5 cursuri, care sunt predate pentru a coase, tăiate și proiectare

În URSS, cusute totul: nu este un secret faptul că industria ușoară sovietic nu a putut mulțumi destul de esteții. Dar, într-adevăr bine am știut cum să facă una, și profesie croitoreasă, urmează să se deschidă înainte de ea reprezentanți ai caracteristicilor de moda, a fost foarte prestigios. Pentru a spune că ne aflăm acum într-o situație, cum ar fi deficitul total de - este, desigur, forta bruta. Dar, judecând după numărul de cursuri de tăiere și de cusut de la Moscova, tot mai mulți oameni din capitală se gândesc cum să construiască relații cu o mașină de cusut. Cineva de planificare pentru a auto-ajusta pentru ei înșiși cumpărat deja haine, cineva ar dori să repete lor reviste online preferate sau lucruri la domiciliu, și cineva crede că hainele de pe principiul „do it yourself“ - este o modalitate foarte bună de a economisi bani. Dintre toate soiurile care le-am ales cinci cursuri, sunt merită atenție, dacă aveți, de asemenea, sunt tot mai interesați de aruncat priviri la magazine cu țesături și accesorii.

SelfTailor

Costul cursului: 25.000 ruble

Cursuri Tamara Shevchenko - una dintre cele mai renumite din Moscova. Acestea ar trebui să ia o privire, în cazul în care ultima dată când țineai la lecții școlare locul de muncă foarfece, iar acum a decis într-un timp scurt pentru a învăța să coase aceste rochii și pantaloni. SelfTailor oferă mai multe tipuri de programe de bază de 80 de ore fiecare - o seară de șase zile și trei luni și week-end. În acest timp, te poti face o fusta, bluza si rochie.

Atunci când profesorii dat seama că în timpul alocat, nu toți elevii au timp pentru a coase lucruri în volumul planificat, SelfTailor a crescut numărul de ore de formare și de cost, în același timp, rămâne aceeași - 25 de mii de ruble pentru orice curs. „Noi oferim totul consumabile și instrumente, în plus față de foarfece: acest instrument - foarte personal. Dar stambă, hârtie, hârtie de calc, carton, mostre de material textil și accesorii - l te rog. Toate echipamentele și mobilierul din noul nostru, modern și bine off. În fiecare lună am vizitat comandantul și efectuează punerea în funcțiune a generatoarelor mașini, overlock și abur: este foarte important pentru noi, pentru stagiarii productivitatea noastră nu suferă din cauza unor factori financiare. La elaborarea unui manual și corectarea beneficiilor de muncă anterioare, mai multe dintre profesorii noștri - pro reale în domeniul lor, cu mulți ani de experiență și practică de artiști de succes în același timp. Acum avem propriile noastre evoluții metodologice sub formă de fișe de lucru pentru detaliile de proiectare ale sistemului cu construcția de modele de mare precizie și manualul grafic pe nodurile prelucrate (cusături de margine, noduri de conexiune de produs și așa mai departe) pentru nivelul de bază „, - spune Tamara. În plus față de cursuri de bază în versiune beta a lansat mai multe programe noi: cursul expres în croitorie anumite produse, cum ar fi svitshotov sau jachete pe SelfTailor modele. Voluntarii, programe noi interesate, pentru a participa la cursuri de bani de jetoane sau chiar gratuit.

student al școlii SelfTailor

În general, într-un mod relaxat, fac un lucru de la zero și să învețe cum să opereze o mașină de cusut, aceasta este doar o lună. Pentru a afla cum să facă acest lucru foarte bine și cu modificări minime, să ia trei (și poate șase) luni. Cel mai important, în acest caz, practica constantă și capacitatea de a dedica timpul maxim liber de cusut. În general, prin coasere cel puțin un lucru pe cont propriu, începe un mod total diferit de a percepe hainele care atârnă pe umerașe în magazine. Devine mai ușor pentru a observa defectele minore, cum ar fi cusătură inegală și se descurajează de achiziții dubioase. În același timp, atitudinea schimbare a lucrurilor, cusute manual. Cauti o rochie vezi nu este stilul și colorat frumos bun, și greu de lucru expertul: ore lungi de modele de construcții, smotki, fitinguri, lucru toate cusături și călcat.

Pretul cursului: de la 30 000 de ruble

Grasser se poziționează ca un „birou de proiectare și design vestimentar, cursuri de cusut magazin online pentru modele profesionale.“ Prin urmare, este posibil nu numai să învețe cum să coase, dar, de asemenea, să cumpere modele de-a gata (pret bun - de la 100 ruble) sau chiar comanda modelul ti-a placut lucrurile. Organizația funcționează atât în ​​Moscova și în București: deveni un student poate fi în ambele orașe. Prețurile pentru cursurile diferă, la Moscova, un pic mai scump, dar programele de formare sunt numeroase și variate. In Grasser invata cum mașinațiuni standard cu rochii și bluze, precum și proces mai subtil: oricine poate maestru tehnologie complexa de modelare de croitorie o haină sau lenjerie de corp și tehnică, în care un lucru este construit fără un model de tatuaje pe manechin. Nu e de mirare că în această școală sunt cei care vor să se conecteze viața sa cu producția de îmbrăcăminte la un nivel profesional: în Grasser într-adevăr posibil pentru a umple golurile tehnice.

