații, și până când toate pierderile am fost în măsură să umple. Dar nu putem lăsa fără ajutorul celor mai slabi și cei mai nevoiași. Ajutați-ne să continue munca noastră!
Șeful serviciului asistență ortodoxă „Mercy“, Episcopul Panteleimon de Orekhovo-Zuevo
Nu contează cât de mulți copii - 1, 3, 5 sau 10 - cu siguranță, fiecare mamă, uneori, există un sentiment că viața „este de peste,„bucuria altora disponibile, iar copiii - este un obstacol și o povară
Din păcate, nici unul dintre părinți nu este original. Excluderile - sunt extrem de rare. Și nu este cu siguranță numărul de copii. Uită-te în jurul tău - vezi cu siguranță părinții care „luat-o razna“, cu unul sau doi copii, dar sunt cei care sunt mulțumiți de viață, și cu cinci și șapte. Toate au timp și de atitudine întotdeauna pozitiv.
Secretul succesului acestor mame? Ceea ce îi ajută să vadă întotdeauna pozitive în situația și nu insista asupra dificultăților? Desigur, ei au propriile lor rețete, dezvoltate de-a lungul anilor, pe care le putem folosi.
Adesea una Metoda 1
Fiecare persoană, indiferent de statutul marital și ocupație, este foarte important să fie în singurătate. Și dacă cel care merge la muncă și nu este atașat la casa si copiii pot fi singuri în timpul plimbării la metrou sau în timpul unei pauze de prânz la o cafenea, mama, stând acasă cu copiii, acest lucru este cel mai probabil lipsit.
Pentru a remedia acest lucru, este necesar să se aranjeze pentru el însuși „timp singur“ - pentru a merge cu o oarecare regularitate la sala de sport sau la piscină - o dată sau de două ori pe săptămână, dacă nu se poate atât de des, aproximativ o dată la două săptămâni. Dacă nu vă place să înot, puteți merge la un muzeu sau pur si simplu de mers pe jos singur.
plimbări solitare nu trebuie să fie de lungă durată. Suficient pentru a merge timp de 15 minute pe zi, la culcare, de exemplu, cu un câine. Dacă o faci în fiecare noapte (care, întâmplător, este de asemenea foarte bun pentru sanatatea ta), timpul pentru tine de a fi ratat.
Singurul lucru pe care nu trebuie să confundăm acest lucru „singuratic“ distracție, este o excursie la magazin. Cumpărături poate provoca emoții pozitive, dar nu este propice pentru meditație concentrat și contemplare. Iar euforia de cumpărături este foarte rapid.
Metoda 2. Împreună cu un prieten
Destul de ciudat, vin împreună cu un prieten pe undeva, nu e același lucru pe același spectacol cu copiii sau soțul ei. Dar că, în acele câteva ore într-adevăr să ia o pauză de la preocupările de familie, nu este necesar să vorbim despre copii, și dificultățile care însoțesc viața de familie.
Am un prieten apropiat care locuiește în cartier, copiii noștri sunt de aceeași vârstă și ne petrecem mult timp, dar, uneori, vom merge cu ea pentru o plimbare împreună. Vom discuta despre cărți, filme, programe educaționale, de călătorie, de interior, dar nu copii. Uneori ai nevoie pentru a rupe ciclul de probleme de zi cu zi, să se întoarcă acasă cu noua energie pentru a prelua decizia.
Metoda 3 cluburi de interes
Ia un impuls de energie și de emoții pozitive posibil și pentru a comunica cu mame care împărtășesc aceleași valori. Este esențial să vă uniți, nu numai de către producătorii de discuții scutece pentru copii și lipsa de profesionalism a profesorului de solfegiu în următoarea muzykalke.
Prietenii mei mama sa întâlnit o dată și a fost de acord cine ce face, și în ce zi va lucra cu copii. O mama artistic talentat sa implicat in „arta“ - făcând meserii frumoase din materiale naturale, pentru a modela aluatul si argila, desena imagini folosind condimente și nisip colorat. O altă mamă a luat copiii în gimnastica în aer curat și jocuri în aer liber. O altă mamă a început să învețe pe copii despre plante pentru a creste impreuna cu ele flori de mărar și simplu. O alta a preluat „gătit pentru copii.“ Copiii cornuri coapte, produse de patiserie, salate de fructe, și sandwich-uri calde. Și apoi toți împreună suntem cu ceai.
Că mama, care a preluat compania de la 6 copii (au fost frați și surori), au lucrat 2-3 ore, și alți adulți pot face în acest timp de propriile afaceri. Și ei ar putea lua parte la activități creative.
