Biserica Sf citește Evanghelia lui Ioan. Capitolul 17, 1 până la 13 vers.
1. După aceste cuvinte, Isus a ridicat ochii spre cer și a zis: Tată! Proslăvește pe Fiul Tău, ca și Fiul Tău să Te proslăvească
2.Tak cum L-ai dat putere peste orice făptură, că tot ceea ce l-ai dat să dea viața veșnică.
3.Siya este viața veșnică, ca să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat și pe Isus Hristos, pe care le-ați trimis.
4. Am adus glorie pe pământ, prin completarea munca pe care mi-a dat să fac.
5 Și acum, proslăvește-mă, Părinte, cu propria ta însuți cu slava pe care am avut-o cu tine înainte de a fi lumea.
6. Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor pe care mi-ai dat din lume; Ei au fost ale tale, și le-a dat la mine, și ei au păzit Cuvîntul Tău.
7.Nyne ei știu că tot ce mi-ai dat vine de la tine,
Cuvintele 8.ibo pe care mi le-ai dat le-am dat, și le-au primit, și au cunoscut cu adevărat că am ieșit de la tine, și au crezut că Tu M-ai trimis.
9.YA se roage pentru ei: Eu nu mă rog pentru lume, ci pentru aceia pe care i-ai dat, pentru că sunt ai Tăi.
10. Și toate ale mele sunt ale tale și ale tale sunt ale mele; și Eu sînt proslăvit în ei.
11.YA mai mult în lume, dar ei sunt în lume, și Eu vin la Tine. Sfinte Părinte! ține prin propriul tău nume aceia pe care i-ai dat, ca ei să fie una ca și noi.
12. Când eram cu ei în lume, îi păzeam Eu în Numele Tău; cei pe care mi-ai dat am păstrat, și nici unul dintre ei este pierdut, afară de fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.
13.Nyne voi veni la tine, și spun aceste lucruri, în lume, ca să aibă bucuria mea perfectă.
Foarte complex pasaj din Evanghelie, o poveste foarte dificilă. Cum de a înțelege cuvintele lui Hristos, pe care el se referă la Dumnezeu Tatăl? El cere și ce să se roage? Noi trebuie să acorde o atenție deosebită la acest pasaj din Evanghelie și să înțeleagă una dintre semnificațiile din care sunt încorporate aici.
„A venit ceasul, proslăvește pe Fiul Tău, ca și Fiul Tău să Te proslăvească, din moment ce l-ai dat să-l putere peste orice făptură“, - zice Domnul. Prin faptul că glorificat Fiul lui Dumnezeu? Pentru ceea ce în lume Dumnezeu a venit, pentru care a predicat Iisus Hristos în lume? Pentru a încuraja totul lui Dumnezeu, pentru a arăta lumii dragostea adevărată reală. Dar el merge, dar de dragul această oră, care se spune: „A venit ceasul“ Să ne amintim celelalte Sfintele Scripturi în cazul în care Isus a vrut să aresteze evrei sau fariseii l ucidă cu pietre, dar evangheliștii nareze, care nu a venit încă ceasul Lui; și a plecat și nu a putut face nimic pentru Hristos.
Dar acum a venit timpul, „Proslăvește pe Fiul Tău.“ Prin care Dumnezeu slăvește pe Fiul Său? Vine la Iisus Hristos pe Golgota, iar finalizarea lucrării lui Hristos este Crucea, unde a fost bătut în cuie. Așa cum Dumnezeu este glorificat prin ea? Acest lucru este complet de neînțeles și de neimaginat, pentru că pentru noi gloria - acest lucru este ceva magnific, triumfător. Telespectatorii Crucii, nu putea înțelege nimic. Apostolul Pavel a scris că pentru unii - această nebunie, pentru alții - o ispită; De asemenea, noi - bucuria, pe moarte - moarte. Se pare că crucea pentru noi este instrumentul mântuirii și triumful slavei, victoria vieții asupra morții. Prin această Cruce este slava Domnului. Nu este o coincidență că Domnul vorbește fiecăruia dintre noi: „Cel care nu ia crucea lui, și după Mine nu este vrednic de Mine.“ Fiecare dintre noi a spus: „Luați crucea și să Mă urmeze, și vei avea gloria.“ Dar trebuie să muncească din greu pentru a depăși o mulțime de dificultăți, care vor fi întâlnite pe drum - este, de asemenea, Dumnezeu promite omului.