Potrivit fondatorul Olga Grasser, numărul final de competențe depinde de sarcinile: „Cineva vrea doar să învețe cum să coase un pic, și cineva vrea în viitor să-și schimbe ocupația lor. Din elementele de bază ale oamenilor, putem învăța, treptat, o profesie serioasă, de a învăța o lucrare complexă. În domeniul modei de profesii, cum ar fi inginer, proiectant, croitor și designer, nu pot exista separat unul de altul. Noi onorăm tradițiile educației sovietice, restaurează tehnicile pierdute și metodele de profesioniști noastre, dar, de asemenea, o mulțime de unitate în alte țări în stagii (Anglia, Coreea, Italia, Franța și așa mai departe), aducem idei, să le pună în aplicare în munca lor ". În Grasser are 20 de profesori: ingineri, tehnologi, designeri, croitori si taietoare. Clasele sunt deținute atât ziua cât și noaptea, cursuri de weekend prea, există un program de învățare la distanță. Durata desigur, depinde de dificultatea cursului. Programul și prețurile Grasser la Moscova pot fi găsite pe site-ul web.

elev al școlii Grasser

Când am venit la curs „Design: fuste, rochii, bluze,“ Am fost în spatele doi ani de muncă cu propria marcă de îmbrăcăminte, fără competențe profesionale. Am fost de lucru pe o „schiță - Designer - croitoreasă“: au dat ne încarnat imagini, și am fost fericiți, fără să observe defecte de proiectare, cum ar fi calitatea constructiei si finisajul. Ca pregătirea mea, am început să înțeleagă întregul proces de producție de la adaptarea terminologiei la petrecere, am început să observ defecte în plantarea de colecții vechi. După încheierea cursului inițial, am fost în stare să modifice în mod independent, baza modelelor vechi, iar acum mă pot angaja în autoeducație ca fundament a fost pus la cursuri. De exemplu, am însușit în mod independent de îmbrăcăminte superioară și bărbați. După un timp, toate abilitățile mele dobândite mi-a permis pentru a obține un concurs Grand Prix Vserumynskogo pentru tinerii designeri. Apoi m-am dus la curs „complex Modelare“: pe ea ne-a dat câteva tehnici incredibile construcții de fabricație, iar acum pot vedea toate capcanele pe care am aruncat designeri fără scrupule. Sunt cursuri foarte recunoscător Grasser: dacă am venit aici la începutul carierei sale, mi-ar fi salvat o mulțime de nervi, energie și finanțe. Printre deficiențele - doriți și mai multe soiuri de cursuri, cum ar fi produsele de cusut pentru bărbați. Vreau să știu totul!

Pretul cursului: 14 990 ruble

atelier flappers elev

Am fost la clasa de master pe fusta de cusut de la designerul Kateřiny Evseevoy. Ea nu știu cum să coase. Întotdeauna am găsit-o sarcina un pic prea obositoare și laborios. Dar am nevoie într-adevăr o fustă, așa că am decis să încerc. Am venit și complet fără a strecurat, trei ore mi cusuta o fusta rece. Chiar și mama mea apreciat. El a spus că pentru un om care nu a cusut, acesta este un rezultat excelent. Pânză și tot ceea ce este necesar, am fost dat în atelier. Katya însăși mi-a placut, toate explicate în mod clar și afișat. Tocmai am eliminat măsurătorile, le-a dus la pânză și a început să taie și coase, și Katya proces controlat. Sunt atât de ușor și rapid manipulate, că nu am nici dorința de a le obține altceva. Aceasta nu este doar o experiență plăcută: văzând rezultatul final, sunteți mai mult și mândru că a încercat ceva nou și a creat ceva frumos.

Stil și Design Academy Victoria Taylor

Pretul cursului: de la 7900 ruble

Spre deosebire de cele anterioare, aceste cursuri sunt, dimpotrivă,-a trăit mult timp: ei lucrează cu zero ani, cu funcționat mai întâi în București. Acum, organizația sa mutat la Moscova, iar acum nu este doar a învățat ceva - deși abilități de manichiură, chiar și moda de management. Cu toate acestea, în ciuda diversității ușor șocante în stil și design Academia Victoria Taylor are avantajele sale. În primul rând, alegerea de formate - din momentul în care master-class la cursuri de mai multe luni. În al doilea rând, reduceri și promoții, de exemplu, cursuri de formare de o lună „tăiat și cusut“ costa acum 7900 în loc de 9550 de ruble (programul va dura timp de cinci până la opt luni). În al treilea rând, domeniul de aplicare al ofertei: chiar dacă doriți să faceți pălării sau coase costumele de baie, veți poseda abilitățile necesare. În al patrulea rând, este unul dintre puținele locuri în care există cursuri speciale pentru copii: clasele pot provoca pe toți cei care au transformat cinci. Puteți vizita, de asemenea, cursuri individuale, pentru care economisesc 950 de ruble pe oră. În general, prețurile de aici sunt relativ scăzute: Cursuri pentru copii - de la 3900 la 6000 de ruble pe lună, cursuri de cusut de bază - de la 3500 de ruble pe lună, va fi învățat să tricot pentru 4500 de ruble, ateliere înceapă la 2 mii. Cel mai scump curs - coaserea produselor din blană: acesta va costa 19.500 de ruble, dar aceste competențe sunt puțin probabil să fie necesare pentru cei care doresc doar să te iau ceva de astfel de lucruri, dar pentru profesioniștii o astfel de investiție este justificată. Conform stilului Elena Andreeva Reprezentant Victoria si design al Academiei de Taylor participa la cursuri atât pentru începători cu nici un scop special, iar cei care au decis pentru a obține o nouă profesie.