Cred că este - un exemplu perfect de modul de a face viața unei tinere mame nu este plictisitor, ci mai degrabă creativ, cum să învețe să facă ceva interesant cu copiii, și în același timp pentru a cumpăra prieteni și de a pune împreună o companie prietenoasă a acelorași copii de vârstă.
Metoda 4: Amintiți-vă de hobby uitat
De multe ori, odată cu apariția de mamele copiilor întristăm pe ceea ce forțat să uite beneficiul dintâi. Și dacă mama unuia copil după un anumit timp se poate întoarce din nou la hobby-ul său, mamele din familii mari de ani și așa amâna visul unei lecții frumoase pe care le place să fie.
De fapt, totul depinde de puterea dorinței noastre. Am venit cu foarte puține clase care ar fi imposibil de a face împreună. Parașutism? Diving? Conquest 8-thousanders?
Mai mult sau mai puțin decât de obicei, hobby-ul nostru ar putea fi bine adaptat pentru copii. Jogging, lecții de canto, tot felul de gherghef, scrapbooking. La început, va trebui să muncească din greu, învăța pe copii, dar în cele din urmă vor fi răsplătiți eforturile tale.
În biserica din sat, unde mergem din când în când, avem o familie cu sase fete de diferite vârste, cusătoreasă mama lor reală. În orice vacanță de lângă templu aranjate echitabil meserii mici în cazul în care lucrările de familie și altele sunt vândute în favoarea școlii duminică.
Acolo puteți cumpăra ace, șosete tricotate, decoratiuni acasă, suveniruri de Paști și Crăciun și jucării chiar cusute manual. Toate acestea se face pe cataloagele germane și arată foarte bine. Mama si fata - de la un an la 13 ani - mereu toate zambete, este clar că au bucurat în primul rând, atunci când se face ceva, iar acum, de asemenea, sunt fericit să le împărtășească cu oamenii. Vag Am auzit odată ce acest lucru mama mi-a spus despre hobby-urile mele și a altor enoriași, de asemenea, invitați să participe la producția de lucruri, care sunt numite acum cuvântul englezesc la modă „hendmeyd“.
5. Metoda nu ezita să solicite
Un alt sfat care poate fi dat mame obosit - nu fi timid pentru a cere ajutor. Uneori cred că pentru a cere jenant. Credem că oamenii pot fi luate în mod negativ la solicitarea noastră, iar dacă nu o spui cu voce tare, deci cu siguranță cred că „a da naștere la sine, iar acum îl avem ...“
Destul de ciudat, unele mame de familii mari, într-adevăr dificil să se transcende și cere ajutor. De fapt, puțini dintre prietenii noștri buni sau rude (și îl vom întreba de ei) cred. Se pare că noi, dacă vor să ajute, ar fi oferit ei înșiși, dar mulți nu vin în minte pentru a oferi ajutor sau nu știu ce se poate face.
Spune, calm și amabilitate, în orice caz, nici o cerere se face că nu poate lua copilul de la școală sau nu au pe nimeni să plece copiii în timpul întâlnirii părinte-profesor, nu înfricoșător.
acest lucru împiedică adesea mulți copii ... mândrie. „Lăsați-i să vină și să ofere ajutor, dar nu am cerut nimic nu va“ - Această poziție nu este persoană puternică, cum uneori ne gândim, ci pur și simplu lipsit de înțelepciune. Este important doar să nu treacă linia și începe brusc să presupunem că cineva trebuie să ajute! În cazul în care nu, prin urmare, în cazul în care acestea nu pot - să fie ofensat indiferent de ce. Și dacă ei pot, ei o vor face cu bucurie și o inimă curată.
Puteți cere rudele nu doar o spontană și un ajutor ad-hoc, și în mod regulat - nu în sensul în fiecare zi, de dimineața până seara, și la momentul convenit. De obicei, nimeni nu este enervant. De exemplu, bunica vă poate ajuta în zilele de vineri. Apoi, puteți conta întotdeauna în această zi și ceea ce faci în ziua - de a dormi, plimbare, stau într-o cafenea cu un prieten sau vizionarea unui film cu soțul meu - alegerea ta personală.
Chiar dacă ghidat de aceste cinci reguli, mai devreme sau mai târziu va veni ziua când vom ajunge la oglindă și a vedea o propria noastră figură obosit și moleșit. În acest moment, este necesar să se facă un efort și zâmbet. Copiii care atât de des nu ne dau posibilitatea de a trăi „pentru sine“, cresc foarte repede. Prea repede. Înainte să-l știam, fiica noastră cea mare este deja studiază la institut. Și se pare, am sa au zguduit recent, la rândul său, la mâini toată noaptea. De aceea, încercăm să fim bucuroși că suntem înconjurați de creaturi mici care ne iubesc necondiționat.