Domnul este de acord să meargă la Cruce. Dar într-o agonie Ghetsimani, vedem pe Hristos în celebra rugăciune cere trecătorilor cupa lui, dar continuă să spună: „Acest lucru va fi făcut nu a mea, ci a ta.“ Aceasta este cea mai grea decizie pe care trebuie să fie îndeplinite: indicarea naturii umane în Hristos. În cazul în care nu au fost pentru Crucea, Domnul nu va fi dezvăluit și glorie.
Trebuie să înțelegem modul în care, prin Crucea este slava. Cum putem glorifica pe Dumnezeu? Numai prin ascultare de El. Fiul arată ascultare deplină față de Dumnezeu Tatăl. Sa făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce: acesta este modul în care glorifică Fiul lui Dumnezeu Tatăl, și aici este modul în care este slava lui Dumnezeu în lume - prin ascultare completă. Nu e de mirare ascultare vine mai întâi și pentru fiecare dintre noi, ascultare față de Dumnezeu mai întâi. „Dacă mă iubește cineva, - spune Domnul - a executat poruncile Mele.“ „El ma ascultat, care mă iubește.“ Pe că va fi dezvăluit slava, și a slăvit și va fi capabil de a atinge scopul propus, obiectivul mare al vieții umane la care vom merge și să caute, în cazul în care ceai și se așteaptă. Dar toate acestea se realizează numai prin cruce.
„A venit ceasul, proslăvește pe Fiul Tău, ca și Fiul Tău să Te preaslăvească.“ Este incredibil de cuvinte profunde și importante la care trebuie să se adreseze în Duminica de astăzi, amintindu-ne că, pentru ceea ce în lumea lui Dumnezeu a venit.
În acest pasaj, Domnul spune despre ucenicii, ca și cum predarea lor la Tatăl Său să fi păstrat le-a păstrat în lume. Domnul are multe de spus despre unitatea Sa cu Tatăl: „Și toate ale mele sunt ale tale și ale tale sunt ale mele; și Eu sînt proslăvit în ei. " „Eu nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume, și Eu vin la Tine. Sfinte Părinte! ține prin propriul tău nume aceia pe care i-ai dat, ca ei să fie una ca și noi. " Aici Domnul arată unicitatea Sa cu Dumnezeu Tatăl. Protejați-le, astfel încât acestea au fost de asemenea uniți, am fost în dragoste și ascultare față de porunci. „Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, să vă iubiți unii pe alții“, - zice Domnul. Aceasta este ceea ce aduce Domnul în lume - o iubire adevărată, autentică, o iubire care acoperă totul, este capabil de a depăși orice dificultate. Prin această dificultate este slava lui Dumnezeu - rezultatul, la care noi toți aspirăm.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Preotul Daniil Ryabinin
Transcrierea: Nina Kirsanov
TV recente
Întrebări și răspunsuri
Ce se întâmplă dacă școala a învățat opusul credinței?
- - Mai devreme ai spus că fiecare obiect poate fi predată în moduri diferite și pentru a vorbi despre Dumnezeu, nu numai pe tema „Legea lui Dumnezeu“, dar.
Cum să se comporte un credincios într-o școală seculară?
- - Din moment ce școlile ortodoxe, licee aici în România nu este atât de mult, într-un fel sau altul, mulți copii ortodocși trebuie să învețe în comun.
Cum să învețe un copil să folosească tehnologia modernă în beneficiul?
Cum să învețe un copil să se ocupe de lene în raport cu școala?
- - Părinte, cum să învețe un copil să se ocupe de lene în raport cu școala? dacă există educație fizică? Mulți consilieri în această privință. - Slave nu bogomolnik.
- dezvoltarea și promovarea