un student al Academiei de stil și design Victoria Taylor

Mă duc la cursurile de cusut Viktorii Teylor de primăvară. Când am venit, am cusut un pic: ceva de citit pe Internet, du-te la alte cursuri, dar eu încă mai avut sentimentul că trebuie să-l aducă la sfârșitul anului, iar eu nu pot face acest lucru. Îmi place atmosfera de acasă: sentimentele ea seamănă cu un club social - și poți învăța, și să comunice, și să discute ceva. Am început cu construcția de modele de lucruri simple - bluze și fuste, apoi a trecut la detalii, cum ar fi buzunare și gulere și așa mai departe. În final, vreau să învețe să coase articole de îmbrăcăminte, să construiască modele complexe. Acum pot coase fuste, pantaloni, rochii, vara cusut haina, dar ma ajutat. Practic, mă simt că pot face o mulțime de lucruri diferite niveluri de dificultate, ușor încă frică.

Pretul cursului: de la 17 000 de ruble

Cursuri cu inspirat titlul I Can Coase - o opțiune ideală pentru cei care nu ar vrea să scuipe în eternitate prin înălțimi de design cucerire și vrea doar să facă lucruri interesante model gata. Aleksandr Mogilner, proprietar al organizației, a declarat că abordarea „cusăturii poate toate“ - acesta este obiectivul proiectului: „Toate cursurile suntem scurt: există program intensiv de o săptămână, există un șase. Numărul de ore cu același, doar un alt program - în timpul orelor de cursuri intensive merg de dimineața până seara. În acest timp, cursanții să învețe cum să coase o fustă-soare și fusta creion, pantaloni și un simplu una sau două tipuri de rochii de modele de haine. Asta este, avem oameni să învețe să lucreze cu reviste, cum ar fi Burda, model personalizat pentru tine și să aducă produsul la sfârșitul anului. Un curs este o medie de 17 mii de ruble - și intens, și de obicei. Cursuri intensive sunt deosebit de populare în timpul sărbătorilor: de exemplu, în timpul sărbătorilor de Crăciun am avut un volum de muncă completă. Noi învățăm pe oameni cu materiale textile specializate, inginerie și educație de proiectare, care a folosit pentru a lucra la brandul existent de imbracaminte - de exemplu, unii dintre profesorii noștri au lucrat înainte de Vyacheslav Zaitsev. Studenții noștri nu coase pe echipamente profesionale, ci pe faptul că, atunci du-te afară și să cumpere magazinul său, pentru noi este un punct fundamental. Stofa din costul de învățământ nu include întotdeauna: alegerea este foarte mare, iar în unele cursuri, am rezerve pentru studenți, dar dintr-o dată a avertizat: înainte de a lucra cu țesături bogate complexe, aveți nevoie pentru a obține mâna. Grupul suntem mici - de la trei până la opt persoane. Noi preda în practică: partea introductivă teoretică este foarte scurtă, de formare de bază are loc, desigur, în acest proces ".

absolvent
I Can Coase

Ideea pe care vreau să învețe să coase, mă bântuie din copilărie. Faptul că bunica mea cusut cizme, iar mama - o croitoreasă autodidact, dar face lucruri uimitoare, care, uneori, nu se găsesc în magazine. Deci, după absolvire, am început să caute la Moscova școală de cusut și am ales să coasă. Nu voi ascunde faptul că alegerea mea este în mare măsură influențată de factorul de bani: curs de bază în durata de două luni, a costat-ma de 10 mii de ruble, având în vedere faptul că livrările sunt incluse. În grupul au fost doar opt persoane, astfel încât atenția a fost plătită în mod egal pentru toată lumea. Maestrul nostru, Yuri Tomazenko, sa dovedit a fi un expert în domeniul lor: de la început am început să lucreze cu o mașină de cusut - așa cum se spune, mai puține cuvinte - mai multă acțiune. Suntem în nici un fel limitată și a fost lăsat să coase orice variație a lucrurilor, nu doar clasice. Trainingul a avut loc într-o atmosferă foarte prietenoasă, expertul ne-a ajutat și a răspuns la toate întrebările, cu vorbit nu numai cu echipa sa, dar, de asemenea, cu alții. În general, este o experiență plăcută, care să-și amintească. Acum arsenalul meu acasă a apărut mașină de cusut și serger, și totuși am un dulap mare în cazul în care stocați lucruri pe care le-am cusut.